Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir, 1 mobil kullanıcı
23411
Cevap
588219
Tıklama
69
Öne Çıkarma
Cevap: Xiaomi Robot Süpürge (S50, S5 Max, S6, 1S, 1C, STYJ02YM, Viomi V2 /Pro /V3) Kullanıcılar Kulübü (35. sayfa)
G
5 yıl
Er

Asıl ben teşekkür ederim tecrübelerinizi paylaştığınız için. Çorabın içine sokup gerdirerek yerleştirdikten sonra arkadan kestim. Çok kolay oldu aslında. Ama her seferinde yeni çorap kesmek masraflı olacak. Dediğiniz gibi bir taneyi ayarladık şimdilik sonrakinde biraz uğraşıp aynını kullanabilirim .



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hepsirobot
T
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Roborock S5 Max akıllı robot süpürge için çekmiş olduğum kutu açılışı ve detaylı inceleme videomu izleyebilirsiniz

KargoKapıda'ya abone olursanız da beni mutlu edersiniz..

Videoyu izlemek için tıklayınız


Yine fazla uzattık biliyorum, ama bu robot anlat anlat bitmiyor ki:) Sadece cihaz testlerimi görmek isteyenler bu linkten devam edebilirler:
https://www.youtube.com/watch?v=q-5NOLbHnUk&feature=youtu.be&t=1367


S5 Max, bu fiyat bandına (4000 üstü) çıkabilecek olanlar için tercih edilebilir modellerin başında geliyor, incelemem sonrası benim görüşüm de budur:)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
5 yıl
Yarbay

Burası donanımhaber olduğunu göre konuyu bir tık öteye taşıyalım,

Robotunuzun kişisel verileri koruması konusuna hassas iseniz verdiğim siteyi inceleyin, rasperry pi ile cihazını bilmediğini serverlara bağlamak yerine kendi serverınıza bağlayın. :) 1. Nesil ile Roborocklarla çalıştığı yazıyor, 1S ile de çalıştığı forumlarında söylenmiş. Üzerinde kameralar ve sensörlerin olduğu bir cihazı devam özel hayatımızda gezdiriyoruz. Çok mantıklı bir girişim olmuş, Bir rasperry pi alıp denediğim de sizi de bilgilendiririm, Belki bir rehber de hazırlarız.

Beni beklemenize gerek yok buyrun :)
https://www.home-assistant.io/





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rouvax -- 4 Mayıs 2020; 10:13:24 >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
A
5 yıl
Teğmen

T
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhabalar, parçalar uyumludur hocam.

%100 emin olmak için robotun gelmesini bekliyordum ama henüz ulaşmadı bana da, ama araştırdığım kadarıyla uyumlu olduğu yazıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Bryan06
A
5 yıl
Teğmen

Cihaza harita kaydetme özelliği yeni geldi. Fakat birden fazla harita kaydedemiyorsunuz şu an için. Harita kayıt özelliğini açmazsanız istediğiniz evde kullanabilirsiniz zaten.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adams.mpx -- 4 Mayıs 2020; 22:32:31 >


Bu mesajda bahsedilenler: @digital90
M
5 yıl
Yüzbaşı

7aydır s55 kullanıyorum 7 aydır elektrik süpürgesi kullanmıyorum o derece almayan bunca zaman kafasını alsın duvara vursun daha ne bekliyorusnuz



T
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhabalar hocam. Özellikle samsung telefonlarda kurulum problemi yaşayan arkadaşlar vardı, belki de dediğiniz gibi konum servisleri kapalı olduğu için hata alıyorlardır. Bu çözüm gayet mantıklı, paylaştığınız için teşekkürler.




Bu mesajda bahsedilenler: @MekanikMühendisi
S
5 yıl
Teğmen

Arkadaşlar bugün gittigidiyordan aldığım 1c siparişim teslim oldu. Gelir gelmez güncelleme yaptım. Önce tüm ev süpürme modunda temizlendi. Ciddi anlamda toz saç kıl vs topladı. Sonra silme paspaslama modunda çalıştırdım. Cillop gibi paspas çekip temizledi.
Resmen bizi hayran bıraktı kendine. Oda alanını seçerekte temizlik yaptırılabiliyor belirli bölgede. Fiş çevirici almama gerek kalmadı fiş uyumluydu direk.

Sabredemediğimiz için hiç tam doluyken deneyemedik. Çalıştırdık şarj ettik çalıştırdık.

Ev gıcır gıcır oldu. Yüksekliği çok iyi evin heryerine giriyor. Baza ve karyolamızın altına giremedi baza ayaklığını değiştireceğim. Karyola ayağını da yükseltmek için çözüm araştıracağım.

Kısacası anlatılmaz yaşanır. Mükemmel bir cihaz. Anlatılanlara göre s5 max modeli de bunun daha iyisi gibi görünüyor. İlerde de ondan alırım belki.

Sorunsuz çalışıyor. Eksiği yok.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
5 yıl
Çavuş

Ümit ediyorum mevzu aras kargonun tembelliğinden kaynaklanıyordur dediğiniz gibi.

