Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
41265
Cevap
2350737
Tıklama
57
Öne Çıkarma
Cevap: Yeni Opel Astra K (ANA KONU) (2063. sayfa)
F
geçen ay
Yarbay

İkinci sorunuzun yanıtını bilmiyorum maalesef. İlk kısma gelince o trimleri bırakır kullanmaya devam edersiniz yedegine gerek yok.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ksk_mehmet
F
geçen ay
Yarbay

merhaba,

Araç 100 bin bakımlarına yaklaşmış.
Bayram öncesi sanayi her zamankinden daha yoğun olur, işçilik kalitesi azalır, teslimat süreleri uzar.
100 Bin bakımı için bayram dönüşünü bekleyin derim ciddi bir sorun yoksa.

Sıvı filtre bakımları dışında hem rot hem balans ayarları ve fren hidroloji kesinlikle yaptırmanı tavsiye ederim.
ülkemizde kimse rot yaptırmıyor, sonra uzun yolda yüksek süratlerde yalpalama gibi riskli durumlarla karşılaşılıyor.

100 bin bakımı için araç kitapçığından nelere bakım yapılması gerektiğine bakabilirsin, biraz masraflı olacaktır ama uzun vadede kafanda soru işareti ile emniyet şeridinde beklemeyeceksindir.

Aracınız hayırlı olsun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Fa1c0N
F
geçen ay
Teğmen

@GöKHaN 35

İyi dilekleriniz ve tavsiyeler için teşekkürler arkadaşlar.

Burada, Konya'da google yorumları epey iyi bir özel servis buldum. Periyodik bakım seti ve yağ alıp gelmemi söyledi.

Aşağıdaki filtreleri ve Motul 8100 Eco-Clean 0W-20 5lt. motor yağının siparişini verdim, Salı günü gideceğim ustaya.
< Resime gitmek için tıklayın >

Gittiğimde disk/balata da bakacak. Triger vs. daha ağır bakımlık bir durum varsa da bayramdan sonraya gün alacağım.

Araçtan gayet memnunum bu arada. DS4 almak için gidip, araç ilandaki gibi çıkmayınca bu araca yönelmiştim.
İstanbul-Konya yaptım aldığımda, uzun yolda 1.5dizel çok ekonomik ve aracın konforlu bir sürüşü var, yormuyor. Yalnızca süspansiyonlar biraz sert geldi, engebeleri hissettiriyor. Lastikleri yenilediğimde az daha yumuşar belki.

Bu arada, lastik önerebilecek var mı acaba? Assymetric 3 ve 5 önerilmiş önceki girdilerde ama hem 4 mevsim, hem kışlık farklı bütçelerde lastik tavsiyesi faydalı olacaktır diye düşünüyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @GöKHaN 35 , @Fx_57,5
S
4 hafta
Yüzbaşı

Lastik olarak ben daha Conti Premium Contact 6 kullandim memnundum. Su an aracin ustunde Conti Eco Contact 5 var. Islak tutuşu biraz zayıf ama gore ama kuruda gayet iyi. Yol sesi icin yorum yapmam dogru olmaz cunku araçta ses yalitimi var.
Ben kullanmadim ama en yumusak ve sessiz olarak Michelin olarak Primacy oneriliyor. Michelin genel olarak yumusak hamurdur. Turkiye yollarında cabuk yipraniyor deniyor. Ozellikle kaldirim vs gibi ufak surtmelere karsı yanaklar zayif seklinde yorumlari var.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Fa1c0N
X
4 hafta
Er

Bende Michelin hakkında benzer yorumlar okudum Türkiye yolları için fazla kırılgan gibi geldi. Benim aracımda da premium contact 7ler takılı. Ben oldukça memnun kaldım lastiklerden. Kışlık olarak da winter contact 870 almayı düşünüyorum hatta.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


_____________________________

Eski kullanıcı adı: mikelenjelo53



Bu mesajda bahsedilenler: @Setsa
F
4 hafta
Teğmen

Bende de Eco Contact 6 var, ama lastikler artık beni değiştir diyor;

< Resime gitmek için tıklayın >

Bayram için git-gel 1500km yol yapacağım.

