Tam anlaşılamadı. Visual studio net ile açılan herhangi bir web sitesindeki textbox'a veri atamadan bahsediyorum. mesela facebook ta kullanıcı adı ve şifresi textboxları gibi. şimdi bunu yapmak için web üzerindeki textboxa sağ tıklayıp öğeyi denetle diyoruz. orada textboxun id'sini alıyoruz. ve gönderimi yapıyorıuz. örneğin şu komut ile
Buradan anlaşılacağı üzere tek tek bütün yazı alanlarının isimlerini kontrol ederek aradığın textbox'a ulaşacaksın ardından value attribute'sini istediğin değer yapcaksın.
Bu gibi denemeleri yapmıştım. ama maalesef olmuyor. isterseniz siteyi söyleyeyim size. ordan sizde deneyin. burada yapmak istediğim. kullanıcı adı ve şifreyi otomatik yazdırıp, giriş tuşuna bastırmak
Bu gibi denemeleri yapmıştım. ama maalesef olmuyor. isterseniz siteyi söyleyeyim size. ordan sizde deneyin. burada yapmak istediğim. kullanıcı adı ve şifreyi otomatik yazdırıp, giriş tuşuna bastırmak
yok eğer inputlar dolmuyor diyosan önce focus yapıp sonra sendkey.send ile veri girişi yapman gerekiyor
Sorunu sayenizde çözdüm, ama kodlarla çözmedim. ince bir ayrıntıyı gözardı etmemişsiniz. ben adres olarak "http://uye.sutb.org.tr" giriyordum ama siz adres olarak "http://uye.sutb.org.tr/Forms/Default/Default_Login.asp" girdiniz. sorun burdaymış yani bu şekilde adresi düzelttikten sonra kodlar çalıştı. zaman ayırıp kafa yorduğunuz için gerçekten çok teşekkür ederim,
not: adres uzantısı öğeyi denetle dediğin zaman en üstlerde <frame name="Main_Menu" src="Forms/Default/Default.asp"> olarak gözüküyor.
biz giriş sayfası olarak WebBrowser1.Navigate("http://uye.sutb.org.tr/Forms/Default/Default_Login.asp"); dedik giriş yaptıktan hemen sonra form üzerindeki webbrowser tamamen silinip beyazlaşıyor, ve internet explorer "http://uye.sutb.org.tr/Forms/Default/Default.Asp " sayfasını açıyor.
yani 1.sorun ; giriş yaptıktan sonra webbrowser üzerinden devam etmedi .web browser üzerinde görünen herşey kayboldu. 2. sorun ; giriş yaptıktan hemen sonra internet explorer sayfasını ("http://uye.sutb.org.tr/Forms/Default/Default.Asp " ) açıyor. yani internet explorer sayfasını açmamasını istiyorum. herşey web browser üzerinde olmalı.
yukarıda da görüldüğü gibi sadece input name 'i olan web üzerindeki textbox'a istediğim bir veriyi nasıl atayabilirim.