Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
28
Cevap
9007
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Windows 7 ve Raid 0 Deneyimlerim
O
16 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar,

İnternette ufak bir araştırma yaptıktan sonra sizinle bu konuyu paylaşmaya karar verdim. Xp 32bit, Vista 32/64bit, Windows 7 64bit raid 0 deneyimlerim oldu. Uzun zaman boyunca sorunsuz kullandım aynı sistemlerle hepsini. En kolay kurulum Windows 7'de yaşadım, tebrik ettim ama bu başarı bana göre gerçek bir başarı değil.

1 aydan fazladır 7 kullanıyorum, vazgeçemediğim raid ile birlikte, kurulum gerçekten çok kolay, hiçbir şey yapmıyorsunuz sadece yüklüyorsunuz. Önbellekleri bile kendi aktive ediyor, şaşırtacak kadar iyi; fakat son 3 haftada 4 defa raid 0 çöktü. Disklerimden birinin hatalı olduğunu düşündüm, servise yolladım fakat sağlam olduğunu artık anladım. Sorun hep aynı, harici diskten bilgi transferi sırasında kilitleniyor ve kitlendiği anda artık disklerinizden birinde hata olduğu sinyalinizi alıyorsunuz, şansınız var ise başlangıç (boot) dosyalarının olduğu bölgeye bişi olmuyor yedek alıyorsunuz, yada benim gibi toplamda 600gb dan fazla dosyanızı azar azar raid yapıcam inadı ile kaybediyorsunuz. Xp de raid çok uzun süre kullandım, aynı diskler ve harici ile, takılmalar, yeniden başlatmalar yaşadım çeşitli sebeplerden ama raid çökmedi. Vistada, kolay kurulum ve daha stabil raid deneyimi elde ettim, genede takılmalar, yeniden başlatmalar yaşadım, raid çökmedi ama 7 yi daha toplamda 1 ay kullanamadım sorunsuz, 4 defa çöktü.

Benim buradan çıkardığım sonuç, raid duraylılığında sorun var, acil bir yama gerektiriyor. Sonuç olarak, ben raid sevdamdan vazgeçtim, artık bilgisayarım gözle görülür bir şekilde yavaş.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil