Merhaba, peki diyelim ki swap için motor buldunuz ve yaptınız. Ruhsat ve muayene işlerini nasıl hallediyorsunuz?
Teşekkürler,
Not: Motora uyumlu şanzıman da lazım, aynı şanzımanı kullanabilmeniz çok zor. Son olarak daha güçlü bir motor için daha güçlü fren sistemi şart.
Swap için motoru bulduk ve bir şekilde soğutma sistemini vs. aracın her sistemine uyumlu halde montajladık.
Öncelikle bulduğumuz motor faturalı olmalı. Bu faturalı(sandık) motoru faturası ile birlikte ruhsata işletmemiz gerekli. Bunun için gerekli adımları birebir bilmiyorum ama mantığım bana LPG'de olduğu gibi makine mühendisleri odası ile haşırneşir olmamız gerektiğini söylüyor. Proje yapılması gerekebilir. Bunun dışında alınan sandık motorun bütün teknik verileri aldığınız yer tarafından veriliyor. Yeniden ruhsat çıkartıp yeni ruhsatla muayeneye girmek kalıyor geriye. Ama su soğutmalı bir motor alınırsa bu motorun soğutulması büyük mesele. Radyatörün konumu ve su basıncını-devirdaimini ayarlamak kolay olmaz diye düşünüyorum. Şanzıman için audi şanzımanları bağlayanlar vardı okumuştum. 1600cc ve üzeri araçtan çıkma 5 ileri bir şanzıman iş görecektir. Fren konusu ise biraz Allaha emanet :D Ancak araç orijinalden disk frenli olan S modellerden ise frenleri gayet kuvvetli. Extrem düzeyde yani 150-160bg üzeri bir güç ihtiyacınız varsa frenlere de el atmak zorunluluk olur.
Hocam bende kaplumbağaları çekici bulurum çocukluğumdan beri tatlı bir araba Konunuzu baştan aşağı okudum inceledim resimleride aracınızıda o kadar uğraşmanız çabalamanız aracınızı yaptırma aşamalarınız kendimi roman okuyor gibi hissettim Sizin için güzel bir anı yaratmış olmalı bu araç kısacası yorum yapmamdaki amaç yıllar süren bu azminize ve mücadele etmenize helal olsun demek istiyorum
eskiyi canlandırdınız gözümde. bir dönem ben de bu furyaya katıldım. üniversite okurken 5 yıl kullandım okul bitince maalesef yolları ayırdık. tekrar almayı çok istedim ama nasip olmadı. normal arabalar kullandım hep. ama içimde hep var aslında. bakalım günün birinde belki diyorum bazen. sesini duymam yeterli hemen bilirim vosvos gittiğini.
Biraz geç cevap vermiş oluyorum görmemişim, kusura bakmayın. Evet orası hocam.
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle