Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
947
Tıklama
0
Öne Çıkarma
XFX RX570 ISINMA
M
5 yıl
Binbaşı

serin çalısan xfx'in bir kartına rastlamadım daha
Değerler normal. Sapphire pulse vardı bende de. O kart da 80 dereceye kadar cıkıyordu. RX570 güç verimliliği çok düşük bir chipset kullanıyor.

Siz fan ayarlarınızı yapın 70 derecelerde sabitleyin. Hem sesten hemde sıcaklıktan yana kafanız rahat olur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
5 yıl
Yarbay

XFX RX570 4GB
ısınır hocam muadillerine göre biraz daha fazla ama kafaya takıcak dert değil.
msi afterburner kurun fan profilide şu olsun. Sürekli 80 üstü çalışmadığı sürece 1 senede-2 sene problem çıkmaz yani benim bildiğim çıkmaması lazım.

fakat kasa içi iyi bir soğutma. misal gğzüe hava akıslı bir kasa seçimi, buna ek olarak seesiz rpm vede statik basıncı yuüksek sessiz falar eklenirse bu ısı değerleri düşer. kaç derece oda sıcaklığında kasa kapalıyken hangi kasada bu değere ulaşmış onları bilmek lazım. Kasa yerde hava akısı olmayan dip köşede ise kasa yeri değiştirmeyi deneyiniz. kasa kapaklarını açarak 2 haftada bir bir ev ufak kompresör ile balkonda pc nizi tozlardan arındırabilirsiniz.
Benım yan 2 kasa kapağım açık. yeni aldıgım ekran kartında bu fan devirlerinde bu derecede. 56-57 oynuyor su an BFV multıplayer oyununda bu gün.
klima var ise oda da klimanın altınada koyabilrseniz kasayı daha güzel olur. yada n11 gg hb gibi yerlerde 150 tl ye filan ayaklı fantilator alıp kasanıza uflettırebilirsiniz. Muazzam farklılıklar olur.

Bu arada rx 570-580 ısınan kartlardır. bu kartları en iyi soğutansa sapphire nitro ve plus modeleridir. XFX isn soğutucusu bu kartlara erişemez.
kolay gelsin.

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 27 Eylül 2020; 16:28:3 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
5 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhabalar. XFX RX570 4GB sıfır ekran kartı satın aldım. Yaklaşık 2 gündür problemsiz stock şekilde kullanıyorum. Lakin bugün sıcaklık değerlerine baktığımda. Boşta iken 52 derecede çalışıyor. Albion Online adlı oyunda 60-70 derece arası geziyor(Lakin bir ara 84 dereceye kadar çıktı). Kendimce internetten bulduğum manuel fan ayarları ile boşta iken 33 derece ve aynı oyunda maks 44 dereceye düşürebildim. Ayarı resimden görebilirsiniz. Bununla ilgili bir kaç sorum olucak yardımcı olursanız sevinirim.

1) İlk aldığım sıcaklık değerleri normal mi ?
2) Kendi yaptığım ayarlar herhangi bir sıkıntı veya problem yaratır mı ?

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



M
5 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Yardımcı olabilecek birisi yok mu ? Up



N
5 yıl
Yarbay

Muhtemelen incephesap'tan aldın.

Sıcaklık değerlerin tabiki normal, ne bekliyordun ki. Benim rx570'im daha bile sıcak çalışıyor için rahat olsun.

Kendi yaptığın ayarlar daha serin tutuyor. Daha fazla gürültü haricinde birde fanın ömrünü kısaltıyor olabilirisin. Fakat fan öyle kolay bozulan bir şey değil.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi napolyon94 -- 24 Eylül 2020; 16:7:6 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
5 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: napolyon94

Muhtemelen incephesap'tan aldın.

Sıcaklık değerlerin tabiki normal, ne bekliyordun ki. Benim rx570'im daha bile sıcak çalışıyor için rahat olsun.

Kendi yaptığın ayarlar daha serin tutuyor. Daha fazla gürültü haricinde birde fanın ömrünü kısaltıyor olabilirisin. Fakat fan öyle kolay bozulan bir şey değil.
Hocam cevap için teşekkürler lakin stok ayarda 85e kadar çıkması normal mi gerçekten ? Resimdekiler kendi bulup yaptığım fan ayarı . Teşekkürler

Edit: Evet incehesaptan aldım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Monte Kristo K. -- 24 Eylül 2020; 16:20:42 >

M
5 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Cevap için teşekkürler :D İçime su serptiniz resmen. İyi günler dilerim




Bu mesajda bahsedilenler: @mertcnoz
M
5 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Tamamdır hocam çok sagolun. Fan speedi Yüzde 43e çıkarınca sorunum kalmadı sıcaklık normal düzeyde. Orjinal hali yüzde 30idi.




Bu mesajda bahsedilenler: @salvatore_volkan
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.