Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
37
Cevap
1351
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Voyager 1
B
11 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Voyager 1 uzay aracı, NASA tarafından fırlatıldığı 5 Eylül 1977'den bu yana hizmet vermeye devam eden 815 kiloluk bir insansız, dış Güneş Sistemi ve ötesi uzay sondasıdır. Jüpiter ve Satürn'ü ziyaret etmiş, bu gezegenlere ait uyduların detaylı fotoğraflarını elde eden ilk sonda olmuştur.

Güneş'ten ve Dünya'dan diğer uzay sondalarından daha hızlı bir şekilde ayrılmakta olan Voyager 1, Yeryüzü'nden en uzakta bulunan insan yapımı nesnedir. New Horizons Dünya'dan Voyager 1'e oranla daha büyük bir hızla fırlatılmış olmasına rağmen, Voyager 1'in yolu üzerinde yararlandığı kütle itiminden yararlanamayacağı için hiçbir zaman onu geçmeyi başaramayacaktır.

28 Kasım 2008 tarihine göre Voyager Güneş'ten 16.19 milyar km (9,4 milyar mil) uzaklıktadır ve Heliosfer'e girmiş durumdadır. Neticede Heliosfer'i geçtiği zaman Voyager 1 fonksiyonlarını hala südürürse bilim insanları onun intersteller medium'daki (astronomların, gaz ve tozun kapladığı intersteller space verdikleri isim) konumunun doğru ölçüsünü alacaklar. Bu mesafeden Voyager 1'den sinyalin Jet İtici Güç Laboratuvarı merkezine ulaşması 13 saat alır.



Voyager 1 ilk amacı Jupiter ve Satürn'den bilgi almaktı. Üzerinde uranyum bazlı nükleer pil vardır. Bu pil sayesinde 2025 yılına kadar ömrü var. Üzerinde sadece 64 kb'lık hafıza bulunuyor.


< Resime gitmek için tıklayın >
Voyager 1, Jüpiter'e yaklaşırken. Animasyonu oluşturan her bir görüntü her Jüpiter gününde (yani yaklaşık 10 saatte bir) çekilmiştir.


815 Kilo olmasına rağmen her saniye 2 km hızla uzay boşluğunda gitmektedir
Yani namludan çıkan kurşunun 40 katı hızında.

14 Şubat 1990 yılında geriye dönüp baktığında dünyamızın ilk resmini çekmiş oldu. Bu resim şuana dek dünyanın en uzaktan görülen tek resmidir.
< Resime gitmek için tıklayın >



Voyager 1'in üzerinde altın bir plak bulunuyor
< Resime gitmek için tıklayın >


Olurda belki dünya dışı bir uzay canlısıyla karşılaşırsak diye. Üzerinde anadan doğma erkek ve kadın. İnsan DNA'sı, dünyanın uzayda ki yeri ve tüm dünya dillerinden merhaba sesi bulunuyor.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >


Türkçe mesaj :http://voyager.jpl.nasa.gov/…uages/audio/turkish.au

Bu linkten ise sağ alt kısımda voyager'ın şuanda nerede olduğunu görebilirsiniz :http://voyager.jpl.nasa.gov/





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Britz -- 23 Temmuz 2013; 19:59:58 >

K
11 yıl
Teğmen

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.