Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
41
Cevap
16294
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Wifi üzerinden arama vs Imei kaydı
K
4 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Selam arkadaşlar

Bildiğiniz gibi Türkiyede kullanılan telefonlardan imei kaydı isteniyor. Bunun yanında Türkcell ve Vodafone wifi üzerinden arama hizmeti vermeye başladılar. Sitelerinde artık mobil hattımızı Türkiyedeymiş gibi yurtdışında da wifi üzerinden kullanabilecegimizi söyleniyor. Çok güzel bir uygulama ve bir çok insanın kapsama sorununu çözer. Ayrıca bir çok ülkedede kullanılan bir sistem.

Soru:
Wifi üzerinden görüşme yapan telefonlardan da imei kaydı istenecekmi?
Mesala bir gurbetcimiz veya turist Türkcell kartını Almanyda kendi telefonuna taksa ve yurtdışında sürekli kullanmaya başlasa bir kaç hafta sonra imei uyarısı alacakmı?
Kayıt olmaz ise kapanacakmı? Kayıt yapmak istese yurtdışında nasıl yaptıracak? Türkiyede olmayan bir telefondan vergi yasa ve anlaşmalara uygunmu?
Eger wifi aramalar imei kontrolunden muafsa, Türkiyde bu şekilde kullanmak isteyene nasıl engel olacaklar?

Acaba nasıl hallettiler şirketler bu sorunu? Herhangi bir bilgisi olan varmı?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi katip2000 -- 31 Aralık 2019; 5:48:24 >

G
4 yıl
Yarbay

Vowifi imei değilde imsi kullanıyor galiba. İmsi sim kartınız üzerindeki kod olması lazım. LG g6 da hidden menüde dolaşırken karşılaştım.

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gulnare -- 31 Aralık 2019; 7:16:28 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

M
4 yıl
Yarbay

aynı durumu bende düşündüm, ancak somut bir cevap bulamadım, bire birde denemeden kesin bir cevap vermek çok zor, ancak amerikadayken aldığım cihaza sim kart takıp vowifi ile görüşme yaptım sms attım aldım, bir kayıt mesajı gelmedi, ki 3 ay civarında kaldım, telefon hep açık kaldı, ancak tr ye döner dönmez kayıt ettirdiğim için cihazı ve kayıt süresi 4 ay olduğu için benim 4 aylık süre amerikada hattı takınca mı başladı tr de mi başladı bilemiyorum. Ancak şöyle bi tezim var, yurt dışı telefon aldın, kayıt ettirmedin ve mobil wifi cantanda hep vowifi ile kullandın, sistem wifi mobil modemin imeisini görecek, mantıken senin cihaz sorunsuz çalışacaktır, telefonunu imeisinin şebekeye gittiği bir yer mantıken yok gibi duruyor, sonuçta vowifi sizin volte server a ulaşmanızı sağlıyor, oraya ulaşırken de tam bilmiyorum ama ip to ip çalışan bir sistemde olsa olsa mac adresleri gider, imei bilgisinin iletildiğini sanmıyorum.

ama dediğim gibi hepsi teori, denemeden bilinemez, kayıt edilememiş iletişime kapanmış bir telefon ile test etmek lazım.



K
4 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Normal de mesajın gelmesi 3 ay sürmüyor.



K
4 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Kendi sorumu kendim cevaplıyayım. Belki bir başkasına faydası olur. Wifi üzerinden aramalarda da imei code kaydı isteniyor. Yurtdışında olsanız dahi, telefon Türkiye yüzü görmese dahi imei numarası kaydı isteniyor.

Hollandada bir tel aldım. Ve wifi üzerinden hattı hattı hollandada kullanmaya başladım. 3. gün aşagıdaki mesaj geldi.

............... IMEI nolu cihaz KAYIT DISI dir, 120 gun icinde kapatilacaktir, satin aldiginiz yere basvurunuz veya cihazinizi kaydettiriniz. B002



M
4 yıl
Yarbay

Roaming yaptınız mi hiç, sadece vowifi ile mi hizmet aldınız?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

K
4 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Evet yaptim. Samsung A20e kullandim. Cift hatli bir telefon. Bir cok forumda wifiaramaya gecmek icin ucus moduna alip wifi acmak gerektigi soyleniyordu. Samsung da (S9 dada denedim) wifi baglantisi ve wifi arama acik oldugunda Turkcell wifi uzerinden baglaniyor. Ucus modunu acmaya gerek kalmiyor. Wifinin olmadigi ortamda sebekeye baglanip roaming olarak calisiyor. Tabi bu dis ulkede gecerli. Turkiyede ucus moduna alinmasi gerekebilir. Kapsama alaninda ilk once sebekeye baglanmak isteyecektir.

1.sim kart Hollanda karti idi. Hollandada oldugum icin sebekeye baglaniyordu. Ama ucus moduna gecirdigim zaman oda wifiaramaya geciyordu. 1.sim kartinin internetini 2.sim kartidaki Turkcelin wifiarama ozelligi icin kullanilamiyor. Olsa mukemmel olurdu aslinda.

Telefonu bu is icin almistim Mediamarktan. Uyari gelince iade etiim. Sorun yaratmadilar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi katip2000 -- 26 Ocak 2020; 17:5:49 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 yıl
Yarbay

Aslında roaming anında imei yi okuyor olup, 120 günün sonunda vowifi hizmeti kullanmaya devam edebilirdi cihaz, iade etmeseydiniz denenmiş olurdu...



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @katip2000
K
4 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Bence Roaming den cikip wifi aramaya baglandiginiz zaman sistem Turkiyede saniyor ve 120 gun islemeye basliyor. Simdi soru acaba bu 120 gun sistemi nasil isliyor? Yilda 120 gunmu? Bir kereye mahsus mu? Veya sebekeye her baglandiginda 120 gun mu? Mesala ben verilen 120 gun bitmeden roaming e geri donersem ve tekrar wifi uzerinden Turkcell sebekesine donersem sistem bana tekrar uyari mesaji gonderip 120 gun mu veriyor. Eger boyle ise cikis yap tekrar gir.

Ayni soru gurbetciler icinde onemli. Yillik tatilinde 6 hafta yerli kart kullandiklari zaman gelecek yil ayni telefonu kullanabiliyorlarmi?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi katip2000 -- 26 Ocak 2020; 17:29:45 >


Bu mesajda bahsedilenler: @maaart
K
4 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Roaming de imei kaydi istemiyor. 2 yildir sms mesajlari icin bir telefonda Turkcell roaming de duruyor. Kapanmadi eya uyari gelmedi.




Bu mesajda bahsedilenler: @maaart
M
4 yıl
Yarbay

Bu soruların hic birinin net cevabı yok kapanmış telefonu denemeden bilemeyiz, roaming de kapanmış cihaz Türk hattıyla çalıştığı gibi vowifi ile de çalışacak mi onemli nokta o



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

M
4 yıl
Yüzbaşı

Benim cihazim tr’de kapandi. Ucak moduna aldigim zaman vowifi hizmetini actigimda baglanti gerceklesmiyor. Turk cihaziyla baglanti gerceklesiyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 yıl
Yarbay

yapma yaa, çok üzücü bir durum bu, tüh adamlar bunu bile engellemiş, tam rezillik...




Bu mesajda bahsedilenler: @mertrixfun
X
2 yıl
Binbaşı

Peki mesela ben bir cihaz aldım yurtdışından konuşmak için kullanmayacağım sadece wi-fi'den ve diğer cep telefonumun internet paylaşımı üzerinden internete bağlanacak, fotoğraf çekmek için falan kullanacağım o zamanda kaydedilmesi konusunda uyarı alır mıyım?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
2 yıl
Yüzbaşı

Imei kaydinin istendigi tek bir durum var: Tr de resmi kanaldan satilmamis bir telefon ile tr deki herhangi bir operatorun baz istasyonuna (dogal olarak tr operatorun sim kartiyla) baglanti yapmis olmak. Ozetle siz yurt disi cihaziniza Turk sim karti takmadiginiz surece imei kaydina gerek olmaz.




Bu mesajda bahsedilenler: @xander
O
2 yıl
Yüzbaşı

Turkcell de bişey keşfettim. Note 8 pro telefonumun sim 1 kaydı yapılmıyor.bir gün içerisine turkcell hat koydum ve wifi üzerinden arama alıp arama yaptım. Vowifide imei kaydına gerek kalmadan görüşme yapılıyor bilginiz olsun.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
2 yıl
Yarbay

Sim 1 daha önce kullanıldı mı?



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @osnakli
O
2 yıl
Yüzbaşı

Hiç kullanılmıyor ki



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
geçen yıl
Yüzbaşı

Taşınabilir wifi modem alın atın cebinize ve kapalı yada imei kaydı olmayan telefondan wifi arama özelliğini açarak kullanabilirsiniz, Turkcell wifi arama özelliği çok güzel çalışıyor ses kaliteside billur gibi,6000 lira kayıt parası vermek kerizlik bu saatten sonra



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.