Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
38
Cevap
13413
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yağmur damlası neden tek tek Düşer !
L
14 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

arkadaşlar ne kadar kişiye sorsamda düzgün bi cevap alamadım neden tek tek ince ince düşer o kadar rüzgarda neden bi yere fazla diğer yere az gelmez su rüzgarda nasıl olurda birbirine karışmaz su aklım almıyor bileniniz varmı ??



N
14 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: yardım edecem

quote:



Bu bilim adamları materyalist bilim anlayışı ile ilerlemiştir. Ki üstte gördüğün üzere İbn-i Sina müslüman değildir. Diğerleri de zaten isteseler de söylemezlerdi çünkü öldürülürlerdi. (Bkz: Biruni: In reliğion he waş a Shīite Müslim, but with agnostic tendencies.) Ben de sana kendi bilim adamlarımımı gösterirdim ama ancak kitaplara sığabilir.

Ömer Bin Hayyan nasıl bir adamsa protonların varlığı bilinmezken ve henüz doğada atom bombası yapmaya uygun herhangi bir element bulunamamışken atom bombasını keşfetmiş.


Bu dediklerini araştırdım. Evet haklıymışsın. Ama tam olarak değil. İbn-i Sina'nın İslam dinine aykırı birkaç yorumu bulunuyormuş. Ama Cezeri'nin , Cabir bin Hayyam'ın veya diğer kişilerin böyle bir durumuna rastlamadım. Bu arada örnekleri geliştirelim.

Lagari Hasan Çelebi--> Roketvari bir gereç ile uçmaya çalışmıştır. 2.5km yol alabilmiştir. Daha sonra başarılı bir iniş yapıyor. IV.Mehmet zamanı.

Akşemseddin--> Mikropların varlığından bahsediyor.

Ve yukarıda savunduğun düşünceye dayalı kaynakları bana ulaştırırsan ben de okumak isterim. Son olarak Atatürk zaten zamanında durumu çok iyi açıklamış:
quote:


Bizim dinimiz en tabi ve makul dindir ve ancak bundan dolayıdır ki son din olmuştur. Bir dine tabii olmasi için akla, fenne, ilme ve mantığa uygun olması lazımdır. Bizim dinimiz bunlara tamamen uygundur.

Büyük dinimiz çalışmayanın insanlıkla hiç ilgisi olmadığını bildiriyor. Bazı kimseler çağdaş olmayı kâfir olmak sayıyorlar. Asıl küfür onların bu zannıdır. Bu yanlış tefsiri yapanların maksadı İslâmların kâfirlere esir olmasını istemek değil de nedir? Her sarıklıyı hoca sanmayın, hoca olmak sarıkla değil, dimağladır.

Biz ne Bolşevikiz, ne de Komünist: Ne biri, ne diğeri olamayız. Türkler milliyetperver ve dinlerine hürmetkar bir millettir. Bizim hükümet şeklimiz tam bir Demokrat Hükümetidir.

Din, bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir.

Türk milleti dindar olmalıdır yani, bütün sadeliğiyle dindar olmalıdır demek istiyorum. Bizzat hakikate nasıl inanıyorsam buna da öyle inanıyorum... Din şuura muhalif, ilerlemeye engel hiçbir şey ihtiva etmiyor.



http://www.youtube.com/watch?v=ipbr21gN5C8 Daha mecliste yer bulamayan din bilimde mi yer bulacak ? Atatürk de malesef baskılardan dolayı gerçek görüşünü gizli tutuyordu.

Katolik İtalya'da Galileo'nun ortaya çıkması katoliklikle dinin beraber yürütülebildiğini mi gösteriyor ? (Katolikler yerçekimini çok yeni kabul etmişlerdir.)
Dediğim gibi ben örnek olarak birilerini göstermeye kalksam ancak kitaba falan sığabilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.