Arkadaşlar böyle sistemler var sistemde linux kurulu bu yüzden yazılıma verilen para galiba donanıma veriliyor.Şimdi benim merak ettiğim bu sistemde oyun oynayabilir miyim?Ya da bir internet kafaye götürüp win7 mi kurdurtayım?
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
Orijinalden alıntı: zoro11 Dostum bir şey soracam.Linux madem bu kadar problemli niye kullanıyo millet o zaman?Linux'un iyi olduğu konu varsa,nedir?Mesela solidworks,autocad gibi programları iyi çalıştırır mı?Ben mühendislik okuyacam bana faydası dokunur mu?(Elektirik ya da Makina okuyacam bu arada)
cevap tabiki hayir . o dediklerini de wine emulatoru olmadan cali$tirmaz . linuxun iyi olup olmadigi bunlarla olculmez . cunku o programlarin , linux surumlerinin olup olmamasi , linuxle ilgili bisey degil . programi yapan firmalarin linuxe destek vermemelerinden kaynaklaniyo . neden kullaniliyo diyorsan bilgisayar demek sadece oyun , autocad , solidworks demek degilde ondan . mutlaka onlara ihtiyac duyulursa wine uzerinde calisir , calismazsa yanina windows kurulur vs .
Ben cevabımı aldım aslında.Ben performans açısından daha mı ıyıdır dıye dusunmustum ama win versiyonları daha iyi performans verecek galiba zira program aracılığıyla calısıyorsa program heralde iyi performans vermez.Neyse galiba daha çok BM'leri ilgilendiren bir şey galiba Linux.
Performans olarak değerlendirdiğinizde değişik sonuçlar çıkıyor ortaya.
Mesela win7 altında neredeyse çalışmayan blender linux altında çok stabil ve hızlı (dell 5110 ile denedim).
Ancak windows tabanlı bir yazılımın da linux altında stabil ve hızlı olmasını beklemek hata olabilir. Muadillerine bakabilirsiniz. İşinizi ne kadar görür bilemem.
Örneğin 3d cad yazılımı olarak freecad mevcut. Bir çok alternatif de var, ancak ücretli alternatifleri kadar iyilermi bilemiyorum. Çünkü konu ilgi alanıma girmiyor. Sizin deneyip, karar vermeniz gerekiyor.
Linux neden tercih edilir veya kimler tercih eder sorusuna yüzeysel olarak şöyle cevap verebiliriz.
.net dışındaki dillerde uygulama geliştiren programcılar (php,java,python vs...).
Oyunla işi olmayan internet kullanıcıları (sadece internete girmek için işletim sistemine lisans ödemek istemeyenler). Veya benim gibi oyunu windows altında oynayıp, internete linux altında girenler de var (güvenlik sebebiyle).
Bilgisayarı eski olup, eski sürüm windows 'un güvenlik açıklarından etkilenmek istemeyen kullanıcılar (bir çok hafif linux sürümü mevcut bu kullanıcılar için).
Sebepler muhtelif...
EDİT : Bu arada elektrik için orcad, tasarım için autocad, solidwowrks vs. kullanılıyor diye biliyorum windows altında.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gergozen -- 25 Aralık 2012; 3:48:15 >
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.