Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
790
Cevap
153189
Tıklama
21
Öne Çıkarma
Cevap: DHKAHVE 300/40 İndirim | A Roasting Lab Filtre Kahve ve Espresso Fırsatları (31. sayfa)
İ
4 yıl
Onbaşı

Merhaba @aroastinglab ,

Yaklaşık 2 yıldır severek içiyorum kahvelerinizi. Tavsiyenize ihtiyacım var. Tam otomatik espresso makinesi için önerilerinizi rica ediyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @aroastinglab
A
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Merhaba,

İşin içinde damak tadı olduğunda tavsiye vermek biraz güçleşiyor Dilerseniz aşağıdaki linkte bulunan deneme seti ile hangi kahvenin size daha uygun olduğunu görebilirsiniz. Ancak daha dengeli bir içim ile başlamak istiyorum diyorsanız size Good Fellas Espresso Blend tavsiye edebilirim.

https://www.aroastinglab.com/espresso-kahveler-deneme-paketi


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ist4nbul_
S
4 yıl
Teğmen

İşyerinde kahve içmek istiyorum, kaynamış suya hazır atabileceğim kahve çeşitleri nedir acaba?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

İ
4 yıl
Onbaşı

Fiyatlar Kasım indirimi ile iyiydi sizi bekleyemeden 2 büyük bir küçük 50 gr olanlardan geçtim sipariş :) Deneyelim geri bildirimlerle yeniden sipariş vereceğiz. İyi çalışmalar




Bu mesajda bahsedilenler: @aroastinglab
V
4 yıl
Binbaşı

Kahveleri güzel arkadaşlar 1 kiloluk alıyorum zam gelmediği sürece de alırım. Moka Pot için bir indirim olur mu black friday de?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

U
4 yıl
Çavuş

Mevcut Kasım indiriminiz ay sonuna kadar geçerli olucak mıdır?
ayrıca bu hafta black friday için ek bir indirim yapmayı planlıyor musunuz ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
4 yıl
Yüzbaşı

Filtre ve French Press için ne önerirsiniz? Yaklaşık 1 seneden fazla oldu French Press için öğütülmüş siparişim olmuştu ama unuttum açıkçası tatlarını. Deneme paketlerinden sipariş etmiştim daha öncesinde.



A
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Merhaba,

Black Friday için ek bir indirimimiz olmayacak. Fiyatlarımız ve kampanyalarımız ay sonuna kadar geçerlidir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @U.Soydan
A
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Merhaba,

Yaşadığınız problem nedeniyle üzgünüm ancak bunun maalesef bizimle herhangi bir alakası yok. Amazon'dan ya da süpermarketlerden gerçekleştirdiğiniz alışverişlerde Son Kullanma Tarihi geçmediği müddetçe herhangi bir şey yapamıyoruz. Satıcı ile görüşmeniz gerekiyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @eros68
B
4 yıl
Binbaşı

@aroastinglab
merhaba, web siteniz üzerinden 250 şer gramlık Brazil ve Ethiopia adado filtre kahveler aldım.
kargo çok hızlı geldi bunun için teşekkür ederim ancak
brazil bayat, tadını kaybetmişti. hadi bu yine içilebilir durumda ancak ethiopia adado ise bayat mı, bozulmuş mu anlamadım, çok kötü bir ekşi tadı vardı. 1 fincan içtim, bütün gün ağzımda o ekşilik kaldı, çok kötü bir deneyimdi.
boşuna verilmiş 60 lira :/ çöpe atmak zorunda kaldım.
tavsiyeniz var mıdır acaba?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @aroastinglab
A
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Merhaba,

Bu yönde aynı parti üründen herhangi bir şikayet almadık. Rica etsem bu tür bir durum yaşadığınızda direkt olarak whatsapp destek hattımızla iletişime geçebilir misiniz? Hemen numune isteyelim.




Bu mesajda bahsedilenler: @Beetleguese
U
4 yıl
Çavuş

Merhaba,
Önceki siparişimde Indonesia Sumatra Blue Mandheling sipariş etmiştim çok memnun kalmıştım, bu önerinize istinaden bu sefer 1KG paket Costa Rika Tarrazu sipariş verdim ve bugün elime ulaştı, az önce 20 gr lık bir demleme yaptım v60 ile fakat hiç beklediğim tadı alamadım, geri göndersem Indonesia Sumatra Blue Mandheling ile değişim sağlıyabilir misiniz ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @aroastinglab
A
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Merhaba,

Tekrardan yaşadığınız olumsuz deneyim adına üzgün olduğumuzu belirtmek isterim. Siparişinizle alakalı bir şey yapmayacağımızı söylemedik. Paket konusunda bir şey yapamayacağımızı söyledik. Çünkü 1 Kasım'dan beri istediğiniz paket çok nadir partilere denk geliyor. Bunun Black Friday ile alakalı olan kısmı ise her gün binlerce paket çıkışı sağlanırken paket ayrımı gözetemiyoruz. Çünkü tüm ay boyunca piyasa ortalamasının da altında fiyatlarla satış yaptık ve haliyle depomuzdaki tüm paketleri tükettik. Şu anda da piyasadaki tüm paketleri ve paketleme makinelerini de satın alıyoruz.

Ayrıca ürünün sorunlu olduğunu da kabul etmedik. Sadece dönem dönem farklı paketlerle ürün çıkışı yapılabilmekte olduğunu belirttik ve bu durumdan memnun olmayan müşterilerimiz için iade/değişiklik hakkı tanıdık.. Biz ürünümüze ve kalitemize her zaman güvendik. Tabi ki farklı arayışlara yönelebilirsiniz.

Tekrar telefonda da belirttiğim gibi ürünlerinizi değiştirebilir ya da iade alabiliriz. Bu forumda da yüzden fazla müşterimizi hiç ikinci defa yazmasına gerek bırakmadan, açılmış gıda ürünlerinde bozulma/küflenme durumu haricinde iade almıyoruz demeden, koşulsuz, şartsız, kişisel tadım zevkleri doğrultusunda dahi iade aldık ya da değiştirdik.




Bu mesajda bahsedilenler: @byatunga
A
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Merhaba,

Yaşadığınız sorunu aşağıdaki iletişim numaralarımızdan ayrıntılı olarak açıklayabilir misiniz? Ek olarak tabi ki demleme yönteminizde bir hata yoksa değişim sağlayabiliriz.

Telefon Numaramız: 0850 840 01 89

Whatsapp Destek Numaramız: 0537 524 90 38




Bu mesajda bahsedilenler: @U.Soydan
S
4 yıl
Yüzbaşı

Indirimden faydalanmak adına 2 adet 1 kiloluk söyledim. Hayatımda ilk defa ekşi kahve içtim eksik olmayın. Atmaya kıyamıyorum kıysam sallayacağım çöpe kilosu olmuş 256tl...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Merhaba,

Kahvede parlak asidite istediğimiz ve nihai sonucunu beğendiğimiz bir şey. Fakat bu durum fazla ekşiye kayıyorsa istemediğimiz bir durum. Sipariş numaranızı özel mesaj yoluyla gönderebilirseniz satın almış olduğunuz kahvenin partisini bulabilir, asiditesini ve tadım notlarını kontrol ederek gerekli memnuniyeti sağlamak isteriz.




Bu mesajda bahsedilenler: @Serkandrgn