Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
23
Cevap
1011
Tıklama
3
Öne Çıkarma
Cevap: Üniversite konusunda söyleyebileceklerim. (2. sayfa)
E
11 yıl (17972 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: ytumatmuh

benzer hatayı bende yaptim bilg. muh. tutmayınca ama sor pişman mısın diye hayır değilim, zaten bitti gitti :)
birde farkında mısın bilmiyorumda türkiye de çoğu kişi bitirdiği bölümle ilgili mesleği yapmıyor enazından %75 %80 i için geçerli bu durum, yani iş artık bir diplomam olsuna döndü, iş piyasası okadar farklı ki adamlar tecrübeli deneyimli istiyor, ama işte ... neyse buradan sonrasını yazmayacağım malüm birileri yanlış anlayacak... sonra gel açıklama yap, cidden laf anlatmak zor geliyor artık. sen anladın beni dostum

Hocam demek ki bölüme git gide alışarak sevmişsiniz. Ben tam tersi; bölüme giderken bin bir heves ile gidip sonra hayal kırıklığına uğradım. Baya da üzüldüm açıkçası. Benim okuduğum Ekonometri ile İşletme mezunu aynı işi yapıyor. Sen İİBF mezunlarının Anadolu illerinde okuyanlarından yükselenini gördün mü? Ben pek görmedim. Hepsi ya işsiz, ya bankalarda oflaya puflaya çalışıyorlar. Çok nadir aslında bankacılık sektöründe kariyer hedefleyen insan sayısı. Herkes anasını babasını mutlu etmek için bir bölüme yerleşeyim, nasılsa hayatımı kurtarırım diyor. Ama bizim yaşımıza geldiğinde olaya biraz dürüst ve gerçekçi yaklaşıyorsun, bu sefer sevmediğin bir mesleği yapmak istemiyorsun. İş hayatını bilirim, staj için öğrenci arayıp tecrübeli arayanını bile gördüm. Öğrenci adı üstünde, çalışan öğrenci sayısı yüzde 5'tir. Adamlar hem beleş amele çalıştırıp, hem tecrübelisini istiyor. Sen içindekileri söyle dostum kimsenin laf edeceğini düşünmüyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
11 yıl (1601 mesaj)
Yüzbaşı

Konuyla alakasız olacak ama özel değilse cevaplarsanız sevinirim hocam siz niye hep ygs/lys bölümündesiniz yine mi hazırlanıyorsunuz okuyorsunuz da gençlere yol mu gösteriyorsunuz?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Nicotinell
E
11 yıl (17972 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

özel sektörde yaştan elenirsin gibime geliyor. okulu bitirip kpss kassan diyorum.

Valla her ne kadar ben de yaştan ötürü birçok yerin beni kabul etmeyeceğini düşünsem de, yine de kafama koyduğumu yapmak istiyorum. Zaten yeni kazandığım bölümde şimdiki dersleri saydırırsam 2. sınıftan falan başlarım. :)



N
11 yıl (18242 mesaj)
Yarbay

özel sektörde yaştan elenirsin gibime geliyor. okulu bitirip kpss kassan diyorum.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.