Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
235
Cevap
17564
Tıklama
110
Öne Çıkarma
Vitamin ilacım yerine asit içtim tıpçılar bakabilir mi?
İ
6 yıl (3926 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Herkese iyi geceler, olay dün sabah yaşandı, her zamanki gibi D vitamini ilacımı içecektim, gittim ilacı aldım, normalde ekmeğe sürüp yerim ama bi üşendim amaaan deyip kafama diktim, o an çok ağır bir kokuyla birlikte tarifsiz bir acı yayıldı ağzımdan mideme doğru, kusmaya başladım. Ablamın siğil ilacıyla karıştırmışım. Hemen arabaya atlayıp hastaneye gitmek üzere yola koyuldum, panikten olsa gerek bir virajı alamadım ve çamurluktan bariyere girdim. Arabayı öylece bıraktım ve taksiyle hastaneye ulaştım. Adli vaka olarak kayıtlara geçtiğim için polis ifademi aldı, bu noktada sanırım doktor hanım bileğimin içindeki çocukluktan kalma dikleme kesiği de hesaba kattı sanıyorum ki intihar ettiğimden şüphelenildi. Bir müddet sonra endoskopiye alındım. Midem dolu olduğu için allahtan mide çok zarar görmemiş ancak yutak ve yemek borumla birlikte ses tellerim çok zarar görmüş. Kortizon tedavisine başlandı sanırım iyileşsem bile sesim düzelmeyecekmiş, bununla birlikte hayatımı ve beslenmemi de çok değiştirmem gerekecek. Endoskopi raporuna bakabilen sağlıkçı arkadaşım olursa yorum yapabilir mi? Arkadaşlar siz siz olun ilaç alırken 2 kere düşünün. Geçmiş olsun dilekleri için çok teşekkür ederim, tek tek cevap yazamayacağım, tek kolum serumlu olduğu için hareket ettirmemeliyim. Devit kullanmam gereken ilaçtı duoderm ise içtiğim asit çok benzemiyorlar mı? :( Bileğimdeki yara da çocukluktan kalma olan.

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
Edit: 05.07.2020. Az önce vizite gelen nöbetçi doktorum değerlerimin iyi olduğunu, kendi doktorumla görüşüp taburcu edebileceğini söyledi. Çok şükür gecem çok iyi geçti, çok acılı da olsa sıvı yutabiliyorum. Taburcu olduğuöda içebilecek miyim diye denemek için tablet ilaç verecekler içebileceksem taburcu edeceklermiş. Evimde dinlenebileceğimi duyunca çok sevindim herkese çok çok teşekkür ederim konuyu okudukça gelen destek mesajları beni çok iyi hissettirdi. Edit2 05.07.2020-17.00 Tabletleri yutabildiğim için taburcu edildim, haftaya kbb randevum var sesimi de deneyeceğim sanırım orada. 1 ay sonra da tekrar endoskopiyle iyileşmeye bakılacak daralma olmuşsa ameliyat öngörülüyor.Edit 3: 08.07.2020 Bu sabah kendimi denemek için ufak ufak cümle kurmaya çalıştım sesimi çıkarabildim. Bu benim için çok sevindiriciydi, grip olmuşum da sesim kısılmış gibiydi ama sonuçta çıktı sesim çok şükür, destek veren herkese bu vesileyle tekrardan çok ama çok teşekkür ederimEdit:17.07.2020 15.50- Tekrardan merhaba, herkese çok teşekkür ederim destekleriniz beni bu süreçte yüreklendirdi, geçtiğimiz pazartesi KBB randevum vardı doktorum cihaz ile yemek borusunun başlangıç kısmına kadar baktı ve tamamen iyileşmiş görünüyor dedi, haberler çok iyi ama tabii ki yemek borusunun devamı ve midenin durumu endoskopide belli olacak 2 hafta sonra. Sesimi sordu, biraz konuştuk sesim çatallı olsa da gür biçimde konuşabiliyorum bu gidişle çatallılık da gidecek gibiymiş çok mutluyum Allahıma şükürler olsun ki ağrım, acım da kalmadı his olarak olaydan öncesindeki gibiyim. Bir tek tat alma duyum değişti suyun bile tadını buruk alıyorum ama hiç mi hiç önemi yok. Doktorum muayenenin devamında için rahat olsun bu iyileşmeyle yemek borusunun da sorunlu olduğunu düşünmüyorum sorun olabilecek gibi olursa hissedersin zaten yutma zorluğu gelişir direkt dedi. O günden sonra katı beslenmeye de başladım her şeyi rahatça yiyorum. Biraz içmeyi severdim eskiden doktoruma bira içebilir miyim abartmadan diye sordum, esprili biçimde "22 yaşında adamsın içeceksin tabii ya haftada 1 3er birayı aşmayacak şekilde içebilirsin dedi. Aslında içemezsin dese de fark etmezdi sonuçta çok ciddi şey atlattım ama arkadaşlarımın yanındayken 1 bira da olsa yudum yudum içebilmek beni onlardan ayrı hissettirmeyecek bu güzel oldu. Ek olarak taburcu olduğumdan beri 10 kilo verdim sürekli sıvı beslendiğim için, kaybettiğim kas kütesini toparlayabilmek için 3 kez 30ar km bisiklet sürdüm çok iyi hissettirdi. Atlatmış gibi hissediyorum herkese tek tek çok teşekkür ederim. Benim için verilen desteğin ne kadar mutlu edici olduğunu anlatamam.Edit 25.07.2020 02.49- 24 temmuz doğum günümdü arkadaşlarım organizecolmuşlar daldılar eve kutladılar çok mutlu oldum, şarkı bile söyleyebildim Allaha şükür eskisi gibiyim bu konuya bakıp bakıp hayatın ne kadar anlık olayalarla seyrinin değişebileceğini hatırlayacağım.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İmpreZaa xd -- 25 Temmuz 2020; 2:50:33 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Yuh ya şansa bak, geçmiş olsun hocam üzüldüm valla tamamen iyilesirsin umarim
Yoruma Git
Guest-1F943E7C5 - 6 yıl +62
ah be hocam büyük şanssızlık. umarım en kısa sürede eski sağlığına dönersin.
Yoruma Git
Guest-3E41C059B - 6 yıl +19
T
6 yıl (3189 mesaj)
Onbaşı

