Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
961
Tıklama
0
Öne Çıkarma
'www.speedtest.net' bence güvenilir değil!!!
T
15 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar TTNET'in 8mbit e kadar olan tarifesine geçen ay geçmiştim.Ben Hatay/İskenderun'da oturuyorum.www.speedtest.net'ten hız testi yaptığımda 0,6mbit lik bir hız çıkıyor.Burdan kıbrıs sunucusuna bağlanıyor.Ben Eskişehiri seçtiğimde 1.6 mbit çıkıyor....TTnetin kendi speed test sitesinde hız testi yaptığımda hız 6-7 mbit aralığında çıkıyor...Torrentten genellikle 500-600 kb/sn çekiyorum...Sizin durum nasıl..Hangisi daha güvenilir?



Z
15 yıl
Binbaşı

Ben torrenttan 840 kb/s yaptığımı biliyorum ve bu sürekli oluyor.
Torrentta hızın fazla olması, bağlantı sayısının yani gönderenin çok olmasından kaynaklanıyor.

Aynı mantık FlashGet, GetRight gibi download yöneticilerinde de var. Bağlantı sayısını arttırıyorlar. Ondan hız yükseliyor.

Ama browserdan yaptığınız hız testleri tek bağlantıdır. Benim bağlantım 8 mbit kaldırıyor ve santral alt sokakta olduğundan hız kaybım yok. Ben speedtest.net de 7 mbit üstüne çıkamadım. Ancak birşey farkettim, speedtest.net de kullanılan hız testi animasyonunu yapan şirketin sattığı bu test uygulaması, hangi sitede olursa olsun maksimum 7 mbit olarak çıkartıyor beni. Bu animasyonu sadece speedtest.net de değil birçok yerde görmek mümkün ve şu anda çok yaygın olarak kullanılıyor ve hepside "nasıl oluyorsa" değerlerim aynı.

Ondan, sizin bağlantınız her ne şekilde olsun yaptığınız download da maksimum kaça çıkıyorsa o kadardır..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
15 yıl
Yüzbaşı

< Resime gitmek için tıklayın >
benim internetim 1 mbps ama sonuca bakın, bence de güvenilir değil


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
15 yıl
Yarbay

Aynı sorun bende de var. speedtest.net saçmalıyor bazen..



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.