Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
208
Cevap
8967
Tıklama
51
Öne Çıkarma
TÜRKİYEDE TAVUK YEN-MEZ AÇIK VE NET!(YEMEYİN)
H
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Beyler Türkiyedeki tavuğun tavukla alakası yok bildiğiniz yaratık resmen. Bunu doktorumlada konuştum, çok iştahli ve çok tavuk eti yiyen biriydim .Türkiyede hayvanları sadece antibiyotik ve sentetik besinlerle şişirip sanki bir ticari maddeymiş gibi yetiştiriyorlar tavukları.Bunu doktorumlada konuştum.Zamanla zehir toksinler birikiyor vüdunuzda ve darbeyi vuruyor .En son evde 600 gram tavuk eti yapıp yedim ve günlerce acı çektim .90 kiloyum ve çok dirençli bir vücudum olduğu için kurtulabildim diyebilirim başka birini rahatlıkla zehirlerdi yaşadıklarım .Günlerce baş ağrısı yaptı ve günlerce neredeyse hiçbir şey yiyemedim 5 kilo verdim .

Beyler gidin sebze yiyin az yiyin et yiyin ama tavuk yemeyin Allah Rızası için,

Bundan sonra ne tavuk nede Tavuk Fastfoodları, hepsinin paradan başka düşündüğü hiçbir şey yok emin olun

HELE KÖY tavuğu diye satılanlarda Külliyen yalan sadece para kazanma stratejisi .

Siz siz olun sağlığınızı kaybetmemeye çalışın beyler, insan kaybetmeden değerinin farkına varamıyor neler çektim, sizde çekmeyin ,

Teşekkürler....



G
8 yıl
Yüzbaşı

N
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Sayeh-eh Khodah

SORU -1 : HANGİ MARKANIN HANGİ ÜRÜNÜNÜ TÜKETTİN?
SORU -2 : TAVUK SON KULLANMA TARİHİ & SAKLAMA VE PİŞİRME AYRINTILARINI PAYLAŞIR MISIN?
SORU -3 : DOKTORUN KOYDUĞU TEŞHİS NEYDİ?
SORU -4 : DOKTORUN VERDİĞİ İLAÇ NE OLDU?


Bunları cevaplamadan konunun ciddiyetinden şüphe ederim
İnsanları paniğe sürüklemenin alemi yok
80 milyon nüfus her gün et tavuk yumurta tüketiyoruz tonlarca

1 kişi ortaya bunu attı diye CP, BEYPİLİÇ, ŞENPİLİÇ, KESKİNOĞLU gibi gelişmiş tesislere sahip firmaları töhmet altında mı bırakacağız ?


Sorunların, arkadaşın karın ağrısının sebepleri için bence çok daha gerçekçi bir yaklaşım. Bu sebeple bu yaklaşımını tebrik ediyorum. Ancak bu şu anda piyasada tavuk diye satılan "ürünün" aslında ne olduğu, nasıl yetiştiği gibi gerçekleri değiştirmiyor. Birkaç link ve alıntı vereceğim, bu alıntılara inanıyorum çünkü tavuk çiftliği işleten aile bir aile dostumuz var ve o da artık yıllardır tavuk yemiyor. Tavuklara yapılan bu "sözde tavuk yetiştiriciliğini" hem insanlık dışı hem de günah buluyorum. Ayrıca fıtratına aykırı büyütülen bu tavukların sağlıklı olabileceğine de inanmıyorum.


http://www.milliyet.com.tr/-saglikli-diye-yediginiz-tavuklar-tavuk-degil-/gundem/gundemdetay/04.04.2012/1523826/default.htm

quote:

Siz bu civcivi güneşe de çıkartmazsanız, kemikleri de sağlıksız gelişeceği için sadece et yapıyor..Aksi takdirde güneşe çıkartırsanız civciv sağlıklı gelişeceği için kemik de yapıyor. Ama kemik yapsın istenmiyor, sadece et yapsın isteniyor. O zaman oradan da tasarrufa gidiyorsunuz, hayvan sonunda patates tarlasında yatan patates gibi hiçbir şekilde kaçamayan, olduğu yerde büyüyen bir hayvan oluyor. Bunu kesimde çalışan bir arkadaşımız anlattı, “Zavallı hayvancağızı yerden alırken kemiklerinin elinizin altında kırıldığını hissediyorsunuz. Kaçamıyor zaten. Bıraksanız da hareket edemiyor” diyor. Çünkü hiçbir şekilde enerji harcamayacak ve et yapacak şekilde yetiştiriliyorlar. Düşünebiliyor musunuz 1.7 kilo yemle 1 kilo tavuk elde ediyorlar. Böyle bir dönüşüm var mı dünyada?


http://www.gidahareketi.org/Neden-Tavuk-Yemiyoruz--189-yazisi.aspx

quote:


Neden tavuk yemiyoruz? Kemal Özer
Ölçek
Arkadaşına gönder
Yazdır
Yorum Ekle
Sık sık 'neden tavuk yemiyorsunuz?’ sualine muhatap olanlardan biri olarak, gerekçelerimizi izaha gayret edelim.

