Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 7 misafir, 2 mobil kullanıcı
7569
Cevap
376270
Tıklama
54
Öne Çıkarma
Cevap: Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.1 Yayınlandı! (381. sayfa)
C
4 ay
Yarbay

Bu konuda nasıl yapılacağı ile ilgili bilgisi olan arkadaşa varmı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @emre1393
A
4 ay
Onbaşı

Çok faydalı bir paylaşım olmuş elinize sağlık.Bende pazarama üzerinden şipariş verdim indirim vs derken 1560 liraya geldi. RD23 1.0.31 sürüm geldi 1.0.49'a update ettim ve patcher ile 3 dakikada openwrt 24.10 kurulumu yaptım. Evde asus ax59u kullanıyordum ana router olarak wan portu iptv ,nas zabret vs için ama üst kata sinya seviyesi yetersiz kalıyordu. Bunu access point olarak kullanmak için almıştım wifi 6 için 160 mz openwrt ile aktif ettim. Şuan telefon ile wifi ile 950 mbps/sn alabiliyorum. Ve katlar arası wifi geçişleri iki routerda 160 mhz sorunsuz sağlıyor. Tek wifi alan adı üzerinden 2 router arasında geçişi wifi 802.11r Fast Transition ayarı ile mükemmel şekilde sağlayabildim. Yönlendirmenizde bahsettiğiniz gibi şuana kadar bence kurulumu en kolay Xaiomi openwrt kurulumu oldu. ax3200 modelindeki boot brick sorunu bu modelde varmı bilmiyorum. Fiyatına bakılacak olursa piyasaki en uygun fiyatlı openwrt destekli 160mhz yayın yapabilen router bu bence. 1 gigabit etherneti wifi ile erişebilmek için tavsiye ederim. Nas cihazlarıma wifi üzerinden saniyede 100 mgbs dosya aktarımı sağlayabiliyorum. Routerı almak isteyen arkadaşlara tavsiye ederim.


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >

s23 ultra 160 mhz wifi speedtest:



< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @potato_ambassador
A
4 ay
Binbaşı

Hayırlı olsun hocam bende openwrt ile aynı routerı kullanıyorum wifi ülke ayarından ülkeyi panama olarak ayarla wifi maksimum gücüyle çalışır
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Alicanakman
G
4 ay
Yarbay

aşağıdaki linkte anlatılmış zaten. yalnız elindeki cihazın model detayı nedir bunu önce tespit etmen lazım. ayrıca sanki ax300t'nin orjinal yazılımı indirilebilir değil gibi geldi bana bilemiyorum durum nedir. hal böyleyken openwrt'den stok yazılıma geri dönmek mümkün olmaz şeklinde yorumlar yapılmış. bu iş için yardım almak istiyorsan eğer, önce bende "şu" var şeklinde kesin bilgi vermelisin.


https://techinfodepot.shoutwiki.com/wiki/Xiaomi_AX3000Thttps://forum.openwrt.org/t/openwrt-support-for-xiaomi-ax3000t/180490/1200

https://openwrt.org/inbox/toh/xiaomi/ax3000t


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @cimbom38
G
4 ay
Yarbay

çin daha iyi değil mi? neden panama'yı seçtin..


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @AirJET
A
4 ay
Binbaşı

Bu yöntem AX3000T Versiyon RD23 ile çalışır mı?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @0ldskool
A
4 ay
Binbaşı

Panama en yüksek sinyali veriyor dediler bende onu kullanıyorum çini denemedim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @haykoatmaca
A
4 ay
Binbaşı

Çini denedim hem wifi görünmemeye başladı hemde maksimum 20 db de çalışıyor panama 28 db da çalışıyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @haykoatmaca
G
4 ay
Yarbay

wifi görünmeme sebebi dediğinde aklıma ilk gelen 5GHz için seçilen ayarlar oldu. bu radar mevzusu durumlarına istinaden tercih edilen ayar, 5GHz ssid yayınının görünür hale gelmesini uzattığı gibi görünmez hale de getirebiliyor. aslında bu sorun ise eğer, bunu tüm modellerde yaşıyor olmak mümkün bence. benim de görmüşlüğüm var. yeterli deneyim elde ettiysen, senin için en iyi olan odur. gerçi ben bu ülke seçimi ile fark yaratan bir router ile bugüne kadar karşılaşamadım maalesef. mikrotik ile denemiştim en son, hiç bir farkını görememiştim. ama wifi5 ile wifi6 arasında fark var ve bu kesin.



C
4 ay
Er

Selamün aleyküm edup 2960 1800 wifi6 256mb içierisinde openwrt kurulu geliyor bu cihazın içerisindeki openwrt surumunu nasıl güncelleyebilirim
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cagr_dgr -- 15 Mayıs 2025; 10:12:43 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 ay
Yarbay

ve Aleyküm Selam. Şurda bir başlık var ama bakın isterseniz.
https://forum.openwrt.org/t/edup-ep-rt2960-ax1800-strange-openwrt-router/198933



G
4 ay
Yarbay

buraya da yazmışsın. şu sayfada güzel bir konu var. biri openwrt yüklemeye çalışırken cihazı tuğla yapmış. wiki'den mi ne faydalanmış sanırım. denemeyi düşünürsen eğer dikkat. bir de tuğla yapan kişi yine aynı ax1800'den alıp (cihaza ucuz demiş artık kaça aldıysa. bizde malum aldın mı 3 kişiye alıyorsun) tekrar tuğla olacak mı diye tekrar denemeyi istiyor görünüyor. bir diğeri de denememelisin diye uyarmış. ancak tuğla edilen cihaz kurtarılabilir gibi görünüyor da kim nasıl yapacak..

https://forum.openwrt.org/t/edup-ax1800-installation-erase-firmware/218285





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8645012F0 -- 16 Mayıs 2025; 3:43:42 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Cagr_dgr
C
4 ay
Er

Hiç günceleme yapmayım en iyi si



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @haykoatmaca
M
4 ay
Er

Merhabalar bir konu hakkında yardıma ihtiyacım var benim mevcut altyapım çok aşırı kötü olmasından dolayı Huawei HG658V2 Triductor Chipsetli Vdsl modem kullanmaktayım Huawei modemi köprü moduna alıp bütün yetkiyi ise Xiaomi 4A Gigabit Edition Openwrt son sürüm yüklü router' a yönlendirdim ve PPPEO üzerinden internete çıkış sağladım buraya kadar hiçbir problem yok fakat Software üzerinden SQM Qos Uygulamasını Yükleyip aktif ettiğimde ise belli aralıklarla bağlantının koptuğunu gözlemliyorum SQM Qos uygulamasını devre dışı bıraktığımda ise bağlantının kopmadan stabil bir şekilde devam ettiğini görüyorum bu konu hakkında daha önce bu problemi yaşayıp çözüme kavuşan arkadaşlar var mı veya bu sorunu nasıl giderebilirim şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
4 ay
Yarbay

Arkadaşlar merhaba. OpenWRT'den bağımsız olarak hiçbir bilgi bulamadığım için sorayım dedim

Xiaomi Mi Router 3'de IPv6 desteği var mı?
Mevcut yazılım: 2.10.46 (International sürüm)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
4 ay
Binbaşı

SQM ayarlarınız nedir?




Bu mesajda bahsedilenler: @MaxEo
M
4 ay
Er

G
4 ay
Yarbay

cake yerine FQ_Codel deneyebilirsin veya başka ne varsa. ayrıca qos ile zaten dl ve up değerlerini yazıyorsun. bunları biraz daha düşük seviyede tutabilirsin. ama en güzeli şu. koma anına ait syslog verilerini görebiliyorsan eğer, neden kopma olduğu görülebilir. bu bilgileri ai ile paylaşırsan sana neler yapabileceğini söyler.



G
3 ay
Yarbay

resimde dikkat çeken bir durum var. keenetic os'un belirli vpn protokollerini desteklememe kararı almış olabilir ya da bu donanım uyumsuzluğunu ifade ediyor olabilir.

L2TP/IPsec VPN
Disabled (butonu var ama aktif edilebilir değil)

IKEv1/IPsec VPN
Disabled (butonu var ama aktif edilebilir değil)


Bu mesaja 1 cevap geldi.