Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
766
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Üniversite
F
7 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Her şehre üniversite açılmasının sizce iyi yanları ya da kötü yanlarını yazar mısınız?

Bence güzel ancak planlaması yanlış oldu. Bölgesel üniversiteler açılıp şehrin ekonomisi üzerine yatırımlar ve fakülteler olmalıydı. Böylece hem coğrafi işaret sayımız artar hem de bu bolgeler kalkınir ayrıca Sosyal Bilimler alanları bu kadar yaygın olmaz içerisindeki eğitim daha nitelikli olurdu.
Örnek : Sinop'a Fen edebiyat açmak yerine sadece Su Ürünleri, Gemicilik, Ziraatten belli anabilim dalları açılması yeterliydi. Böylece o kaynaklar başka yerlere aktarılabilir hem de bölgesel yatırımlar olan Kuzka, Gap gibi projeler daha işlevsel hale gelirdi.
Edit:Hacettepe Üniversitesi Türk Halkbilimi mezunuyum.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >