Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
162
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Vergi kimlik numarasını vermeyen esnafın Vgk'sini bulmak
B
3 ay (24 mesaj)
Er
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba,

Bir esnaftan aldigim bir hizmetten memnun kalmadim. Fatura da kesmedi, elimde sadece dekont var. Sikayet etmek istiyorum ancak Vgk'si elimde yok. Banka da göremiyoruz dedi. Mersis'de de bulamadım.

Bu esnafın vergi kimlik numarasını nasıl bulabilirim? Elimde sadece adresi ve dekont var.

Bulabilene küçük bir miktar ibanına hediye de atabilirim. Bir yemek parası kadar.



A
3 ay (520 mesaj)
Yüzbaşı

 adresi kullanarak ilgili Esnaf ve Sanatkarlar Odası veya Ticaret Sicil / MERSİS üzerinden kayıt kontrolü yapabilirsiniz (şahıs işletmeleri MERSİS’te olmayabilir).



K
2 hafta (2 mesaj)
Er

Evet benimde aklıma Esnaf ve Sanatkarlar odası geldi diğer taraftan vergi vermiyorsa belki vergi kaydı bile yok bu durumda nasıl şikayet edeceksin vergi kimlik numarasını bulmakla uğraşma bence dekont ve diğer belgelerle birlikte cimer üzerinden maliye 'ye şikayet et fatura kesmemesi zaten suç, numarası yoksa zaten hem ticaret yapıp hem kaydı olmaması ayrı bir suç bence.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.