Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
106
Cevap
3501
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Wudang Kung Fu vs Shaolin Kung Fu
R
10 yıl
Er

Moruk sen gene beni anlamadın. Hadi onu bunu geç de WT'yi bulan kadın bir Shaolin Rahibiydi zaten ama sen genede WT döver diyorsun, gittin kanıtlanmış videoya yanıltıcı diyorsun, tek dediğin WT döver, WT en iyisi, bir sebebe gerek yok WT bu en kralı, gibisinden lafları ima ediyorsun. Nedir bu diğer spor ve sanatları küçümseme olayı anlamış değilim. Benim sifum bile her spor yapana göredir der ama sen direk WT döver modundasın. Adamlar çocukluktan başlayıp durmaksızın devam ediyorlar, WT'de ise baban gidip seni yazdırıyor yaş hiç fark etmez. Sanada dedim adamlar orayı geliştiriyor diye misal veriyorum sen ilk duvara yumruk atmanda canın çok acır ama zamanla hiç acımamaya başlar bir zararda görmezsin onlardada durum bu anladın mı? Onlarda testislere darbe yiye yiye geliştiriyor, daha nasıl anlatsam anlamayacaksın zaten ve son olarak en etkili yer çenedir çünkü çene direk kafa tasına bağlıdır oradaki etki beyine doğru gider, sanırsam hiç box maçı izlememişsin orada adamlar gözüne o kadar darbe yiyor hatta kapanıyor ama onlar genede mücadeleye devam ediyor. Bana göz hassas deme, sanırsam demek istediğin kaşın oradaki damara doğru yumruk atınca patlamasıydı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @wingtsunfighter
K
10 yıl
Er
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: wingtsunfighter

quote:

Orijinalden alıntı: KungFuSever

@Wingtsunfighter sen gerçekten bu işlerden gram anlamiyirsun.yok Mike Tysonun yumruğunu sifu engellermis,emin disarida dovusmek istiyormus rahipler dovusemiyormus,rahibe ng mui kung fu yetersiz olduğu için wing tsun geliştirmiş.
Bunlara suanda ki en kıdemli WT eğitmeni bile güler.sus daha fazla rezil etme kendini

emin vs rahipler mi? öyle bişey demedim. emin boztepe ile olan olay gracie ailesi iledir.
En kıdemli wt eğitmeni bile güler demişsin ama bunu hiçbir wt eğitmenini tanımadan nasıl söyleyebiliyorsun?
hayret doğrusu ?


Wing tsun egitmenlerinin hepsi dalavereci sözde dünyanın en iyi dovusculeri,paragoz insanlardır. Yip man,hatta ustasi chan wah-shun da buna dahildir.
Hepsi bir halt bilmeyen insanlardır. Yok yip man boksör dövmuste çok iyi dovÜşüyormusta hepsi yalan dolan.hepsi efsaneden ibarettir.. Yip man populeritesi olduğu dönemlerde inanılmaz paralara eğitim veren gavatin tekidir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
10 yıl
Er
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: wingtsunfighter

quote:

Orijinalden alıntı: KungFuSever


quote:

Orijinalden alıntı: wingtsunfighter

quote:

Orijinalden alıntı: KungFuSever


quote:

Orijinalden alıntı: wingtsunfighter

quote:

Orijinalden alıntı: KungFuSever

quote:

Orijinalden alıntı: wingtsunfighter

quote:

Orijinalden alinti: KungFuSever

quote:

Orijinalden alinti: wingtsunfighter

quote:

Orijinalden alinti: KungFuSever

quote:

Orijinalden alinti: ktulgar15

Hiç bir stil digerlerinden üstün degildir.Bunu bir anlayamadin.Çok fazla ego var.Günün birimde saglam bir dövüsçü ile takisacaksin.Wing chun yetenegine güveneceksin.Dayagi yiyip oturacaksin.

Stiller dövüsmez.Stilini kim daha iyi uygularsa o kazanir.Ben ego çatismasindan dolayi 10 yillik wing chun cu ile 10 yillik muay thai cinin dövüsünü görmüstüm.Birbirlerine üstünlük kuramamislardi.Ikisi ciddi sekillerde yaralanmistilar.


Kardesim nasil hiçbir sitil birbirinden üstün degildir ? sen showmen'lerin sporu wing tsun ile kung fu,muay thai,bjj gibi sporlari bir mi tutuyorsun ?
wing tsun'un en iyisi yip man bile gelse bir muay thai,bjj,kung fu iyi bir egitmenini dövemez.bunu anlayin artik,zincir yumrukla adam mi dövülür be kardesim..simdi yine birisi çikacak göz oyuyoruz diyecek,göz oymada tamamen bir efsaneden ibarettir.yip man bile sokakdan hiçbir dövüs sporu ile ilgilenmeyen birisi ile dövüsse göz oyamaz.bunlara inanmak için aptal olmak gereklidir. bu arada teknikler falanda tamamen hikaye,bu teknikleri normal yasantida kullanilabilecek teknikler degildir..

