Bağlantıdaki, Windows'u Ventoy'la flash belleğe yazdırma kısmı karışık geldiyse WoeUSB ile flash belleğe yazdırın. Ubuntu mağazasında WoeUSB görünmüyorsa malum Ubuntu'da olduğunuz için snap komutuyla yükleyin:
sudo snap install woe-usb --edge
WoeUSB'nin grafik arayüzünü açmak için uygulama çekmecesinde görünmüyosa konsola woe-usb.woeusbgui yazın. Sonra çıkaran pencereden Windows'u flash belleğinize yazdırır ve bağlantıdaki adımları takip edersiniz.
Selamlar, Bir sanal makine içine Windows 10 kurmak sizin için daha pratik ve kolay bir çözüm olabilir. Windows 10'u sanal makine içine kurmak için Microsoft'un sitesinden Windows 10 için ISO dosyası edinin ve onu Gnome Kutular gibi bir programla açın.
Evet mümkün. Yalıtılmış alanda çalışan bir işletim sistemi oluyor. İçeri kurduğunuz işletim sistemine konuk (guest), asıl kullandığınız işletim sistemine ana makine veya konak (host) deniyor. Guest ile host arasında dosya aktarmak, bazı aygıtları ve klasörleri paylaşmak vs. de mümkün tabii.
PostgreSQL için soruyorsanız Ubuntu'ya kurmanız da mümkün. Şurada anlatılmış: https://www.postgresql.org/download/linux/ubuntu/ Kısaca aşağıdakini yazmanız yeterli. <code>apt-get install postgresql-12</code> Eğer yetki yok diye hata verirse <code>sudo !!</code> yazıp yönetici parolanızı girin, yüklenecektir. Buradaki sudo komutu yönetici ayrıcalıklarını getirir, !! ise bir önceki komudun tekrarlanmasını ifade eder.
pg Admin 4'ü Ubuntu'ya kurmak için aşağıdaki linkteki yönergeleri takip edin, yazılması gereken dört beş satır var. Başında # işareti olan satırlar bilgi vermek için yorumlardır, konsola yazmanız işe yaramaz. https://www.pgadmin.org/download/pgadmin-4-apt/
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.