Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir
14772
Cevap
411506
Tıklama
14
Öne Çıkarma
Cevap: Windows Phone 8.1 Hakkında Her Şey. (İnceleme ve SSS için 1. mesajı okuyun) (4. sayfa)
O
10 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar Lumia 1520 de Cyan kullanıyorum. Merak edenler için deneyim ve izlenimlerimi paylaşayım;

* Isınma konusunda bir değişiklik yok. Oyun, tarayıcı, kamera ve bir çok uygulamada ısınma şiddetle devam ediyor.

* Eylem merkezini beğendim gayet güzel çalışıyor. Fakat anlık uygulama yüklemelerini, herhangi bir hata bildirimlerini, sistemle ilgili bildirimleri göstermiyor. Birde android ve ios dan farklı şu şekilde çalışıyor: bildiri geldiğinde eylem merkezinde bildiriyi seçip uygulamaya gitmeden direk kaydırarak silerseniz ana ekrandaki kutucukta bildiri gözükmeye devam ediyor ancak bildiriyi seçip uygulamaya giderseniz kutucuklardan simge siliniyor. Fakat uygulamaya gidip mesajı okumadan çıkarsanız bu seferde simge göz atma ekranında görünmeye devam ediyor. Bazıları için eksiklik olarak görülebilir ama bence güzel, birşeyleri unutmanızı engelliyor.

* Facebook, Twitter gibi bilindik uygulamalarda görsel ve içerik olarak bir değişiklik yok.

* Sanırım 8.1 e optimizasyon sorunundan kaynaklı çok nadir uygulama ve oyunlarda biraz takılma ve sürdürülüyor olayı gerçekleşebiliyor.

* Eğer arka planda çalışan uygulamaları dengeleyebilirseniz pil performansı %10 kadar artmış diyebilirim. Bazı arkadaşlar pilin daha çabuk bittiğini söylüyor ama ilk kurulumda pil tasarrufundan arka plandaki uygulamaları ayarlamalısınız çünkü hepsi açık oluyor.

* Videolarda tam ekran sorunu yaşamadım gayet düzgün çalışıyor ve manuel olarak ileri-geri sarabiliyosunuz. Videoları tam ekran yapmadan da sorunsuzca çalıştırabiliyorsunuz.

* Foto ve video çekim kalitesinde hiçbir değişiklik görmedim. Hayal kırıklığı oldu benim için.

* Bildirimlerin sorunsuzca gelmesini istiyorsanız uygulamayı arka planda çalıştırmak zorundasınız, eskiden böyle bir zorunluluk yoktu.

Olumlu yönleri ise;

* Telefon müthiş hızlanmış. uygulama giriş çıkışlarında ana menüde gezinirken çok hızlı hiç bekleme yaşamıyosunuz.

* Ekranda kutucuklar daha canlı ve parlak.

* Açılış ve kapanış süreleri artmış.

* Wifi bağlantı sorunları ortadan kalkmış gibi, 8.0 daki gibi bağlantı sorunları yaşamıyorum.

* Uygulamaların çalışmaları hızlanmış, iletiler çok daha hızlı ve sorunsuzca gidiyor.

* Ayrıca ekranın yazı,simge ve klavye oranı çok güzel olmuş, orantılı ve ekranın gereksiz kaplamıyor. Swype klavyeyi çok beğendim harika çalışıyor ve kelime tahminleri eskisi gibi çok iyi çalışıyor.

* Pc bağlantısı daha sorunsuz ve başarılı olmuş.

* Rehber, takvim daha güzel ve kullanışlı olmuş.

Şimdilik aklıma gelen bunlar, daha sonra ekleme yaparım..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
10 yıl
Yüzbaşı

Benim sinir olduğum, biri bana facebook ya da whatsapp'dan birden fazla birşey yazsa, hepsi bildirim merkezinde gözüküyor. Birincisi bu kalabalık yapıyor. Hadi onu geçtim, bildirim merkezinden en sondaki mesaja basarak uygulamayı açıp işimi hallettikten sonra sadece ilgili mesaj bildirim merkezinden kaldırılıyor. Konuşmanın önceki metinleri hala bildirim merkezinde kalıyor. Saçma geldi bana, tek tek ya da toplu halde kaldırmak gerekiyor, bilmem siz ne düşünürsünüz?



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
10 yıl
Yarbay

Ya şu action center yarı şeffaf olsa ne güzel olacak. Onunla ilgili bir bilgi verildi mi şuana kadar?



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
10 yıl
Yarbay

Arayüz tasarımından şikayet etmek nedir? En kabak gibi belli olan şeyi sevmiyorsan niye aldın? Saçmalık.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @farti
U
10 yıl
Yarbay

Ekran görüntülerine bir daha bak istersen.

Sen insanların telefonu ilk eline aldığında farkedebilecekleri, bunun neticesinde de sevip sevmeyeceklerine karar verebilecekleri bir şeyi eleştirerek eleştiri yaptığını falan mı sanıyorsun? Adam onu görüp alıyorsa zaten kararını vermiştir. Kimseye en ufak faydası olmayan bir şey söyleyip eleştiri yaptığını sanmak çocukça değil de nedir?

Mesut Çevik kim ki sen onu referans verip kendini haklı çıkardığını sanıyorsun? Mesut Çevik bu sitede alıntı yapılacak en son insan. Bu sitede editör olması farketmez. Ahlaktan, tarafsızlıktan nasibini almamış bir insan. Kendi sevmediği bir şeyle, aklınca dalga geçmek için kullandığı saçma bir benzetme seni haklı mı yaptı şimdi? O sevmemişse almaz; ancak başka insanların beğenileriyle dalga geçmek onun haddi değil. Mesleğinin bir parçası da değil.

Neyse; bunu daha uzatmayacağım. Umarım mantıklı eleştiri nasıl yapılır öğrenmişsindir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku -- 9 Ağustos 2014; 21:40:03 >

< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @farti
B
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Windows Threshold(nam-ı diğer Windows 9) güncellemesinin önümüzdeki ay ön izleme olarak sunulması bekleniyor. Daha önce 2014 son çeyreğinde Windows Phone içinde ön izleme sürümü yayınlanacak deniyordu bakalım sürpriz çıkar belki





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay H -- 15 Ağustos 2014; 18:50:30 >
Bu mesaja 4 cevap geldi.
B
10 yıl
Yarbay

Başlık çok sert olmuş.

Ben ne zaman yazdım ya bu konuya oldum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
D
10 yıl
Yüzbaşı

Buraya gelip de sırf kendini tatmin etmek için beklemeyin gelişmez diyemezsin.Git İos sayfasında anlat ne kadar mutlu olduğunu.Biz mutluyuz ki gelişeceğini düşünüyoruz ki kullanıyoruz değil mi? Boşuna beklemeyin demek senin haddine değil.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Muhendis Hanim
D
10 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Walter White

Şu elmacıları anlamıyorum. Adamların dosya yöneticisi yok gelmişler laf ediyorlar ios ilk çıktığında video cekemiyordu

Ve o haliyle binlerce, milyonlarca insan gitti aldı onu. Isırılmış elmanın cazibesi iste...



B
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar bu güncelleme yayınlanma tarihleri hakkında bazı haber yaptığını sananlara gözü kapalı güvendiğiniz görmekteyim, bu yüzden son kez bu konuya değineceğim isteyen hala verilen tarihlere inanabilir.

Şuana kadar bir platform 22 Haziran'da güncelleme başlayacak dedi ancak şuanda bazı yollardan biz öyle demedik siz öyle anladınız gibi kelimeler sarf etmeye başlamışlar böyle olacağı az çok belliydi zaten.

Bazı yayın kanalları da yaşam döngüsü başlangıç süresini güncellemenin yayınlanma tarihi dediler bakalım 2 gün sonra nasıl bir yorum gelecek bunlardan.

Şuanda güncellemenin yayınlanma tarihi net bir şekilde ortada yoktur. Bunun aksini iddia edip kesin tarih veren sitelere fazla güvenip "tarih netleşti artık" demek içim çok erken. Güncelleme ile ilgili herhangi net bir tarih mevcut değildir.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

G
10 yıl
Binbaşı

Android bana göre herşeyin allaha emanet gibi çalıştığı garip bir uygulamadır. İşletim sistemi diyemiyorum. Altyapı itibari ile. Karaktersiz bir yazılım. Ve en temelinde düzeltilemeyen bir eşşeklikle çalışyor gibi. Onun dışında yürüdü gitti ona sözüm yok. Ama işte kime yürürse yürüsün bana değilde kim isterse ona yürüsün saygılar