Hiç wing tsun çalismadan wing tsun tekniklerine hikaye demen abesle istigal. ayrica wing tsun show sporu degil bir savas sanatidir. shaolinde show unsurlari,gereksiz ve zor hareketler cok daha fazladir.
wing tsun hepsinden cok cok daha üstündür. bunu kabul edemeyenler bir gün yanildiklarini anlayacaklardir.

senin wing tsun hocan hiç güç antrenmani çalisiyor mu ? hayir
wing tsun hocanin 2 yumrukluk cani var gelmis burada yok wing tsun falan filan salliyorsun,o küçümsedigin kung fu rahipleri senin hocani 2 yumrukta komalik etmezse bende birsey bilmiyorum.senin hocan isterse eline antrenmanlarda kullandiginiz aptal eskrim sopalarindan alsin,yinede bir halt yiyemez.
Videoyu izlemek için tıklayınız
bosu bosuna burada aptal aptal seyler söyleyip kendini iyice rezil etme.

öncelikle hocami karistirma.
ikinci olarak sen o oyuncak sopalari üzerlerinde kiriyorlar diye onlari dayanikli zannediyorsun. yazik ne kadar da cahilsin. saglam bir sopayla vur bakalim ne oluyor.

bu adam çinin en kıdemli ilk 5 ustasındandır,yıllarını kung fu'ya vermiştir.(uğraştığı sitil wudang kung fu'da kendinden daha iyisi yoktur)
işi gücü yok üstünde oyuncak sopa mı kıracak ?
sen wing tsun diye diye aptallaşmışsın..anla artık wing tsun işe yaramaz,büyük ustanız yip man bile bir halt bilmeyen bir adamdı..
peki senin emin abi'nin ustası yip manın öğrencisi ting'e ne demeli ? bu adamın öğrencisi emin'i hatta yaptığı sistemi savunuyorsun ya,sana birşey demiyorum..
Videoyu izlemek için tıklayınız


evet leung ting'i ve öğrencilerini savunuyorum leung ting'i anlayabilmek için bi de şu videoyu izle istersen.
Videoyu izlemek için tıklayınız


Hala dolandirici ting i savunuyorsun , ting bir halt bilmeyen bir insandir..ustası yip manda bir halt bilmeyen bir insandi ve bunlar wt dolandirici çetesidir.
Sende boş boş bunları savunuyorsun..

şu anda bi halt bilmeyen tek kişi sensin. shaolin çalışmamışsın. benim shaolin çalışmış arkadaşım var tanıyorum. anlatıyorum anlamıyorsun. cahilsin anladık da bari laftan anla.

Bellemissin arkadaşım shaolin çalışıyor, şöyle bakalım kaçıncı jenerasyondan? Ustası kimdir ?
Kayserieki dolandirici ise hiç konuşma o serefsizin dolandirici oludugunu herkes anlar.nereden diye soracaksi cevap:
Hiçbir yerde adamın jenerasyonu yazmiyör, her ustanın jenerasyon vardır ve jenerasyonunu(sistemi) yazmak zorundadır. acaba bu adam kung fu yu anasının karnında mi öğrendi ?


kayserideki hoca dolandırıcı değildir. jenerasyonunu merak ediyorsan arayıp sorarsın. benim arkadaşım kayseriden geldiğinde 12 tao'dan 2 tanesini öğrenmişti ve gayet başarılı bir şekilde çiziyordu.
SHAOLİN KUNG-FU TAOLARIMIZ :(alıntıdır)
1.TAO----KANAT (WING) :
El çarparak kullanılır.Vücut bir kanat gibi esnek ve hafif hareket eder.
2.TAO----YILAN (SNAKE) :
Yılanın kıvraklığı, akıcılığı ve süzülüşü taklit edilir. El sivri bir şekilde, parmak ucu vuruşlarıyla kullanılır. Rakibin hassas yerleri hedef alınır.
3.TAO----AYNA (MIRROR) :
El düz bir şekilde kullanılır.Çok önemli bir tekniktir.Rakibin gözünü kör etme (görememesini sağlama) veya el üzerinden rakibe odaklanma gibi önemli noktaları vardır.
4.TAO----FIL (ELEPHANT) :
Vücudun en sert ama en hassas noktası olan bileğin geliştirilmesiyle çalışılır. Fil kadar güçlüdür ve çok kullanılan bir tekniktir.
5.TAO----EJDER (DRAGON) :
Sert, esnek ve hızlı bir tao dur. Ejderha gibi efsanevidir. Ejderhanın birçok hayvanın özelliğini barındırması gibi bu tao da çok kapsamlıdır. El parmak vuruşlarıyla kullanılır.
6.TAO----TURNA (CRANE) :
Kung-fu ya kabul tao su olarak bilinir.Bir kungfucunun bu tao yu geçemeden ilerlemesi mümkün değildir.Uzun ve önemli bir tao dur. Aynı zamanda çok zordur. Parmak ucu turnanın gagası gibi kullanılır.
7.TAO----KARTAL (EAGLE) :
Kartalın asaletini, avcılığını ve süzülmesini taklit eder. El kartal pençesi şeklinde kullanılır. Denge isteyen ve dengeyi arttıran bir tao dur.
8.TAO----AKREP (SCORPION) :
Bir akrep gibi hassas noktaları bulur ve rakibin içine girerek dövüşür.Elin iki parmağı akrebin kıskaçları gibi kullanılır. Zor kullanılan ama sürekli çalışıldıkça çok etkili bir tekniktir.
9.TAO----KEDI (CAT) :
Kedi gibi atılgan, kıvrak ve zeki olunması gerekir.Rakibi cırmalayarak dövüşür.Çekilir ve atılır. Çekingendir ama gerektiğinde acımasızdır.El kedi pençesi gibi kullanılır.
10.TAO----PANTER (PANTHER) :
Kediye benzer daha güçlü ve acımasızdır. Keskin ve güçlü hareketlere sahip bir tao dur.
11.TAO----KOBRA (COBRA) :
Bir yılan tao’sudur. Aynı özellikler daha ileri derecede kullanılır.Bir özelliği, her zaman vurup çekilmez. Bir kobra gibi tutar ve sıkar. El kobra yılanının ağzı yada kafası gibi kullanılır.
12.TAO----MAYMUN (MONKEY) :
Maymunun kıvraklığı, zekiliği taklit edilir.Serbest ve rahat yapılması gereken bir tao dur. Daha çok vücut esnekliğinin ve kontrolünün tam kullanılmasıdır.
adamlar shaolin bilmiyorsa taoları bir taraflarından mı uydurdular?

kardeşim sadece hayvan sitillerini bilince shaolin ustası olmuyorsun sen aptal mısın acaba ? shaolin kung fu eğitmenleri ba gua,tai chi,giqong gibi birçok form bilmektedirler.bu formları bilmeyene usta falan demezler.
özellikle chi gücünü kullanmak gereklidir,senin ustan göğsünde,kafansında sopa kırabiliyor mu ? cevap hayır ise adam shaolinci falan değildir.sus daha fazla kendini rezil etme.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
10 yıl
Er
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: wingtsunfighter

quote:

Orijinalden alıntı: KungFuSever

quote:

Orijinalden alıntı: wingtsunfighter

quote:

Orijinalden alıntı: KungFuSever

quote:

Orijinalden alıntı: Sinekli Bakkal

quote:

Orijinalden alıntı: KungFuSever

quote:

Orijinalden alıntı: Sinekli Bakkal

quote:

Orijinalden alıntı: KungFuSever

quote:

Orijinalden alıntı: Sinekli Bakkal

Videoyu izlemek için tıklayınız


videoki dövüşçü Jason Delucia amerikalı bir tekwandocu.sadece birkaç yıl 5 hayvan sitili eğitimi almıştır.biz burada neyden bahsediyoruz sen ne videosu atıyorsun.
8-9 yaşlarında eğitime başlamış, gerçek bir kung fu dövüşçüsü bjj yapan birisinden dayak falan dayak yemez..


Takedownlara karşı savunmasız kalabilir kungfucu

hayır kalmaz...usta bir shaolin kung fu'cu her gün yaklaşık kılıçlı,kılıçsız 10-15 sitil form uygulamaktadır(wudang'da 20'lere çıkıyor) ve bu formlar'ın her birinde yüzlerce teknik vardır.takedown'a karşı savunmasız kalma ihtimali çok düşüktür.
kung fu,dolandırıcı yip man'nın sitili wing tsun'a benzemez.

Ip Man'a neden dolandırıcı diyorsunuz?