Dönüşte de artık disk-balata, lastik de eco contact 7 alırım diye düşünüyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @Setsa
X
3 hafta
Er

Merhaba,
Benim yaşadığım bir durum var acaba daha önce yaşayan sorunu bilen var mıdır?
Araçla çok düşük hızlarda (örneğin otoparkta manevra yaparken) ya da durduğum yerde direksiyonu çevirdiğimde sağ ön teker tarafından tık tık tık diye ses geliyor. Daha yüksek hızlarda ses yok ve sürüşte de hissettiğim bir anormallik yok. Yine de bir problem olduğu aşikar.
Video olarak da ekliyorum.








< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


_____________________________

Eski kullanıcı adı: mikelenjelo53

Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
3 hafta
Yüzbaşı

Ya amortisor takozu ya da aks körügü yırtığı hocam. Bana daha çok ilki gibi geldi



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @xtrax09
T
3 hafta
Er

Arkadaşlar selamlar,
geçen gün otoparktan çıkarken inat ettim ve tamponu sürttüm sırf inadım yüzünden. Bildiğiniz iyi bir usta var mı acaba ? Anadolu yakasındayım bu taraflarda olursa süper olur. Gösterdiğim arkadaşlarım önemli değil diyorlar fakat bir kısımında sanki tamponu da yemiş gibi duruyor.
< Resime gitmek için tıklayın >



X
3 hafta
Er

Bugün götürdüm lifte kaldırıp alt takımı beraber kontrol ettik. Aks körüklerine özellikle baktırdım ancak bir problem tespit edemedik.
Amortisör kontrolü için söküp bakacaklardı bayram öncesi diye arabayı bırakamadım. Bayramdan sonra bakacaklar onlara da. Takozdan olabilir dediğiniz gibi.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


_____________________________

Eski kullanıcı adı: mikelenjelo53



Bu mesajda bahsedilenler: @Setsa
H
3 hafta
Çavuş

Arkadaslar merhaba 2020 Model Opel Astra K 1.2t 145 hp araca sahibim, size opel arkas karsiyaka yetkili servisinde yasadigim bir sorundan bahsetmek istiyorum bana yol gösterebilir misiniz?

Aracımın uzatılmış garanti kapsamında Temmuz 2024’e kadar garantisi devam etmektedir. Aracımı yaklaşık 3,5 ay öncesinde motor arıza ışığı yanması sonucu İzmir Karşıyaka Opel Arkas yetkili servisine götürdüm, araçta yapılan inceleme sonucunda servis danışmanı arızanın aracın ön ızgarasının olduğu bölümde havalandırma ile ilgili bir parçadan kaynaklandığını ustanın parça değişimine gerek duymadan arızayı çözdüğünü akşama arabayı alabileceğimi söyledi, bende akşam arabayı almaya gittim aracı çalıştırdığımda motor arıza ışığının halen yandığını ve arızanın devam ettiğini gördüm durumu danışmana ilettim, danışman yarın bakalım araç kalsın dedi ve araç 1 gün daha kaldı, ertesi gün servis danışmanım telefon ile beni arayarak eski parçanın arızalı olduğunu yeni parça sipariş ettiklerini, garanti kapsamında değişeceğini söyledi ve akabinde ustanın parçayı değiştirdiğini arızanın çözüldüğünü arabayı gelip alabileceğimi söyledi. Bunun üzerine ikaz ışığı sönmüş bir şekilde arabamı teslim aldım. 31 Mart 2024 günü yolda giderken birden motor ikaz ışığı tekrardan yandı, bende servis kaydı oluşturarak 02 Nisan 2024 tarihinde aynı yetkili servise aracımı bıraktım, 03 Nisan 2024 tarihinde servis danışmanı beni arayarak arızanın 3,5 ay önce değişimini yaptığımız parçadan kaynaklandığını, parçanın kırılmış olduğunu bu kırılmanın da arabanın önden almış olabileceği bir darbeden kaynaklı olabileceğini, garanti kapsamına girmediğini söyleyerek kırılan parçanın resimlerini mail yoluyla tarafıma iletti. Aracım bu süre zarfında kesinlikle ama kesinlikle önden bir darbe almamıştır, kaldı ki böyle bir iddia ortaya atılıyor ise bile aracımın ön tarafında herhangi bir deforme de bulunmamaktadır. Servis danışmanını söylediği şey bir kere fizik kurallarına aykırı, neyse ben bunu kesinlikle kabul etmedim. Birde servis danışmanına 3,5 ay önce parçanın komple değişip değişmediğimi sorduğumda bana komple değişmediğini sadece müşürün değiştiğini söyledi, madem ortada arızalı bir parça vardı da bu parça neden komple değişmedi de tek bir parça değişme yoluna gidildi onuda blmiyorum. Ben ilk başta da bahsettim gibi ustanın bu parça üzerinde sadece arıza ışığını söndürmeye yönelik çalıştığını ve yetki servisin herhangi bir parça filan değiştirdiği düşünmüyorum dedim ve araştırılmasını talep ettim opel turkiyeden.

