Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
671
Tıklama
0
Öne Çıkarma
TYT PROBLEMLERİ NASIL HALLEDEBİLİRİM?
H
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

çalışma yöntemleri ve hangi kitapları daha uygun görüyorsunuz problemler için neler yapmalıyım sizce.?

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



G
5 yıl
Er

Apotemi problemler



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
5 yıl
Er

Başlangıç aşamasında kesinlikle kullanılmaması gereken kitap.

Ben ilk başlarda bilgi sarmalla başlamıştım, daha sonra da endemiği çözebilirsin ama apotemiyi en son çöz. İnsanın beynini kavuruyor. Yine de çözümlerine dikkat ederek ve analizlerini yaparak çözdüğünde analitik düşünme yetini en çok geliştirecek kitaptır. Ama sınavdaki problemlerin apotemidekilerle uzaktan yakından alakası yok.

Sadece bilemediğin soruları değil çözdüğün ama çok vakit harcayarak çözdüğün soruları da hocalara sor mümkünse. Öyle kitap kitap problem çözmekten çok hocalara sorup onlardan öğrendiğim taktikler çok işime yaramıştı.(Vaktin varsa kitap kitap çözmekten de zarar gelmez elbet ama mutlaka soru analizlerine herhangi bir dersten daha çok yüklenmelisin, ona göre ayarla vaktini.)

Düzenli olarak deneme çöz, ilk başlarda okul veya dershanenin yaptığı denemeler yeterli oluyor, eğer böyle bir imkanın yoksa haftada 1-2 deneme çöz. Ancak son 3 ay bol bol matematik branş denemeleri çöz. Son 1 ay full genel deneme çözmeni tavsiye ederim. Ben problemlerdeki gelişmemin yarısını bu denemelere borçluyum.

Bir de deli kitap objelerle matematik diye bir kitap vardı. Problem kitabı değil ama bol bol görselli soru içeriyor (gerçi bu yıl görselli sorulardan pek nasibimizi alamadık gerçek sınavda), analitik düşünmeyi geliştiriyor. İlk başlarda onu da çözebilirsin.

Bir de sınava yakın mutlaka çıkmış problemler sorularına bir göz at. Çünkü yayınlar orijinal soru olsun diye bazen ipin ucunu kaçırıyor. Sınavda da o kadar ütopik sorulmuyor sorular. O yüzden sınavdaki problem mantığını da oturtmak gerekiyor. Yoksa sınavda bu kadar basit olamaz deyip en basit soruya 3 dk boyunca mal mal bakıyorsun.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Kemal Kükreyen
A
5 yıl
Onbaşı

Objelerle mat kitabını daha önceden bir kaç defa duymuştum. Soruları nasıl kaliteli mi ? Bir de çözümleri var mı ?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @SilenceofEva
S
5 yıl
Er

Çözümleri yok diye biliyorum. Evet kaliteli sorular var ama öyle gereksiz ölçüde insanın beynini yakan sorular değil. Tam 2018-2019 TYT mantığında. Ama dediğim gibi bu yıl matematikten pek o tarzda görselli soru çıkmadı. Yine de seneye nasıl geleceği hiç belli olmaz çözülmeli diye düşünüyorum 👍🏼



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ayetulkubra
A
5 yıl
Onbaşı

Teşekkürler .



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @SilenceofEva
İ
5 yıl
Er

Bence problem bi anda oturmuyor, bence uzun bi süreçte yavaş yavaş mantığı kavranılıyor. Ben her gün 10 hadi 15 problem 15 geo nun insanı çok geliştirdiğini düşünüyorum. Herkeste işe yaramayabilir ama benim için en verimli yol buydu. Ama yine de son 2aya kadar tyt mat netlerim oturmamıştı, yapamadığının üstüne çok gitmek gerekiyor bu yolda.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O
5 yıl
Onbaşı

Hic temelim yoktu çap cozdum konu anlatimli iyi anlatiyo. Sonra da denk geldikce youtubedaki kaliteli mat sorusu cozen hocalari takip ettim. Akil oyunlari falan gereksiz kasinti bence oyle zor sorular gelmiyo yeni nesil olcaz diye b*kunu cikariyorlar





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oldschool00 -- 17 Temmuz 2020; 21:39:31 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O
5 yıl
Onbaşı

Bilgi sarmal da iyidir



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
5 yıl
Yüzbaşı

Çözümleri kendi YouTube kanallarında var. Çok gerekli bir kitap değil. Zorluk bakımından sınav ayarı sorular var genel olarak ama konsept olarak tam sınavlık değil. Yani full şekilli sorular içeriyor. Bence sadece şekilli sorularda sorunu olan çözebilir. Ya da aperatif olarak aradan çıkarılabilir. Bu arada sorular geometri ve matematik karışık haberin olsun.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ayetulkubra
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.