Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
28
Cevap
2111
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cevap: Windows 10 bu yaz dâhili Linux kerneline sahip olacak (2. sayfa)
K
5 yıl
Binbaşı

Uzaktan iyi birşey gibi görünüyor olabilir ama, linuxcuları kendi tarafına çekmeye zorluyormuş gibi geldi. Eğer başarılı olabilirse, ki bilinmez, yıllardır dişini sıktığı GNU'culardan intikamını da almış olacak.

Öte yandan bir sıkıntı var; Eğer microsoft, linux kernelini windowsun içine koyarsa, GNU-GPL kuralları gereği windowsu da açıkkaynak yamak zorunda kalabilir. Yanlışsam düzeltin: Bir açıkkaynaklı yazılımı, yazılımın bir kısmını, açıkkaynak bir kütüphaneyi... sonradan kapalı kaynak yapamazsın. Açık-kaynaklı yukarıdaki parçaları yazılımında kullanırsan, başkalarının içini açıp kurcalamasına müsaade etmiş olursun. İşte bu son cümleyi yanlışsam düzeltin. Eğer ilerde windowsu açıkkaynak kodlu yapmayacaksa, kendi bacağına sıkmış demektir.



B
5 yıl
Binbaşı

Docker ın daha performanslı çalışmasını sağlayabilir iyi bir gelişme olur.



T
5 yıl
Yarbay

Bu bidiğiniz emulatör ha cekirdek kısmını emu kapsamından çıkarılmış daha verimli çalışan bir emu fakat sonuçta bir emu.

Haberin kaynağında diyor ki, linux programları windows içinden direkt kullanılabilecek, iyi de MSYS2 ile o zaten yapılabiliyordu; benim Windows'taki MSYS2'den örnek:

< Resime gitmek için tıklayın >

haberdeki videoda da yeni özellikler eklenmiş Yeni Windows Terminali diyor fakat oradaki yeni özellik dediği şeylerin coğunu eski CMD.exe'de de Emacs kurarak da yapabiliyoruz:

< Resime gitmek için tıklayın >



S
5 yıl
Yarbay

MTP modua mahkum edilmemiz kotuydu anlasilan buna da bir cozum gelecek :) .




D
5 yıl
Yarbay

editör doğru anlatmış. siz yanlış anlamışsınız. windows artı linux kernel ile gelicek , şu anki emülatörün yerine geçicek denmiş.




D
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: kurumuz

Bu haberi kim yazmış bilmiyorum ama çok aldatıcı ve yanlış olmuş. Windows WSL adı verilen bir çeşit linux kernelinin kopyasına sahipti, bunun ile windows içinde vm vs kullanmadan linux programlarını çalıştırabiliyordun, şimdi ise bir adım ileriye gidip direk linux kernelini kullanacaklar WSL2 ile. Kısaca windowsun kendisi linux kerneli ile çalışmayacak.
Böylece Linux programları, sanal makine (VM) olmadan Windows'da doğal olarak çalışacak öyle mi?
Keşke tam tersi olsa; arada Wine falan olmadan Linux'da Windows programları çalışsa. Linux içine Windows kerneli konarak bu yapılamaz mı?



G
5 yıl
Çavuş

Haberin başlığında mı hata var yoksa ben mi yanlış anladım? Şimdi Windows içinde Linux uygulamalarını çalıştırmak için Linux Çekirdeği olacak yani harici bir oluşum oluyor bu. Dahili olması için Windows'un tamamen Linux çekirdeğiyle bütünleşmesi gerekmez mi? Yoksa ben mi yanlış anladım?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
5 yıl
Yüzbaşı

Microsoft Linux ile uğraşmayı bırakıp kendi işine baksa çok daha güzel olacak. Linux'çu görünüp Microsoft' a hizmet edenleri buradan tekrar lanetleyelim


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
5 yıl
Yarbay

MS Linux'tan cok açık kaynaklı projelere yöneldi ki o bir zorunluluktu cunku OS projeler ticari açıdan da başarılıydı, MS 1980, 90'lardaki gibi kapalı kaynak devam etse kötüye gidecekti. Github 'ı satınalması da süper isabetli bir hareketti. Ek bilgi vereyim: Github'ta web scraping yapmak, meta data çekmek, kullanıcı profili çıkarmak gibi şeyleri MS engelliyor. Bu genel açısından kötü fakat MS açısından iyi.




Bu mesajda bahsedilenler: @Stack
S
5 yıl
Yüzbaşı

MS gibi şirketler kazanmayacakları hiç bir oyuna girmezler. İlla ki çıkarları vardır. Open Source konusunda ciddi iseler önce Windows ve Office kodlarını paylaşmalılar. Bu konudaki samimiyetsiz tutumlarını bildiğimden gerisini tanımam.

Piyasada şu an aktif olarak gelişimine devam eden 287 tane Linux Distro var. Ömrünü tamamlayıp gelişimine devam etmeyenleri sayamayız zaten. Bunca dağınık Distro olana kadar bir araya gelinip daha güçlü birkaç Distro geliştirilse ve yazılım çeşitliliği/desteği vs. açısından ciddi bir ekosistem kurulsa (Android gibi) MS falan kalmayacak. Ancak olmuyor ve yeni bir bilgisayar alırken 600 küsür TL Windows için para veriyoruz. Ofis yazılımlarını söylemiyorum zaten. Yazık demiyorum haktır diyorum bu duruma

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stack -- 24 Ağustos 2019; 16:10:34 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.