Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
1370
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Web Hosting Firması olmak için ne gerekir?
T
15 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar! Uzun süredir araştırdığım fakat hakkında pek bi bilgi edinemediğim bir soru bu. Web hosting firması olmak için ne gereklidir?

Sunucu, Sunucuya uygun işletim sistemi, hızlı bir internet bağlantısı gibi açık ve bariz şeyler dışında, özellikle merak ettiğim konu, İnternet bağlantısının ne olması gerektiği.

Ben PHP üzerinde çalışıyorum ve sunucuya uygun işletim sistemi konusunda, Fedora veya RedHat Linux favorilerim arasında. Fakat Linux Server konusunda bir çok kişi Slackware ve Gentoo üzerinde diretiyor. Ve hosting planlarını incelediğimde de bir çok firma CentOS kullanıyor. Fedoraya aşina olduğum için vazgeçmek istemiyorum. Fakat yine de önerileriniz olursa sevinirim.

İnternet bağlantısına gelince. Birçok yerde Metro Ethernet olmazsa olmaz söylentisi var. Fakat TürkTelekomun bu aziz nimetinden aylık 55 milyar liranın çok üstünde bir geliri garantilemiş kimselerin yararlanabileceği bir gerçek. (1 gbps bağlantı için 55 milyar yazıyo fiyatlarında.) Artı henüz işin acemisi olaraktan hatta acemisi bile olmayaraktan bırakın 1 gbiti 5 mbiti bile kadıracak gücüm yok. Ve dikkat ettiğim birşeyde, dedicated sunucular ve VPS'lerde sunulan bağlantı hızı 512 kbps, 1, 2, 4, 5 mbps hızlarında. Bu da biraz düşündürücü geliyor açıkçası. Bu hızlar bizim bildiğimiz ADSL hızları gibi ise, ADSL ile web hosting yapmak mümkündür diye düşünüyorum. Dahası ADSL'i geçtim, VDSL2 var ve pek de uçuk bir fiyatı yok. Ama beni ikileme düşüren şey şu; Sunucunun çıkışı kaç dendiğinde söylenen hız dowload hızımıdır yoksa upload hızımıdır. Yani yukarıda verdiğim rakamlar download hızları mı yoksa upload hızları mı? Eğer upload hızları ise, internette, ADSL'le VDSL'le web hosting yapılmaz efendim diye bu tür sorular soranlara kızan abiler bi yerde doğru söylüyolardır. Çünkü ADSL'de de VDSL'de upload hızı en fazla 1 mbit. Gerçi 1 mbps hızlı serverları kiraladıklarına ona para vermek yerine kendi serverimi kurarım mantığında düşünüyorum. He bi de G SHDSL var. en fazla 2mbit. download ve upload hızları eşit. Tabi o da pahalı :)

Ve gelelim Server ve Güvenlik duvarına!

Server makinası nasıl bir şey olmalı. Masaüstü bir bilgisayar server olarak kullanılabilir mi? Firewall donanımsal mı yoksa yazlımsal mı olmalı?

Arkadaşlar bu konuda yorumlarınızı dahası yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



7
15 yıl
Binbaşı

Önce yüklü bi paran olması gerekir...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
15 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Fiyatları söledim zaten. Para olması gerektiği konusunda herkes hemfikir. Ben sorduğum soruların yanıtlarını merak ediyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
15 yıl
Onbaşı

Merhaba;
Öncelikle hizmet sektörüne gireceğinizi hatırlatırım lafımı yanlış anlamayın fakat bunları bilmiyorsanız önce kendinizi iyice bi eğitin lafımı sakın yanlış anlamayın ben bu işin içindeyim ve müşteri beni gece 3 te arasa bile uyanım o server makinesine bakmak zorundayım yoksa adımızı kötüye çıkartırlar baştan sorularınızı yannıtlıyayım isterseniz

1-İlk olarak linux kurulu (özellikle centos kurulu bi işletim sistemiyle işe başlayın) nerdeyse herkez php kullanıyor asp kulanan da zaten hemen hemen yok gibi
2-Öncellikle siz datacentermi açacaksınız yoksa hosting firmasımı buna bi karar verin datacenter açacaksanız en az 100 bin TL olması gerekmekdir.(nedeni en aşağı 100 mbs hız d/u yazılımsal ve donanımsal firewall bilgisayar mühendisleri tekniksyenleri + network uzmanı almak zorunludur ve liste böle uzar gider.)
3-Hosting firması açacaksanız önce yurt dışından alın derim linux kurulu üzerinde cpanel olan güzel server tavsiye ede bilirim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
15 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Cevap için çok teşekkür ederim. Niyetim kendime ait bir serveri evden çalıştırmaktı. Datacenter açmayı düşünmedim. Bunun için hangi internet bağlantısı (Metro Ethernet, G.SHDSL, ADSL, VDSL vs. vs.) gerekir, önemli olan download hızı mıdır upload hızı mıdır bunları merak ediyorum. Yani herhangi bir kuruluşun yaptırımlarına uymam gerekmeyen cinsten Kendi domainlerimi bu server üzerinden yayınlamayı aynı zamanda da tecrübe edinmeyi istiyorum. Şirketleşme gibi bir durumum yok. Sadece web hosting firmalarının gereksinimleri yukarıda yazdıklarım dahilinde nelerdir bunları bilmek yeter bana.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
15 yıl
Onbaşı

en aşağı G.SHDSL hattın olması gerekli ve en az 2 mb ama yüksek performans bekle sakın ilk ay 1 milyar ödemeyi gözder kaçırma


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
15 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Yani bu sunucunun çıkışı kaç sorusunun yanıtı bağlantı türünün maksimum upload hızı öyle mi? G.SHDSL 2 mbps 380 lira. neden 1 milyar dedin? kurulum bedeli falan mı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
15 yıl
Onbaşı

serve'da sadece upload hızı önemlidir. ilk ay bağlantı ücreti cart ücreti curt ücreti 1 milyara yaın geliyor ilk ay fatura onu öle yapacanıza bi datacenterla konup server datacenter yollaya bilirsinizki ölesi daha ekonomik ve güvenli oluyor


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
15 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

İlginiz için çok teşekkür ederim. Verdiğiniz bilgiler çok yardımcı oldu. En azından kafam rahat. Aramaktan bir hal olmuştum. Datacenter olayı biraz pahalı gibi gelio bana. Benim amacım bir nebze de ileriye yönelik. O yüzden gözümün önünde olsun istiyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
3
15 yıl
Onbaşı

Amacına bağlı.Ubuntu 9.04 ile free bir program yükleyip hosting satışı yapabilirsin.Cpanel gibi bir paneli var.Sınırsız domain açabilme.1mbps internet ile çok ucuza yapabilirsin veya 10.000 tl'ye pc,modem vs toplarsın 0.1 gpbs internet alırsın süper bir firman olur.Şu anda arkadaşımda iyi bir pc ve 32 mbps internet var.Knight serverı,cs serverı kurdu.Yakında o hosting-domain satışına başlayacak.Yıllık hepsini 1000 tl'ye hallediyor.(Tanıdığı var)Ayrıca en önemli şey sabırlı olmak.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.