Ben sabah saat 08:30 da aras kargonun müşteri hizmetlerini arıyorum her gün. Başka bir saatte düşüremiyorum hattı. Yurtiçi siparişim varsa o siparişleri görebiliyorlar sistemden. Ancak banggood siparişim hala yok ortada. Bu yüzden acaba daha bizim bilmediğimiz bir gümrükleme aşamasında olabilir mi diye düşündüm.

Bunun haricinde 1 mayısın cumaya gelmesiyle araya çok tatil girdi. Bu da süreci uzatan faktörlerden biri olabilir.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @tekiz
G
5 yıl
Yarbay

2 gündür evi süpürtüyorum s5 max a ve inanamıyorum. Biz evi süpürdüğümüzü sanıyormuşuz ama süpürmüyormuşuz. İlk günü çalıştırdım cihazın haznesi toz pislik doldu neyse belki tam süpürememişdir ondandır dedik bugün tekrar haznesini boşaltıp çalıştırdık tekrar haznesi toz kir inanamadım bu kadar pisliği nereden buluyor ve biz bu pisliğin içinde farkında olmadan yaşıyormuşuz. Çok ama çok memnun kaldım bu cihazdan. Özellikle @Hepsirobot a çok teşekkür ederim sayesinde bu robotlardan bilgi sahibi oldum ve aldım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hepsirobot
T
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Parti varmış hocam size, hiç haber vermiyorsunuz. Bizimkilerle katılırdık


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hepsirobot
H
5 yıl
Yarbay

Valla ilk sene 32 adet satmışlardı, o zamanki Samsung Türkiye müdürü ile bir şekilde tanışmıştık. Ben iRobot satıyordum bir kaç senedir.
Yılbaşında satışlar çok düşük kalınca büyük ekran TVlere bantlayıp (yanında promosyon olarak verip) stok eritmişlerdi.

Başım ağrımaz yahu, severek yapıyorum ben işimi. Güzel bir topluluk burası, Allah hepinizden razı olsun, eksik olmayın.




Bu mesajda bahsedilenler: @tekiz
H
5 yıl
Yarbay

İlahi xiaomi. Her ay bir grup kullanicisini heyecanlandırıyor, yeri geliyor uzuyor, yeri geliyor her an bozulacak mi kaygisiyla anksiyete krizine sokuyor. Cok fantastik bir firma.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hepsirobot
L
5 yıl
Çavuş

Bu update problemleri konusunda aşağıdaki gibi çözüm var aslında ama biraz kompleks ve cihazı rootlamak gerekiyor.
https://blog.lupin.rocks/fixing-xiaomi-styj02ym-update-stuck-on-80/


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @harunk17
W
5 yıl
Onbaşı

Dün updated yapmayan ve offline kalan sty’yi aldığımız yere bugün kargoladık. Teknik servisimiz baksın dediler bakalım ne olacak ? Gelişmeleri ekleyeceğim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
5 yıl
Yarbay

Ben birkac kere deneyimledigimde bir alan supurme yaparken toz haznesini cikarip tekrar takinca yeni alan algilandi diyip sifirdan harita yapmaya kalkiyor. Ama cihazi kendiniz şarj unitesine koyunca eski harita geri geliyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @tekiz
H
5 yıl
Yarbay

İlginç bir şekilde Xiaomi Türkiye serinin Mi dışındaki diğer ürünlerini yok sayıyor ve piyasayı boş bırakıyor.
Zamanında iRobot da bunu yapmış ve ben bıraktıktan sonra senelerce bu pazarı boş bırakmışlar, tamir için yedek parça bile vermemişlerdi, şimdi ne yapsalar tutmuyor piyasada. Xiaomi de aynı yolda gidiyor. O kadar geniş ürün yelpazesine sahip olan bir firmanın en azından servis ve yedek parça için yatırım yapması ve kanallarını açması lazım.




Bu mesajda bahsedilenler: @DARKBLUE82
H
5 yıl
Yarbay

@GearBest.com rumuzu ile özelden mesaj atabilrsiniz.
Ben bu mesaja da ekledim.




Bu mesajda bahsedilenler: @GearBest.com , @güvendiğimdağ
M
5 yıl
Er

Herkese Selamlar,

Yabancı forumlar ve burada da birçok kişinin yaşadığı bir durumla ilgili kendi tecrübelerimi paylaşmak isterim.

STYJ02YM Mi Robot Vacuum Mop Pro'nun Ölümü

12 Nisanda TR bazlı bir satıcıdan 2 sene distribütör garantili denilerek aldığım STYJ02YM Mi robot Vacuum mop pro ürünü geçen hafta Çarşamba gecesi bir güncelleme esnasında %80 yükleme seviyesinde offline oldu. Sonrasında sadece açma/kapama fonksiyonu tepki verir hale geldi o da hiçbir sesli geribildirim vs. olmaksızın, aletin açıkken ki fonksiyonu tamamen sıfırlandı, tuşları nefes alır verir şekilde beyaz yanıp sönme haline geçti ve hiçbir şekilde resetleme vs. mümkün olmadı. Bunun üzerine forumları kurcalamaya başladım ancak bulunan çözümler genel olarak güncellemeyi manuel olarak cihaza bağlanarak Force-install tadında bir şekilde yapmaya yönelikti ve tek çözüm burada da bazı arkadaşların bulduğu hem kod yazarak hem manuel müdahale (ana kartı kısa devre yapmak) gibi teknik olarak benim seviyemin ve alabileceğim riskin üzerinde şeylerdi. Bu forumlarda yine insanlar çıkma anakart arayışına girmiş ve bu güncelleme hatası durumunun cihazın ana kartını içinden çıkılmaz bir boot döngüsüne soktuğundan bahsetmiş..