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
10 yıl
Yüzbaşı

Konu wp 8.1 ama adamlar android tartisiyor, cok garip. Hayir tartisilan konu 2.000 tl etiket fiyatiyla cikan note 3'un kullandigi ve candy crush oynarken kasan bir isletim sistemi. Ne yapayim ben islevselligi? Gozumle gormesem kastigini inanmazdim o grafikte bir oyunun kasacagini hele ki boyle bir cihazda ama bu gozler bunu da gordu. 2.000 tl ye ust doanim cihaz al ama 35 mb oyun kassin, donsun. Ios ve wp islevsellik vermesede olur ki bence ios gayet islevsel, wp de yetisip geliyor iste. Hala android savunan var ya la

Not; okadarlaf ettim wp 8.1 yerine kassandroid konustum pardon.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
O
10 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: mudeb

Güzel yakalamışsın ankaradasın heralde dün baya şimşek çakıp duruyodu

evet ankara. baya güzel çakıyor. dedim burdan güzel bir kare çıkar. ama emin ol şu kareyi yakalamak için 300 tane foto çektim. görünce çektiğinde yetişemiyorsun. şu yakaldığım kare emin ol saniyenin onda biri bir süre falandır yani. o kadar hızlı oluşup yokoluyor şimşek. o yüzden bekledim.0.5 saniyelik pozlamalarla sürekli çektim. 20 dakika sonunda anca yakalayabildim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 29 Haziran 2014; 22:19:28 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
10 yıl
Yüzbaşı

Yaklaşık 5-6 farklı android cihaz kullanmama rağmen hiç birinde güncelleme almadım..alamadım..amiral gemisi kullanmak zorunda mıyım ? İlla ki telefona 1000-1500 tl para mı yatıracaktım,topu topu en fazla iki sefer dağıtılacak güncelleme için..
Eşimin telefonu 8X ve ben güncellemenin g'sini göremezken o cihaz 3 farklı güncelleme aldı, hemde yeni bir telefon olmamasına rağmen..
WP kullanmamın yegane sebeplerinden biri de bu ve güncelleme konusunda yalan yok, boş vaatler yok,endişem yok, sadece bir süre beklemek var..
Saygılar..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
C
10 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: TianLeiLe

Ağustos ortasında GDR1 önizleme yayınlanacağı tahmin ediliyorMUŞ. (Geliştiriciler için)

Alıntı:wphaber

Ağustos ortası dedilerse eylül sonunu bulur



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İ
10 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: TianLeiLe

Ağustos ortasında GDR1 önizleme yayınlanacağı tahmin ediliyorMUŞ. (Geliştiriciler için)

Alıntı:wphaber

Herhalde tam sürümü yüklemeden ona geçeceğim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
10 yıl
Binbaşı

Keşke telefonu babam gibi kullansaydım. Sadece ara mesajlaş arada interbete gir. Keşke sadece gozle gorunur ozellikleri bilsem gerisine aldırış etmeseydim. Keşke 8.1 diye birşeyin varlığından haberdar olmayıp, şanş eseri guncellemeyi edinseydim. Yeni gelen ozellikleri bir lutuf olarak algılasaydım. Keşke bu sitede bu topicte mesajım olmasaydı da, hergun deli gibi sabah ilk kalktığımda acaba 8.1 gelmii mi diye takip etmeseydim :)
O zaman var ya windows phone üzerine telefon tanımazdım :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azad_van -- 23 Temmuz 2014; 10:45:29 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O
10 yıl
Yarbay

Dostum öncelikle sakin ol WP ilk çıktığı gibi devam etseydi market daha gelişmiş olacaktı.WP8 ile birlikte sistem yeni baştan yazıldı böyle olunca her şey en başa sardı.Yani iş birazda aceleye geldi bu yüzden epey eksiği var.Bunları da gün geçtikçe kapatıyorlar.Birazda hantallıkları var işte yavaş çalışıyorlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @arkadasx
M
10 yıl
Teğmen

Ya arkadaşlar bu windows neden böyle hala betada. Acaba neyi bekliyorlar.Bizimki de sabır yani. Neden hep geriden takip ediyoruz her şeyi. Zaten yeterince rezil oluyoruz. Ben tam sürümden de umudumu kesmek üzereyim. 8.1'de hala eksikler varsa yani en önemli eksikler. Uygulamalardaki güncelleme eksiklikleri özellikle. Başka işletim sistemine geçeceğim. Hele şu arayüz nedir ya öyle içimiz karardı. Menü kullanımı da çok kullanışsız umarım bunlara çözüm gelir





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mutfak Artisti -- 23 Temmuz 2014; 22:12:57 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
10 yıl
Yarbay

Yeter be bi güncelleme alamadık şu 525 e



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.