Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
50
Cevap
12633
Tıklama
8
Öne Çıkarma
Uludağ Tıp Bursa~~Medeniyet Tıp İstanbul
R
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Öncelikle merhabalar. Bu sene Uludağ Tıp Dönem1 öğrencisiydim. Okulu düşünenler hakkında biraz bilgi vermek istiyorum.
*Okul yeni sistem değişikliğine gitti. Vize final sistemi yerine komiteye geçildi bu seneden itibaren.
*Hazırlık sınıfı kaldırıldı.
*Sınav sistemi olarak iki büyük ders kurulu var. Birisi Tıpta Insan bilimleri diğeri ise Entegre Ders Kurulları adlı komite dersi.
*Sınıfı geçmek için iki komiteden de 60 üzeri ortalama yapmanız gerekiyor. Birinden kaldığınız takdirde sınıf tekrarı yapmak mecburiyetindesiniz.
*Komitelerde ders ders baraj olayı var. Mesela Biyokimyadan 10 soru soruldu. Siz en az 5ini doğru yapmalısınız ki eksi baraj yemeyesiniz.
*Finalde 60 puan barajı mevcut. Önceki komitelerde ortalamanız 90 olsa dahi finalden 60 altı alırsanız büte girmek zorundasınız.
*Finalsiz geçme yok. Seneye bu gelecek gibi.
*Tibde 3 komite Entegrece ise 6 komite sınavına giriyorsunuz.
*Uygulama derslerinde %80 devam zorunluluğu var. Amfi derslerinde yoklama alınmıyor.
*Interaktif eğitim adında güzel bir uygulama var. Herkesin tıbbın diğer alanlarla ilgili ilişkisi vs. hakkında konularda fikrini belirttiği aktif katılım sağladığı bir ders diyebiliriz. Devam zorunluluğu var. PDö gibi.
*Okulun kadavra ve maket konusunda eksikliği bulunmuyor.
Bunlar genel anlamda bir bilgilendirmeyi. Bu sene özelinde fakültenin negatif özelliklerinden bahsetmek istiyorum. Bunlar belki de yeni sistemin ilk senesi olduğundan kaynaklanıyor ama birçok öğrenci mağdur durumda kaldı. Bunlar neler mi:
*Hazırlık sınıfı kapandığından dolayı bu sene mevcut baya yüksekti. 460 kişi iki şubeye ayrılarak ders gördü.
*Mevcudu azaltmak için komite sınavları en baştan beri zor diyebileceğimiz bir seviyedeydi. Örnegin anatomi komitesinde 300 kişi 60 puanın altında aldı.
*Mevcuttan ötürü uygulama dersleri çok kalabalık oluyordu.
*Sistem yeni olduğundan sınavlarla ilgili sık sık güncelleme yapılıyor ve bu da sizin planlarınızı değiştirmenize neden oluyor.
*Belki de en büyük eksi iki ayrı komite dersi olması. Halk sağlığı, Tıp Tarihi ve etik gibi diğerlerinden kolay dersler asıl baba derslerden ayrı bir komitede olması not ortalaması açısından negatif etkiliyor.
Fakülte tercihi yaparken en önemli hususlardan biri sınıf geçme kolaylığıdır. Tercihinizde bunu göz önünde bulundurun.
Sosyal yaşam ve yurt imkanları olarak:
*Kampüsün içinde ve okula yakın yerleşkede "Görükle" Kyk yurtları mevcut. Görüklede özel yurt sayısı baya fazla.
*Şehir dışından gelip yurtta kalacaksanız senenizin büyük kısmı Görüklede geçecek :)
*Full öğrenci olduğundan ortama çabuk ayak uydurursunuz. Sınırsız kafeler arasında bulacaksınız kendinizi.
*Kampüsün içindeki metro sayesinde şehre kolaylıkla ulaşabilirsiniz. 30 dakikada şehir merkezindesiniz.
*Bursa sonuçta 'büyükşehir' bu imkândan kültür sanat faaliyetleri açısından yararlanabilirsiniz.