Yip man dolandırıcıdır çünkü dövüşmeyi gram bilmeyen bir insandır.Hayatında sadece bir boksör dövmüştür ve bunu büyüttükçe büyütmüştür.kendisinin çok iyi teknik bildiği,3-5 kişiyi tek başına dövebilecek tekniğe sahip olduğu falanda tamamen efsaneden ibarettir.
ve yip man çok paragöz bir insandır..sadece ultra zengin ailelerin çocuklarına eğitim veriyordu,fakir çocuklarına malesef eğitim vermiyor ve dışlıyordu..filmlerdeki gibi çömert falan değildir.
zaten ne halt olduğu öğrencilerinden bellidir,öğrencilerinin hepsi korkak,bir halt billmeyen insanlardır.ömürlerinde bir kere bile kavgaya karışmamışlardır ama üst düzey bir mma dövüşçüsü gibi çok büyük paralara eğitim vermektedirler.
ringe çıkmıyoruz çünkü wing tsun'da göze parmak atıyoruz,hayalara vuruyoruz gibi bahaneleri'de tamamen hikayedir..


ya ne cahil adamsın. adam gelmiş "ip man dövüşmeyi gram bilmiyordu" diyor. buna herkes güler. sen salak mısın arkadaşım. kafan çalışmıyor mu.
para olayı ayrı bir olay evet wing tsun sadece parası olanlara öğretilirdi. bu doğru. çünki öğretmesi kolay bişey değil. boksa muay thaiye falan falan benzemez.

kardeşim söyle bana o zaman dolandırıcı yip man ne halt yemişte bu kadar övüyorsun ? filmlerdeki gibi 10 kişiyi tek başına mı dövdü ?
"wing tsun öğretmesi kolay birşey değil" aptal mısın kardeşim,wing tsun'da ne öğretiliyor ? her Allah'ın günü siu lim tao,zincir yumruk,chi sao ve aptal saptal tekniklerinizden başka bir halt yapmıyorsunuz.o bir halta yaramayan tahta adamı bile 10 yılda öğreniyorsun.
sonra ving çun ving çun diye ağlıyorsun burada.
ultra zengin bir insan olsam ve şimdi wing tsun'a başlasam,3 yılda ustaların ustası yaparlar.burada şu saçma wing tsun'u savunma daha fazla..

hiç wing tsun çalışmamış olmana rağmen küçümsüyorsun. sence bir çok savaş sanatını yaklaşık 5 yıldır çalışan ve dereceleri olan ben mi saçmalıyorum yoksa sen mi saçmalıyorsun?

dereceleri varmışda,5 yıl çalışmışda hay ben senin yalanına tüküreyim.taş çatlasın 12 yaşında bir veletsin,gelmiş burada şerefsiz yip man ayakları yapıyorsun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
10 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Mrt32

Kurban yaklaşıyor şu Shaolin'de ki öküzü yatıran elemandan lazım bi tane.

ata sporumuz güreş var < Resime gitmek için tıklayın >



A
10 yıl
Teğmen

Hocam boşa tartışmayın bunlar sabaha kadar teknik v.b çalışsınlar bizim başpehlivanı salın ikisinin ustasını aynı anda yere yere çarpar

bu arada youtube bi bakayım dedim şöyle bişey buldum siyahlı abi ustayı bildiğin tokatladı
Videoyu izlemek için tıklayınız


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
10 yıl
Er
Konu Sahibi

Bildiğiniz üzere Kung fu Budist ve Taoist(veya kuzey ve kuzey) olarak ikiye ayrılıyor.ve Budist'lerin yaptığı bildiğiniz üzere Shaolin Kung Fu,Taoist'lerin yaptığı ise Wudang Kung Fu'dur.(wudang dağlarında yapılır)
Shaolin Kung Fu güç,savaşçılık üzerine,Wudang Kung Fu ise daha çok sanatsal ve ayaklar kullanılmaktadır.(Wudang dünya çapında pek yaygın değil ve çok büyük miktarlara eğitim veriliyor.)
Wudang Kung fu
Videoyu izlemek için tıklayınız
Videoyu izlemek için tıklayınız
Shaolin Kung Fu
Videoyu izlemek için tıklayınız
Sizce hangisi daha iyidir ?

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



R
10 yıl
Er

Geçende Wing Tsun misyonerliği yapıyordun şimdide. Gözün iyice kör olmuş kardeşim senin, şöyle izah edeyim Wing Tsun ile uğraşan birinin kafasına kürek ile vur hastanelik olur ama Shaolin Rahibinin kafasına vursan bir şey olmaz. Bana inanmayacaksın kesin ama belgesele bile konu olmuştur. Yani tabir-i caizse sen bildiğin Wing Tsun sapığı olmuşsun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @wingtsunfighter
G
10 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Rapunzelman

Geçende Wing Tsun misyonerliği yapıyordun şimdide. Gözün iyice kör olmuş kardeşim senin, şöyle izah edeyim Wing Tsun ile uğraşan birinin kafasına kürek ile vur hastanelik olur ama Shaolin Rahibinin kafasına vursan bir şey olmaz. Bana inanmayacaksın kesin ama belgesele bile konu olmuştur. Yani tabir-i caizse sen bildiğin Wing Tsun sapığı olmuşsun.

