Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir, 1 mobil kullanıcı
59
Cevap
4247
Tıklama
3
Öne Çıkarma
Yazılımla ilgili her soruya cevap verilir
S
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

6 yıldır sektördeyim danışmanlık banka eticaret iletişim ve şimdi yurt dışı danışmanlık ile yola devam ediyorum. Sorun ne soruyorsanız 2 saat buralardayım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

12 senedir (çoğu silikon vadisinde olmak üzere) sektördeyim. Bu yorum gerçeklerle alakasız.
Yoruma Git
mghfreud - 3 yıl +9
ODTÜ EEEyi dereceyle bitirip Amerika’daki top üniversitelerden birine doktoraya gittim ama master derecesini alınca, okuldan ayrılıp oradaki şirketlerden birinde kendi alanimda çalişmay...
Yoruma Git
Yorumun Devamı mghfreud - 3 yıl +4
Aynen kanka hobi olarak yaparsın , büyük şirketler veri bilimci pozisyonu için doktora mezunu arıyor bu herifin dediklerine bakın bu cahili dinlemeyin. Senin o bahsettiğin yazılım geli...
Yoruma Git
Yorumun Devamı jakuzy - 3 yıl +4
M
3 yıl
Yüzbaşı

Hocam, iyi bir mühendis olmak istiyorsan her derse agirlik vermen lazım. Mühendislik aslında doğayı kullanarak (elektrik mühendisliğinde cogunlukla fizik + matematik, bilgisayar mühendisliğinde cogunlukla matematik) elimizdeki problemleri çözmektir. Iyi bir machine learning engineer olmak istiyorsan, ilk once iyi bir "engineer" olmalısın.

Iyi bir mühendis, genel olarak problem çözmeyi bilmeli, problem çözebilmek de çok büyük meziyet. Mühendislik alanında çözülen problemlerde belli sayıda "pattern" var. Ornegin, makine mühendisliğindeki statik dersindeki teori ile, elektrik muhendisligindeki devre teorisi nerdeyse ayni teorik çözümü, iki pratik probleme uyguluyor. Benzer seyler bilgisayar mühendisliğinde de var. Ilk 2-3 sene, bölümde bu temeli oluşturmakla geçiyor. Bu nedenle ilk 2-3 sene çok onemli.

Özellikle machine learning ile ilgili tavsiyem ise, bölümünde bu alanda verilen dersleri alman, ve onun üstüne, alabiliyorsan, istatistik bolumunden de, alanınla ilgili dersleri alman. Danışman hocan (ya da machine learning dersini veren hocan) bu konuda sana yardimci olacaktır.

Bir de, mühendislik alanında (yazılım ve machine learning de dahil) her alanda, bi-modal bir dagilim var. Su yazıda bunun maas ile ilgili kısmından bahsedilmiş.
http://danluu.com/bimodal-compensation/
Ayni bi-model dagilim, yazilimci/muhendis kalitesinde de var. Maalesef mezunların %95i(büyük ihtimalle daha da fazlası), temel mühendislik yapmayi, yani problem çözmeyi bilmiyor. Sonra "is, iste öğrenilir, üniversite birsey öğretmez" safsatalarını duyuyoruz. Tam tersi, üniversite, iste lazım olan butun altyapıyı veriyor. Problem çözmeyi çok iyi öğretiyor. (En azından benim okuduğum okullarda öyleydi). O altyapı olmazsa çok uzağa/yukariya gidemiyorsunuz.

Alanın gelecegine gelince, machine learning suan çok sıcak bir alan. O yüzden maaslar da biraz daha yüksek. Uzun vadede bu normalleşecektir, ama hiçbir zaman yokolmaz, yazilimin ortalamasına yakin gider. Bilgisayar mühendisliğinin butun alanları icin bu dediğim geçerli. Hangi alanı secerseniz secin, iyi bir mühendis olursanız ve teoriyi iyi bilirseniz, aranan adam olursunuz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mghfreud -- 31 Temmuz 2022; 23:57:26 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Yıldırım0705
S
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

kardeşim sende yap o zaman. neden burada vakit kaybediyorsun ki? git udemy'den al bir kurs. öğren her şeyi. Gir odtü'lü bilkent'li abilerin olduğu ekiplere.

Bu konudan bağımsız olarak söylüyorum insanların verdikleri emeklere karşı hiçbir saygınız yok. O odtü'lü bilkent'li abilerin o okullarda okumasının, sabahlara kadar çalışmasının, deli gibi ingilizce konuşmalarının hiçbir faydası yok sizin için. Bu yeni nesil istiyor ki bir hap olsun ben onu içeyim ondan sonra helikopter pilotu olayım. Matrix mi bu? bir şey de uzman olmak istiyorsan oturacaksın afedersin it gibi çalışacaksın. Gözlerin kan çanağı gibi olacak, başın ağrıyacak, sosyal hayatından, uykundan fedakarlık edeceksin. Bunları yapacaksın ki gerçekten başarılı olasın. Udemy'den bu iş halledilebilir ama asla o odtülü adamın temel bilgisine ulaşamazsın. O adam bilgi dağarcığını çocukluktan oluşturuyor. Buna biraz saygı duy. Diğer tarafta udemy'den bu işi halleden adama bir sor bakalım kaç saatini gömmüş udemy'e. Tek bir kurs izleyip iş bulabilmiş mi?

buradaki linkte yazılımcı olmayan ama google'da iş bulabilen birinin hikayesi var. Biraz incele bakayım kolaymıymış. Sen bir de bunun üstüne native ingilizce koyacaksın.

https://github.com/jwasham/coding-interview-university




Bu mesajda bahsedilenler: @sebastianoldusivas
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.