Opel turkiyeye mail attim, beni aradilar ilgileneceklerini söylediler 2 gün sonra dönüş yaptilar ve hatanin benden kaynaklandıği için garantiye alamadıklarını söylediler bende kendilerine iddia size ait aracta kaza yok nasil olurda böyle söylersiniz ben nasil kirayim içindeki parcayi desemde tamponun plastik olmasindan kaynakli esneyebilecegi bu nedenle dışardan bir hasar gorunmedigini ancak yinede hata benden kaynaklandığı ve tirnaklar kırıldığı icin garantiye alamadiklarini söylediler.

Aracin 2022 yılında Uzatılmış garanti kapsamında Opel Flex Car sözleşmesini ve tarafıma iletilen belgeleri Ek’te sunuyorum. Söz konusu garanti şartnamesinde Garanti dışında kalan bileşenler/bileşen grupları incelendiğinde söz konusu havalandırma parçasıyla ilgili durumların garanti dışında olacağına dair herhangi bir hüküm bulunmamaktadir. Bunuda ilettim kendilerine ancak yinede kabul etmediler.

Arkadaşlar arkas opele parçanim değişim fiyatı nekadar peki diye sordum yaklasik 15 bin tl dedi, şok oldum, bu parça arabaya hava akis destegi sagliyormus araba cok ısınınca vs devreye girip motora hava veriyormuş sürüşe cok engel bir durumu yok gibi ama yinede can sıkıcı bir durum. Opelin bu durum karşısında ki tutumunu sizlere aktarmak ve yorumlarinizi almak istedi. Birde anlayan arkadaşlar belki vardir parçanın fotoğraflarını attim bu parçayi nasil temin edebilirim adi vs yok bulamıyorum. Sizce garanti kapsami için bu işin peşini de birakmamalimiyim çünkü ortada büyük bir haksizlik var arac darbe vs almadigi halde ben suclu bulundum, belki servise ilk götürdüğumde kendileri kırdı yani nerdem bileceğim ben bunu, islem yapılan parca sonradan tekrar sıkıntılı cikar mi ya soruyorum size, durumu Opel almanyayada aktardim oradanda cevap bekliyorum. Opel almayı düşünenler varsa birdaha dusunsunler derim çünkü musteri memnuniyeti sıfır en ufacık bir seyde hersey size fatura edilmeye çalışılıyor. Ks bakmayin kafanizi sisirdim durum bu arkafaslar yönlendirmeye açığım simdiden teşekkürler..




< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
K
3 hafta
Yarbay

Parçayı değiştirin. Daha sonra tüketici hakem heyetine gidip şikayet edin. Diğer türlü olmuyor çünkü. Benim arka rezistansı bozmuştu opel servisi. Biz bozmadık siz bozmuşsunuz diye yüzsüz yüzsüz konuştular. Şimdi rezistansın çalışması için bagaj kapağındaki camın komple değilmesi lazım :(



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @hasanaras
G
2 hafta
Teğmen

Merhaba 2016 model K kasa 1.6 cdti otm 110 binde aracım bugün motor ariza lambasi yaktı.gidisinde vs falan bisey yoktu ama sorun ne olabilir.kullanmaya devam etmelimiyim malum bayram.servislerde kapali.izimirde güvenilir opel özel servis varmidir.tavsiye ederseniz sevinirim.
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gs_alper -- 11 Nisan 2024; 23:53:22 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
2 hafta
Çavuş

Arkas karşıyaka ya gitmeyin tavsiye etmem, egem opel daha iyi Bornova'daki



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @gs_alper
S
2 hafta
Yüzbaşı

Öncelikle geçmiş olsun, ille de yetkili servise gidecekseniz kesinlikle Egem'e gidin derim. Enazından adamlar kurumsal. Egem tadilatta iken bi süre bende bi süre gitmemiştim ama şuan gayet iyiler.

Karşıyaka'ya gittim 2 kez, adamlar sanayiden hallice. İlkinde motor ışığı yanıp "MotorGücü azaltıldı" uyarısı verdi diye gitmiştim, beynine bağlanıp bağlayıp arızayı sildiler. Sorunun neyden kaynaklandığını bilmiyorlardı, bir daha olursa garantiden tek tek parçaları değiştircez dediler. Ustaların benim aracımda eğitim görmesini istemediğimden, bedava da olsa yaptırmadım açıkçası :))
Bakım için gittiğimde ise frenleri kontrol edin demiştim. adamlar 4disk+4balata acil değişmeli dedi, teslim tutanağına da aynı bilgiyi yazdı. Çok inandırıcı gelmedi diye yaptırmadım. Ayrıca parça fiyatları için beni 2 kat aşağıdaki kaportacıların yanına gönderdiler, sanayideki gibi gezdirdiler beni servis içinde.
Sonraki bakım için yine Egem e dönüş yaptım, onlara da frenlere bakın dedim. "4 balata değişse iyi olur ama çok acil değil, diskler de tornaya uygun, zaten çok aşınmamış" dedi. Hemen yaptırdım.

Ayrıca Egemde garantiden direksiyon değişmişti. Usta gelip baktı ve sadece direksiyonun fotoğrafını çekti. "Siz gidebilirsiniz garantiden yenisini sipariş edicez, gelince sesleniriz." dedi ve gerçekten öyle oldu.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @hasanaras
H
2 hafta
Çavuş

Malesef haklısınız hocam bende acı tecrübe ile öğrenmiş oldum opel arkasin önünden bile gecilmemesi gerektiğini. Egem gerçekten daha kurumsal opel Türkiye de bitmiş zaten şikayet ediyorum arastirmadan etmeden servisi haklı görüyorlar malesef Türkiye'de opel bitmiş yapcak bisey yok



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @snurce
X
2 hafta
Er

Merhaba bugün amortisöre bakıldı dediğiniz gibi takoz bilyasından kaynaklı olduğu söylendi.
Değişimi yapılacak.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


_____________________________

Eski kullanıcı adı: mikelenjelo53

Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Setsa
O
2 hafta
Yüzbaşı

zincir değişimi yaptıran oldumu 1.6 dizel için en yakın zamanda.



T
2 hafta
Yüzbaşı

Masraf ne kadar çıktı?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @xtrax09
X
geçen hafta
Er

Sağ ve sol ikisini de değiştireceğim 8500 lira gibi bir fiyat çıktı kendim birkaç ustaya da sordum orjinal parça ile benzer fiyatlar verdiler o yüzden opele yaptırmaya karar verdim. 6 taksite bölmeleri de etken oldu tabi.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


_____________________________

Eski kullanıcı adı: mikelenjelo53

Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @techstat