bak kardeşim kimin kafasına kürekle vurursan vur hastanelik olur. çün ki fizik kuralları var. küreğin ucundaki demir insanın kafa kemiğinden çok daha sert sağlamdır. eğer ki kürek değil de sopa dersen işler değişir. eğer bir insanın kafasına sopa ile vurursan sonuç. sopanın kalınlığına uzunluğuna yapıldığı ağaca ve ağacın damar yönüne göre değişecektir. yumuşak bir ağacı herkes kafasında kırabilir. veya ağacın damar yönü kırılmasını kolaylaştıracak yöndeyse her kes ağacı kırabilir. shaolin rahiplerinin çalışarak sinirleri öldürdüğü ve acıyı az hissettikleri doğrudur. bu da büyük bir avantajlarıdır. o konuda haklısın. fakat wing tsun hassas noktaları hedef alır ve rakip inmese bile sürekli defans ve saldırı devam eder. yani atıyorum rakibimin penisine vurdum ama adam sinirlerini öldürmüş olduğu için inmedi bu sefer mesela kulağına vururum kulağına vurunca her türlü iner. ya da şah damarına vurunca shaolin rahibi olsa da farketmez. çün ki göz kulak şah damarı gibi daha sayamadığım bir takım yerler ne kadar çalışılırsa çalışılsın her zaman hassas kalır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
10 yıl
Er
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: wingtsunfighter

quote:

Orijinalden alıntı: KungFuSever

Bildiğiniz üzere Kung fu Budist ve Taoist(veya kuzey ve kuzey) olarak ikiye ayrılıyor.ve Budist'lerin yaptığı bildiğiniz üzere Shaolin Kung Fu,Taoist'lerin yaptığı ise Wudang Kung Fu'dur.(wudang dağlarında yapılır)
Shaolin Kung Fu güç,savaşçılık üzerine,Wudang Kung Fu ise daha çok sanatsal ve ayaklar kullanılmaktadır.(Wudang dünya çapında pek yaygın değil ve çok büyük miktarlara eğitim veriliyor.)
Wudang Kung fu
Videoyu izlemek için tıklayınız
Videoyu izlemek için tıklayınız
Shaolin Kung Fu
Videoyu izlemek için tıklayınız
Sizce hangisi daha iyidir ?


wudang kung fu'yu ilk defa duydum.
kung fu'nun en gelişmiş ve en etkili hali wing tsun'dur. diğer stillerin fazla bir esprisi yok bence.

Kardeşim en kötü wudang veya shaolin kung fu keşiş'i bile senin büyük ustalarını komalık eder.ve bunu 7 den 70'e bütün dünya biliyor.
burada show üzerine kurulu bir sporu savunup da kendini rezil etme..


Bu mesaja 2 cevap geldi.
R
10 yıl
Er

Senin o dediğin hassas nokta olayı sadece Wing Tsun'da yok ve atıyorum adamlar dediğin gibi sinir öldürüyor olabilir ama o herifler oraya vura vura geliştiriyorlar kulağına vursan bir şey olmaz. Belgeseli'de var istersen izleyebilirsin.

https://www.youtube.com/watch?v=NqymiCQgOZw

Buda sence duygu işimi?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @wingtsunfighter
R
10 yıl
Er

Kardeşim laf anlatamazsın boşuna uğraşma WT peygamber sporu onun için


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @KungFuSever
G
10 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Rapunzelman

Senin o dediğin hassas nokta olayı sadece Wing Tsun'da yok ve atıyorum adamlar dediğin gibi sinir öldürüyor olabilir ama o herifler oraya vura vura geliştiriyorlar kulağına vursan bir şey olmaz. Belgeseli'de var istersen izleyebilirsin.

https://www.youtube.com/watch?v=NqymiCQgOZw

Buda sence duygu işimi?

bak birincisi adamların penislerine vurduğun zaman acı hissetmiyor olmaları penislerinin hasar almadığı anlamına gelmez. yani acı hissetmiyor diye bişey olmuyor demek değildir.
ikincisi kimin kulağına sağlam bir palm vurursan vur kulaç içerisindeki denge merkezi bozulur. ve en az 1 ay adam dengede durup yürüyemez.canının yanması veya yanmaması önemli değil.
sonuç olarak rakibin canı acımasa da darbeler her zaman hasar verir. darbe sonucu penisi patlayan bir adam her ihtimalde ölür.
yani rakibin acı hissetmiyor olması hasar almadığı anlamına gelmez. böyle konulardaki videolar yanıltıcı olabilir.
bana bu tarz videolara inanacak kadar saf olduğunu söyleme lütfen
Videoyu izlemek için tıklayınız


