Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
17
Cevap
2066
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ubuntu LiveUSB 'Unable to find a live medium containing a live file system' Hatası
Q
8 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

2 Gündür uğraşıyorum fakat bir çözümünü bulamadım. Şimdi 8GB'lık USB'ye Universal USB Installer yazılımı ile Ubuntu 17.10 Live CD kurulumu yaptım. Kurulum sırasında Persistence ayarını 4GB olarak yani en son ayarda seçtim. FAT32 olarak biçimlendirmesini seçtim. Kurulumu yaptım çalıştırdığımda Ubuntu açıldı ve 4GB'lık boş alan mevcuttu. Şimdi ben bunu yazılım güncelleştirmesi yaptım. Yani Linux paketlerini güncelledim kendi uygulamasından. Ardından sistemi yeniden başlatmamı istedi bende başlattım. Ama yeniden başlattığımda bu hatayı aldım:

(initramfs) Unable to find a live medium containing a live file system

Daha sonra ise UNetbootin yazılımını kullanmak istedim. Gene aynı ayarlarda Persistence kurulması şartıyla USB'ye Ubuntu'yu kurdum, açtım. Bu sefer yazılımı güncelleştirdiğimde ve yeniden başlattığımda bir sıkıntı olmuyor fakat ben Persistence ayarını 4GB olarak seçmiştim. Sistemin boş alanı ise 2GB olarak gözüküyor. Bu alan benim işlem yapmam için yetersiz.
Universal USB Installer da Persistence alanını 4GB olarak ayarlayabiliyorum. Ama, işte güncelleştirme yapınca da yukarıda belirtiğim hatayı alıyorum.
Şimdi ben nasıl Ubuntu'yu 4GB Persistence ile USB'ye yazabilirim?

Bunun belki yazılımsal olduğunu düşündüm. Yani güncellemeler yapabilmeniz için belki Persistence 4GB olmamalıdır. Dedim. Çünkü LiLi'de de denedim. Onda da 4GB ayar yaptım. Ama boot yaptıktan sonra 2GB(Persistence = Disk alanı) olarak karşıma çıktı -Güncelemelerde başarılı bir şekilde kuruluyordu aynı UNetbootin'de olduğu gibi-. Dedim bide Universal USB Installer da (Persistence ayarını) 2GB yapam. Eğer yazılımsal olarak güncellemeler yapıp hatasız bir şekilde yeniden başlatmak için 2GB Persistence şart ise o zaman Universal USB Installer yazılımda 4GB(Persistence) yerine 2GB(Persistence) seçince de aynı şekilde hatasız bir şekilde güncelleyip yeniden başlayabilmem gerekecekti. Ama hayır, ayarları 2GB yapıp boot yaptıkdan sonra gene, yeniden başlatınca o hatayı gene veriyor. Yani güncelleme sorunu Persistence'ın 4GB olması değil. Her iki yazılımın da hata yaparak kurması.
(Bu yazıyı bizzat yazmış olduğum başka bir siteden alıntı yaptım.)