Yok artık



G
6 yıl (298 mesaj)
Teğmen

oha geçmiş olsun



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
6 yıl (3926 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Çok teşekkür ederim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @dynd
G
6 yıl (17733 mesaj)
Yarbay

Yuh ya şansa bak, geçmiş olsun hocam üzüldüm valla tamamen iyilesirsin umarim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
6 yıl (3285 mesaj)
Teğmen

ah be hocam büyük şanssızlık. umarım en kısa sürede eski sağlığına dönersin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
6 yıl (629 mesaj)
Teğmen

çok üzüldüm ya geçmiş olsun kardeşim.tedavi sonrası geç kalmadan iyi bir doktor ara iletişime geç.onla geçmiş olsun.




_____________________________

Eski kullanıcı adı: alovera01


W
6 yıl (27018 mesaj)
Yarbay

Geçmiş olsun hocam.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

H
6 yıl (10644 mesaj)
Yüzbaşı

geçmiş olsun bu kadar şansızlıkta ne bileyim yani



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

G
6 yıl (16326 mesaj)
Binbaşı

Geçmiş olsun dostum, ne yaşamışsın öyle üzüldüm gerçekten.



İ
6 yıl (3926 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Çok teşekkür ederim herkese burada muayene eden kbb uzmanıyla konuştum taburcu olduktan sonra sesimi geri getirmek için tedaviye başlayacağız



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
6 yıl (4850 mesaj)
Teğmen

Şanslısın ki yemek borun delinmemiş; çünkü raporda grade 2 yanık diyor. Katı gıdaları yutarken zorlanıyor musun?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
6 yıl (2318 mesaj)
Yüzbaşı

Hocam çok geçmiş olsun.Sesiniz şuan nasıl ses tonunuz mu değişti yoksa tamamen sesiniz mi çıkmıyor?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
6 yıl (2805 mesaj)
Yüzbaşı

Hocam çok geçmiş olsun. Büyük şanssızlık



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
6 yıl (2060 mesaj)
Onbaşı

Çok üzüldüm geçmiş olsun.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

M
6 yıl (3747 mesaj)
Yüzbaşı

çok geçmiş olsun,

bu arada dudoderm açıldıktan sonra buzdolabında saklanmak zorunda değil böyle tehlikeli asit içeren deri nasır solüsyonunu buzdolabında gıda bulunan yerde saklamak başlı başına hata, yaşadığınız bu olay büyük şansızlık ve dikkatsizlik , hiç mi düşünülmedi bilmeyen biri çıkar alır bu nedir içer zarar görür diye

umarım en kısa sürede tamamen iyileşirsiniz kalıcı bir yan etki kalmaz


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
6 yıl (2039 mesaj)
Yüzbaşı

Geçmiş olsun.