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
10 yıl
Er
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Rapunzelman

Kardeşim laf anlatamazsın boşuna uğraşma WT peygamber sporu onun için

kardeşim malesef böyle cahil insanlarımız var.300 yıllık tarihi olan wing tsun ile mö. 3000 yıllarına dayanan kung fu'yu bir tutuyor.üstelik wing tsun tekniklerinin hepsi oldukca absürt ve sokakda işe yaramayacak teknikler.yip man bile bu sıradan tekniklerle en kötü keşişe bile en ufak zararı vermemez..wing tsun sadece bir show sporudur...
Videoyu izlemek için tıklayınız


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
10 yıl
Er

Neden sorusunu sorsan cevap veremez kardeşim




Bu mesajda bahsedilenler: @KungFuSever
G
10 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Rapunzelman

Moruk sen gene beni anlamadın. Hadi onu bunu geç de WT'yi bulan kadın bir Shaolin Rahibiydi zaten ama sen genede WT döver diyorsun, gittin kanıtlanmış videoya yanıltıcı diyorsun, tek dediğin WT döver, WT en iyisi, bir sebebe gerek yok WT bu en kralı, gibisinden lafları ima ediyorsun. Nedir bu diğer spor ve sanatları küçümseme olayı anlamış değilim. Benim sifum bile her spor yapana göredir der ama sen direk WT döver modundasın. Adamlar çocukluktan başlayıp durmaksızın devam ediyorlar, WT'de ise baban gidip seni yazdırıyor yaş hiç fark etmez. Sanada dedim adamlar orayı geliştiriyor diye misal veriyorum sen ilk duvara yumruk atmanda canın çok acır ama zamanla hiç acımamaya başlar bir zararda görmezsin onlardada durum bu anladın mı? Onlarda testislere darbe yiye yiye geliştiriyor, daha nasıl anlatsam anlamayacaksın zaten ve son olarak en etkili yer çenedir çünkü çene direk kafa tasına bağlıdır oradaki etki beyine doğru gider, sanırsam hiç box maçı izlememişsin orada adamlar gözüne o kadar darbe yiyor hatta kapanıyor ama onlar genede mücadeleye devam ediyor. Bana göz hassas deme, sanırsam demek istediğin kaşın oradaki damara doğru yumruk atınca patlamasıydı.

her sanat uygulayıcısına göre değişir katılıyorum. benim dediğim wt yapan her şart altında kazanır değil. benim dediğim belli bir seviyenin üzerinde sağlam wt çalışmış kişi her türlü kazanır. çün ki wing tsun diğer sanatlardan daha üstündür. örneğin yeni öğrenen bir wing tsun'cu bir aikidocudan dayak yiyebilir. sağlam çalışmamış orta seviye bir wt'cu bir muay thaiciden dayak yiyebilir. ama sağlam çalışarak orta seviyelere gelmiş birisini yeterince de cesursa kimse dövemez.orta seviye dediğim ise 12 sg belgesini alan 1tg çalışmaya başlayan kişi orta seviyelere geçmiş demektir.
göze darbe olayına gelirsek boks maçında göze eldivenle vuruyorlar. ama ben göze parmak sokmaktan veya palm vurmaktan bahsediyorum. ya da kemiklerle vurmaktan. göze yumruk atarsan fazla bişey olmaz doğru söylüyorsun. ama yumruk atarken kemiği denk getirirsen kör edersin.
az önce kungfuseverin paylaştığı videoki usta ip man'ın öğrencisi wong shun leung. wing chun'u sert olan bir çok dövüşlere katılmış olan bir ustadır. katıldığı dövüşlerden birinde yanlışlıkla rakibinin 2 gözünü de kör etmiştir. ve ömür boyu bu kazanın acısıyla yaşamıştır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5966A6FE1 -- 16 Eylül 2015; 19:07:29 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Rapunzelman , @KungFuSever
K
10 yıl
Er
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: wingtsunfighter

quote:

