Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
151
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Uzay Turizmi şirketi Virgin Galactic yeni uçağı SpaceShip Two'yu duyurdu
O
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Uzay Turizmi şirketi Virgin Galactic yeni uçağı SpaceShip Two'yu duyurdu 

Virgin Galactic bir çok kişi tarafından 2014 yılında yaşadığı kaza haberi ile anılıyor. Bir pilotun ölmesi ve diğerinin yaralanması ile sonuçlanan kazada şirketin uzay uçağı da zarar görerek kullanılmaz hale gelmişti. Güvenilirlik konusunda soru işaretleri yaratan şirket dün duyurduğu SpaceShip Two adındaki yeni uçağı ile soru işaretlerini ortadan kaldırmak istiyor.



Tanıtım sırasında kazanın pilot hatasından kaynaklandığının altını çizen şirket, yeni uçakla birlikte otomasyon konusunda özel olarak çalıştığını ve bu tarz hataların en az seviyeye indirildiğini belirtiyor. SpaceShip Two test uçuşlarına bu yıl içerisinde başlayacak ve bu sayede yeni uçağın güvenlik durumu daha net test edilebilecek.

 

Virgin Galactic tarihinde biraz daha geriye gittiğimizde aslında tek sabıkasının 2014 kazası olmadığını da görüyoruz. Şirket 2007 yılında bir motor patlaması yaşamış ve bu kaza da 3 kişinin ölümüne sebep olmuştu. Yine de zengin insanları atmosferin uç noktasına kadar taşıyarak dünyayı uzaydan görme imkanı sunan şirkete talep oldukça yüksek. Hatta şirketin uzay taşımacılığı konusunda girişimde bulunmak istediği, ancak seyahat taleplerinin çok olması nedeniyle bu girişimi ertelemek zorunda kaldığı belirtiliyor.

 

 

 Haberi Portalda Gör

C
8 yıl
Binbaşı

S
8 yıl
Teğmen

quote:

Şirket 2007 yılında bir motor patlaması yaşamış ve bu kaza da 3 kişinin ölümüyle atlatılmıştı.







< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkewCurrent -- 20 Şubat 2016; 15:43:24 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Okisht
O
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

düzenledim




Bu mesajda bahsedilenler: @SkewCurrent
G
8 yıl
Teğmen

SpaceShipTwo yeni bir uçak değil. 2014'te kaza yapan uçak da yine SpaceShipTwo'ydu. Şirketin 19 Şubat'ta tanıttığı uçak aynı SpaceShipTwo'nun güvenliği arttırılmış versiyonu.




S
8 yıl
Yüzbaşı

bu tür kazalar olucakki




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.