Çoğu kez, günümüzde tercih edilen –kuru veya modern - kesim yöntemini İslamî bulmadığımız için yemediğimiz zannedilerek, bu yöntemle kesilmiş tavuklar için x,w,q’lerden ‘yenilebilir fetvası’ aldıklarını izaha çalışmaktalar. Daha hassas olan kimseler ise bu yöntemi doğru bulup bulmadığımızı da sormaktalar.



Sanıldığının aksine tek neden ‘kesim’ sorunu değil...



“Tavuk” ve ürünlerini tüketmememizin elbette birçok nedeni var!



Kesim son aşamalardan biri ve fetvalardan birine tabi olunarak çözülebilecek bir mesele...



Kesim tartışmalarına taraf olmadan önce, çok daha önemli ve üzerinde yoğun çalışma yapılması gereken o kadar sorun var ki!



Önce “tavuk’ diye satılan ürünler gerçekten tavuk mu?” sorusunu yöneltmemiz gerekiyor!



‘Bu nasıl bir soru’ diyebilirsiniz…



Hatta ‘ne münasebet, elbette tavuk’ diyenlerden de olabilirsiniz…



Ama biz sizinle aynı kanaatte değiliz…



Et ve yumurta tavukçuluğu şeklinde sınıflandırılan endüstriyel sektörde 40 gramlık civciv geçmişte 6 ayda 1 kğ’a ulaşabilirken, bugün sadece 40 günde 2 kg’a ulaşıyor.



Dilleri olsa ya da onun ifade edişini bizler anlayabilsek bu zulüm için kim bilir neler neler söylerlerdi…



Zaten bu hızlı ağırlık artışına ayak uyduramayan tavukların stres sonucu kalp krizi geçirip öldüğü de biliniyor.



Ölenler zayi oldu sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Bazen et olarak sofralara bazen de yem olarak tavukların midelerine…


Hakeza aynı artış bu büyüklükte olmasa bile yumurta tavukları içinde geçerli.



Çünkü ‘gerçek tavuk’ artık neredeyse köylerde bile kalmadı! Köylülerin önemli bir kısmı bile yumurtadan civciv elde etmek için uğraşmak yerine ‘hazır endüstriyel kuluçka civcivlerini’ alarak tavuk hale getiriyor! -Zaten endüstriyel bir virüs olan “kuş gribi” de doğal türlerin tümüyle ortadan kaldırılması gibi amaçlarla geliştirilmiş bir oyundu-



‘Hazır civciv yumurtadan değil mi?’ diyebilirsiniz. Haksız değilsiniz ve elbette yumurtadan fakat…



Bir: Artık adına tavuk dememiz bile imkânsızlaşan günümüzün sözde tavuklarının ezici çoğunluğunun genetik değişikliğe uğratılmış yamyam türler olduğunu belirtelim. -Kimi çevreler tavuklarda genetik değişiklik yapılmıyor gibi gayri ciddi beyanlarda bulunsalar da Ankara Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü (ATAE), 'safhat tavuklar’ denilen ve ‘Atabey, Atak ve Atak-S’ isimleri ile tescil ettirdiği tavuklar bile bunun aksini ispat için yeterli-



Tavuklar ot obur türlerken, yemlerine kan ve mezbaha atığı tavuk ürünleri eklenerek, kendi türünü tüketen et obur yamyam hayvanlar ortaya çıkarılmış durumda.



Genetik yapısı değiştirilerek yamyamlaştırılan bir hayvan yahut yumurtlama makinesine dönüştürülen tavuk, aç kalması vb durumların yanı sıra beklenmedik anlarda yanındaki başka canlı bir tavuğu yediği artık sık sık görülmekte.



Kişilik, mideye giren gıdalarla oluşuyorsa, yamyam kümes hayvanlarını yemek insan nesli üzerinde nasıl bir etki yapar, hiç düşündünüz mü?



İki: Yemlere, ezici çoğunluğu birkaç kişi tarafından ithal edilen ve kısırlaştırıcı etkiye sahip genetiği değiştirilmiş (GDO’lu) mısır başta olmak üzere tehlikeli bitkisel ürünler eklenmekte.



Üç: Yine birçok gerekçe üretilerek, çeşitli aşamalarda muhtelif ‘antibiyotik’ ilavesi yapılmakta, hayvanlar ise bu antibiyotikleri tüketicisine aktararak bağışıklık sistemini bozmakta yahut da kalıcı hasarlara neden olabilmekte.




G
8 yıl
Yüzbaşı

C
7 yıl
Yarbay

senden önce bunun benzerini diyenler oldu :)
ama özellikle karadeniz'de çok fazla olan kanserin nedenini kimse açıklayamıyor

http://www.milliyet.com.tr/radyasyondan-korkmayan-bakan-oldu-gundem-1458256/




Bu mesajda bahsedilenler: @PeaceBorn
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.