Orijinalden alıntı: Rapunzelman

Moruk sen gene beni anlamadın. Hadi onu bunu geç de WT'yi bulan kadın bir Shaolin Rahibiydi zaten ama sen genede WT döver diyorsun, gittin kanıtlanmış videoya yanıltıcı diyorsun, tek dediğin WT döver, WT en iyisi, bir sebebe gerek yok WT bu en kralı, gibisinden lafları ima ediyorsun. Nedir bu diğer spor ve sanatları küçümseme olayı anlamış değilim. Benim sifum bile her spor yapana göredir der ama sen direk WT döver modundasın. Adamlar çocukluktan başlayıp durmaksızın devam ediyorlar, WT'de ise baban gidip seni yazdırıyor yaş hiç fark etmez. Sanada dedim adamlar orayı geliştiriyor diye misal veriyorum sen ilk duvara yumruk atmanda canın çok acır ama zamanla hiç acımamaya başlar bir zararda görmezsin onlardada durum bu anladın mı? Onlarda testislere darbe yiye yiye geliştiriyor, daha nasıl anlatsam anlamayacaksın zaten ve son olarak en etkili yer çenedir çünkü çene direk kafa tasına bağlıdır oradaki etki beyine doğru gider, sanırsam hiç box maçı izlememişsin orada adamlar gözüne o kadar darbe yiyor hatta kapanıyor ama onlar genede mücadeleye devam ediyor. Bana göz hassas deme, sanırsam demek istediğin kaşın oradaki damara doğru yumruk atınca patlamasıydı.

her sanat uygulayıcısına göre değişir katılıyorum. benim dediğim wt yapan her şart altında kazanır değil. benim dediğim belli bir seviyenin üzerinde sağlam wt çalışmış kişi her türlü kazanır. çün ki wing tsun diğer sanatlardan daha üstündür. örneğin yeni öğrenen bir wing tsun'cu bir aikidocudan dayak yiyebilir. sağlam çalışmamış orta seviye bir wt'cu bir muay thaiciden dayak yiyebilir. ama sağlam çalışarak orta seviyelere gelmiş birisini yeterince de cesursa kimse dövemez.orta seviye dediğim ise 12 sg belgesini alan 1tg çalışmaya başlayan kişi orta seviyelere geçmiş demektir.
göze darbe olayına gelirsek boks maçında göze eldivenle vuruyorlar. ama ben göze parmak sokmaktan veya palm vurmaktan bahsediyorum. ya da kemiklerle vurmaktan. göze yumruk atarsan fazla bişey olmaz doğru söylüyorsun. ama yumruk atarken kemiği denk getirirsen kör edersin.
az önce kungfuseverin paylaştığı videoki usta ip man'ın öğrencisi wong shun leung. wing chun'u sert olan bir çok dövüşlere katılmış olan bir ustadır. katıldığı dövüşlerden birinde yanlışlıkla rakibinin 2 gözünü de kör etmiştir. ve ömür boyu bu kazanın acısıyla yaşamıştır.

Haha kardeşim sen şaka misin? Ne zaman bir wing tsun eğitmeni rahip'in gözlerini oydu? Wing tsun eğitmeninin birisi rahiple dovussun,maçtan sağ çıkamaz.sen bu işleri çocuk oyuncağı zannediyorsun galiba.
Ve Sen dovus sporlarindan da hicbirsey anlamiyorsun..kardeşim anla wing tsun,kung fu karşısında bir hiçtir..
Wing tsun yapıyorsan bunu hocana sor oda aynı şeyi soyleyecektir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
10 yıl
Yüzbaşı

Wingchun dunyanin en gereksiz sporudur. Simdiye kadar kac tane turnuva da bir wingchun cu basari elde etmistir? Simdi sallicaksin hassas bolgeler diye. Wc bu kadar mi aciz hayalada vurmadan zafer alamiyor. Zincir yumruk falan hikaye, emin boztepe bile korkutugu icin ufc ye gitmemis. O da sallamis geleneksel olarak. Demis ki ben kurallarla dovusmem. Demisler gel kayit disi yapalim yine gitmemis. Wc yapanlar genelde bos konusuyor. Sen hassas noktaya vurursan boksor de vurur. Hayatinda hic bir boksorle kapismadigin belli, bogazina bir tane vursa hastaneye yetistirene kadar olursun. Sen mike tyson in yumruklarini tutabilecek veya savurabilecek bir sifu goster de bilelim. Yumrugun geldigini bile goremez. Aslinda en aciz spordur. Pratik sansi yok. İki tane adam karsilikli ellerini salliyor,buna da sparring deniliyor. Gereksiz o kadar cok teknik var ki, denenmedigi icin matah bir sey gibi anlatiliyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @wingtsunfighter
G
10 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: KungFuSever


quote:

Orijinalden alıntı: wingtsunfighter

quote:

Orijinalden alıntı: Rapunzelman

Moruk sen gene beni anlamadın. Hadi onu bunu geç de WT'yi bulan kadın bir Shaolin Rahibiydi zaten ama sen genede WT döver diyorsun, gittin kanıtlanmış videoya yanıltıcı diyorsun, tek dediğin WT döver, WT en iyisi, bir sebebe gerek yok WT bu en kralı, gibisinden lafları ima ediyorsun. Nedir bu diğer spor ve sanatları küçümseme olayı anlamış değilim. Benim sifum bile her spor yapana göredir der ama sen direk WT döver modundasın. Adamlar çocukluktan başlayıp durmaksızın devam ediyorlar, WT'de ise baban gidip seni yazdırıyor yaş hiç fark etmez. Sanada dedim adamlar orayı geliştiriyor diye misal veriyorum sen ilk duvara yumruk atmanda canın çok acır ama zamanla hiç acımamaya başlar bir zararda görmezsin onlardada durum bu anladın mı? Onlarda testislere darbe yiye yiye geliştiriyor, daha nasıl anlatsam anlamayacaksın zaten ve son olarak en etkili yer çenedir çünkü çene direk kafa tasına bağlıdır oradaki etki beyine doğru gider, sanırsam hiç box maçı izlememişsin orada adamlar gözüne o kadar darbe yiyor hatta kapanıyor ama onlar genede mücadeleye devam ediyor. Bana göz hassas deme, sanırsam demek istediğin kaşın oradaki damara doğru yumruk atınca patlamasıydı.

her sanat uygulayıcısına göre değişir katılıyorum. benim dediğim wt yapan her şart altında kazanır değil. benim dediğim belli bir seviyenin üzerinde sağlam wt çalışmış kişi her türlü kazanır. çün ki wing tsun diğer sanatlardan daha üstündür. örneğin yeni öğrenen bir wing tsun'cu bir aikidocudan dayak yiyebilir. sağlam çalışmamış orta seviye bir wt'cu bir muay thaiciden dayak yiyebilir. ama sağlam çalışarak orta seviyelere gelmiş birisini yeterince de cesursa kimse dövemez.orta seviye dediğim ise 12 sg belgesini alan 1tg çalışmaya başlayan kişi orta seviyelere geçmiş demektir.
göze darbe olayına gelirsek boks maçında göze eldivenle vuruyorlar. ama ben göze parmak sokmaktan veya palm vurmaktan bahsediyorum. ya da kemiklerle vurmaktan. göze yumruk atarsan fazla bişey olmaz doğru söylüyorsun. ama yumruk atarken kemiği denk getirirsen kör edersin.
az önce kungfuseverin paylaştığı videoki usta ip man'ın öğrencisi wong shun leung. wing chun'u sert olan bir çok dövüşlere katılmış olan bir ustadır. katıldığı dövüşlerden birinde yanlışlıkla rakibinin 2 gözünü de kör etmiştir. ve ömür boyu bu kazanın acısıyla yaşamıştır.

Haha kardeşim sen şaka misin? Ne zaman bir wing tsun eğitmeni rahip'in gözlerini oydu? Wing tsun eğitmeninin birisi rahiple dovussun,maçtan sağ çıkamaz.sen bu işleri çocuk oyuncağı zannediyorsun galiba.
Ve Sen dovus sporlarindan da hicbirsey anlamiyorsun..kardeşim anla wing tsun,kung fu karşısında bir hiçtir..
Wing tsun yapıyorsan bunu hocana sor oda aynı şeyi soyleyecektir.


unutma ki rahibe mg mui'nin wing tsun'u bulma nedenlerinden biri de diğer kung fu stillerinin yetersiz olmasıdır.



G
10 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: ktyylmz35

Wingchun dunyanin en gereksiz sporudur. Simdiye kadar kac tane turnuva da bir wingchun cu basari elde etmistir? Simdi sallicaksin hassas bolgeler diye. Wc bu kadar mi aciz hayalada vurmadan zafer alamiyor. Zincir yumruk falan hikaye, emin boztepe bile korkutugu icin ufc ye gitmemis. O da sallamis geleneksel olarak. Demis ki ben kurallarla dovusmem. Demisler gel kayit disi yapalim yine gitmemis. Wc yapanlar genelde bos konusuyor. Sen hassas noktaya vurursan boksor de vurur. Hayatinda hic bir boksorle kapismadigin belli, bogazina bir tane vursa hastaneye yetistirene kadar olursun. Sen mike tyson in yumruklarini tutabilecek veya savurabilecek bir sifu goster de bilelim. Yumrugun geldigini bile goremez. Aslinda en aciz spordur. Pratik sansi yok. İki tane adam karsilikli ellerini salliyor,buna da sparring deniliyor. Gereksiz o kadar cok teknik var ki, denenmedigi icin matah bir sey gibi anlatiliyor.

mike tyson'un yumruklarını herhangi bir sifu çok rahat tutabilir. hatta sihinlerin bile birçoğu tutabilir.
senin dediğin olaya gelirsek emin boztepe ben maymun değilim kafese girmem diyor. sıkıysa dışarı gelin diyor. fakat rakipler korkudan dışarı gelemiyorlar. doğrusu böyle


Bu mesaja 1 cevap geldi.