*Hukuk gibi fakülteler hariç diğer tüm fakülteler aynı kampüste. Bu bir avantaj sosyalleşmek açısından.
*Ulaşım diğer şehirlere göre cidden pahalı.
Benim aklıma gelen bunlardı. Sorularınız varsa cevaplayabilirim. Zor bir dönem ve mantıklı karar vermek durumundasınız. Şahsen Uludağ tercih listenizin baş kısmında konumlandırabileceğiniz kadar iyi bir okul değil. Iyi günler dilerim.



Yukarıda açıklamasını yaptığım okul şartlarından ötürü geçen sene Medeniyet Tıp'a merkezi yatay geçiş ile geçtim. Bu sene 70e yakın bir ortalamayla sınıfı geçtim. İki okul hakkında yeteri bilgiye sahip olduğumu düşünerek aklında bu okullar olan arkadaşlara yardımcı olmak istiyorum. Birkaç başlık altında iki okulun karşılaştırmasını yapmak uygun olacaktır.
1-Şehir/Kampüs: Şehir olarak Medeniyet'in İstanbulda olması bile fark yaratıyor. Zaten okul sıralamasını biraz da şehre borçlu diyebiliriz. Kadıköy veya Üsküdar gibi İstanbulun en gözde yerlerine 15 dkda ulaşabilmeniz mümkün. Kampüs olarak Medeniyetin net büyük bir kampüsü bulunmuyor okul E5 kenarında, Uludağda bulunan büyük kampüsün de pek bir faydasını gördüğümü söyleyemeyeceğim. Bunlara ek olarak Uludağ'ın kampüsü merkeze metro ile 35 dk mesafede yer almakta.
2-Öğretim Kadrosu: Bu başlığı fazla uzatmama gerek yok aslında. Uludağ zaten köklü bir üniversite ve akademik kadrosu Medeniyetin çok önünde.(Medeniyette prof sayısı az. Bu eğitimi ne kadar etkiler temel bilimlerde orasını bilemiyorum. Çünkü tıp tarihi/biyoistatistik gibi derslere prof girse ne olur girmese ne olur. Önemli olan ana derslere profların girip girmediğidir. Anatomi-bk)
3-Sınav Zorluğu/Çıkmış çıkıyor mu?: İki okulda da sımıf geçme notu 60. Ama birbirinden baya farklı 60 bunlar. Medeniyet öğrencisine Uludağdan daha çok değer verdiğini düşünüyorum. Uludağda mevcuttan ötürü bir öğrenci eleme sistemine gidildiği düşünülebilir. Medeniyet Üniversitesi çıkmışı pek olmayan bir üniversite olmasına sınavlarda yine de çıkmışlarla karşılaşabiliyorsunuz. Özellikle biyokimya. Burada çalıştığınızın karşılığını daha çok alabildiğinizi söyleyebilirim. Bunların yanında tüm dersler tek bir kurulda.
4-Okul elverişliliği: Medeniyet 150 kişi öğrenci mevcutu, Uludağ 450. Medeniyette lablarda daha rahat daha iyi eğitim görülebiliyor. İki okulu anatomi labları açısından karşılaştırırsak eğer Medeniyette gerçek bir kadavra bulunmuyor bunun yerine plastine kadavra bulunuyor. Ki gerçek kadavranın eğitimdeki yararı tartışılır. Uludağ kadavra ve kemik açısından daha zengin olduğunu söyleyebilirim. Bir şeyi öğrenmenin en iyi yollarından biri pratikse bunu size Medeniyet iyi sunuyor.
5-Eğitim görülecek hastaneler: Bir tarafta Bursa ve çevre illerinden gelen nakillerle büyük hastane diğer tarafta ise İstanbul Anadolu yakasının en büyük/en çok hasta gelen Göztepe Eğitim araştırma hastanesi. Hastaneler arasında pek bir fark yok.
Karşılaştırmaları yaparken elimden geldiğince objektif olmaya çalıştım, bazı yerlerde bunu kaybetmiş olabilirim. Sorularınız varsa cevaplayabilirim. Herkese iyi günler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Refritator -- 21 Haziran 2018; 3:43:43 >