Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
12
Cevap
377
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Vantilatörün daha yavaş çalışmasını istiyorum
H
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Vantilatörü en düşük ayarı da bana fazla geliyor. Basitçe bunu nasıl daha yavaş döner hale getirebilirim? Direnç ile filan olabilir mi?

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



H
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Güncel.



H
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Güncel.



T
2 yıl
Binbaşı

En basiti vantilator arkadan aldığı havayı verdiği için arkasıni kapatın biraz .



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Çerçeveli değil.




Bu mesajda bahsedilenler: @TimeBoy
C
2 yıl
Yarbay

elektronik devresi yoksa ve tuşlu ise dimmer bağlayabilirsin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Valla geçen ben de bi yerde aynen dediğinden gördüm hocam. Ama direkt motorlu büyük bi fana bağlıydı dimmer. Benimki ev tipi, uzaktan kumandalı, tuşlu yani elektronik devresi olan bi vantilatör. Dimmer, motor hareket ettikten sonra motora zarar vermez ama, elektronik karta bi zarar verir mi?




Bu mesajda bahsedilenler: @command_4
C
2 yıl
Yarbay

dimmer voltajı düşürerek fanı yavaşlatır. elektronik devresi varsa çalışmayabilir veya zarar verebilir. eski 3 tuşlu vantilatörlerden olsa işe yarardı.



H
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Aynen hocam ben de öyle düşündüğümden sordum zaten. Bu minvalde dimmer uygun değil. Öyleyse elektronik kart
üzerinde seviye voltajının geçtiği noktaya potanslı bir direnç taksak olmaz mı acaba?



H
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

H
11 ay
Yarbay

Bence kurcalama carpılırsın..



K
10 ay
Yarbay

Ohm kanunu uygulamanız gerekir. Muhtemelen ağır motorlar olduğunu varsayarsak hiç sökmedim AC motor monofazedir.

Motor kontrol kartı ile basit dimmer mantığı aslında sürülebilir diye düşünüyorum. Direnç falan ekleyemezsiniz AC akımın olduğu yere. Öyle bir şey denemeyin bile.

Pahalı cihazlarda belki smps trafo ve devre kartı yer alıyordur. Elektronik kontrollü olanlarda nasıl bir sistem var bilmiyorum ancak onlarda da devre diyot sonrası takip edilip, motorun W değerleri göz önünde bulundurularak W değerinden daha büyük bir direnç (ohm) kullanılarak akım bölünebilir basitçe. 24 V 80 Wlık bir motorda, 3.3 A akım geçiyorsa V=.ı.r den R değeri bulunup, direnci x2 yaparsanız hızını düşürürsünüz gibi gibi.




Bu mesajda bahsedilenler: @HanKaĞaN
R
10 ay
Yarbay

Bu işin çözümü roventadır. Roventadır vantilatör hem sessiz hemde yavaş döner. Akşam yatarken aç ohh mis



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.