Satıcı ile ertesi gün iletişime geçerek ürünü teknik servise gönderdim (İstanbul - Gençten Ticaret Merkezindeki Cepport Miui Türkiye olarak geçen servis). Bu stepe gelmeden önce birkaç farklı firma ile görüşmüştüm ve TR'de 3-4 farklı teknik servis ve distribütör olduğu, cihazın koduna bakılarak onların servis kapsamında mı olduğuna bakmaları gerektiğini belirttiler. Satıcı ile görüştükten sonra bununla zaman kaybetmeden yukarıda bahsettiğim servise yönlendirdim. Teknik servisin başındaki isimle olan görüşmelerimde bana bu tarz bir hatanın (-bu forum başlığında da bahsedilmiş-) 1C modelinde yaşandığını ancak STJY02YM'nin göreceli olarak daha yeni bir ürün olduğunu ve bu konuda bir tecrübelerinin pek olmadığından, incelemeleri gerektiğinden bahsetti. Parça değişimi vs. olacaksa da o sürecin onaylanması vs. 1 ayı bulur gibi yorumlarda bulundu. Bu olay cuma günü yaşandı ve şuan için endişeli bir beklemedeyim.

Olaylar geliştikçe bildirmeyi planlıyorum ancak bu rus ruleti tadındaki firmware güncellemesini bu ürüne sahip arkadaşlar lütfen yapmasın özellikle ürünü yurtdışından aldılarsa durum sanırım daha zor olabilir..

Sizlere danışmak istediğim birkaç konu var;
1. Ürün göreceli olarak 0 sayılır daha 3 haftadır kullanıyordum, bu nedenle bu kadar yeni bir ürünün -şayet ki sorun çözülebilirse- (Pek bir umudum yok teknik serviste kod yazarak manuel müdahale edilebileceğinden çok şüpheliyim) içinin açılıp kurcalanması, tamir görmesi, içine şayet yeni anakart takılacaksa bu anakartın muadili mi yoksa orjinalimi olacağı şeklinde paranoyalarım oluştu. Bununla ilgili tecrübesi olan, teknik servis tamir olaylarında içimize su serpebilecek yorumları olan arkadaşlardan fikir beklerim.
2. Yarın satıcı ile görüşüp cihazın yenisini talep etmeyi planlıyorum, bu tüketici hakları kapsamında mümkün müdür? Şayet dediğim gibi daha çok yeni olan bu cihaz tamamen Xiaomi'nin yazılım veya cihaz hatası nedeniyle öldü. Bu nedenle distribütör-satıcı-xiaomi tarafında aralarında çözülmesi mantıklı geliyor ben neden bu durumdan ötürü mağdur olduğumu anlamıyorum ve kabullenemiyorum açıkcası.

Özetle bu ürünü alacak arkadaşlara tavsiyem (Bazı diğer Xiaomi ürünlerinde de yazılımsal sıkıntı yaşamıştım: Yeelight 1s e27 akıllı ampullerde de güncellemeden sonra wifi ünitesi kafayı yemişti iade etmem gerekmişti yani Xiaomi ekosisteminin yazılımsal bir zayıflığı olduğunu ciddi şekilde düşünüyorum), eğer yukarıda danıştığım maddelerin cevabı "yapacak çok bir şey yok maalesef durum bu" tadında şeyler olursa, gerçekten pahalı ve teknik olarak komplike cihazlar özelinde bu markadan uzak durun (Roborock'ı sanırım bu noktada tenzih etmek gerekiyor tecrübem yok ama bilmediğim ürünleri de genelleyip kötülemek istemem). Ben akıllı ev sistemleri olarak yaklaşık 10-15 adet Xiaomi ecosystem ürünlerini Google Home sisteminde, Ikea-tradfri, Philips hue vs. gibi ürünlerle kullanıyorum çok da memnunum hem tasarımı minimalist hem otomasyonları tatmin edici, fiyatları uygun ancak kimse bu kadar yeni bir aleti, 0 kullanıcı hatası durumunda, tekrar çalışır halde teslim almak adına günlerce haftalarca uğraşmak istemez, en kötü senaryo olarak da 4000tl çöpe atmak istemez. Bilemiyorum ama Xiaomi'nin yazılım, yedek parça ve satış sonrası desteğinin ciddi şekilde gelişmesi gerekiyor. Keza maillara da asla dönmüyorlar.. En azından global sürüm ürünler için.

Epey uzun oldu tekrara da düşmüş olabilirim kusura bakmayın :)

Teşekkürler ve herkese sevgiler..


Bu mesaja 7 cevap geldi.