Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
248
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Türkiye, Rusya'dan gaz alınımını kısıyor. Amerika'dan LNG olarak alacak. World Bank yardımı gün yüzü
P
3 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

https://twitter.com/dana916/status/1785047473972453638


Türkiye, World Bank yani Dünya bankasından nasıl milyarlarca dolar aldığı ortaya çıkmaya başladı. Türkiye artık, Rusya'dan ucuza gaz almada kısıntıya gittiği bildirilmiş. ucuz rus gazı yerine daha pahalı ve kalitesi düşük Amerikan LNG gazı alımına başlayacağı amerikalı NYTimes tarafından haber olarak paylaşılmış.


Almanya 2017 yılında rus gazı için 200 euro öderken 2023 yılında amerikan LNG gazı için %400 fazla ödemek zorunda kalıyor.


hadi liberal kardeşim! Amerika övmeye devam et. Amerika için cebinden 2 kat fazla para çıkacak, artı world bank parasının faizi.

Memleketin gelecek 10 yılına bir kez daha Amerikan sevgiliniz prangayı koymuş. Bir 10 sene de amerika'ya daha fazla kazandırmak, en az 3 milyon amerikan bebesinin 10 yıl boyunca okullarında beleş yemek yemesi gerekli. hadi liboş Türko. 10 sene boyunca sofrandan kesip amerikalı bu bebeleri doyuracaksın :)



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

N
3 hafta
General

Ukrayna - Rusya Savaşı'nın stratejik enerji arka planı ve maksadı zaten geleneksel Rus fosil yakıtlarının aleyhinde Amerikan LNG'sini ihya etmekti. Bu çok açık. Gayet de başarılı oldular. ABD gezegenin en büyük LNG tedarikçisi oldu. Dibimizdeki Dedeağaç'ı da hem askeri üs ve askeri lojistik merkez hem de LNG tedarik merkezi yaptı. Rusya'yı da Ukrayna'da tahrik edip yaptırımlar ve ambargolar yiyeceği, enerji transfer altyapılarının riske gireceği veya ortadan kalkacağı bir savaşa sürüklediler. Rusya da bunu Asya'da Çin ve Hindistan gibi ülkelerle iş yaparak, Sovyetlerden miras savunma sanayii yoğun gelişimiyle savaş ekonomisine geçerek telafi etmeye çalışıyor. Bu nokta da ABD'nin Rusya aleyhindeki hedeflerinden birisinde başarısız olduğu kısımdır zira Rusya ABD'nin beklediği gibi iktisadi çöküş yaşamadı. Bilakis hibrit bir savaş ekonomisine geçerek en çok büyüyen G7 Ülkesi oldu. Bir yandan ABD Ukrayna'daki savaş alanını kendi savunma silah endüstrisi kompleksinin ürünleri için reklam alanı yaptı ve Amerikan devleti ve şirketlerinden silah siparişleri ve satışı yapılması için bu savaştan istifade etti.

Kısaca bu savaşta aslında kaybeden ve tarumar edilen Ukrayna; kazananlar ise ABD ve Rusya.... Emperyalizm böyle bir siyasettir. Kişiye pabucunu ters giydirir. Küçük aktörler büyük güçlerin büyük stratejik tasarımlarında ve küresel mücadelelerinde manipüle edilir veya arada ezilir. Zelenskiy'nin ve Ukraynalıların cesaretini ve asırlardır sürmüş Moskovid boyunduruğunu kırma çabalarını ahlaken takdir ediyorum ama burada rasyonel davranmayıp kendilerini kullandırtıp zarar görenler de, Rus saldırganlığını tahrik edenler de onlar. Türkiye'yi örnek alarak Batı ve Rusya arasında bir denge siyaseti izlemeleri kendi adlarına daha akıllıca olurdu. Maalesef dış politika akılla değil de ideoloji veya ideallerle icra edildi mi böylesi katastrofik sonuçlar elde ediyoruz. Yanlış anlaşılmak da istemem, Ukrayna'nın kazanmasını ve Ruslara hadlerini bildirmelerini isterim. Ama gerçekçi olmakta ve bir ülkenin uzun vadeli menfaatini gözetmekte fayda var. Ukrayna'nın genç nesilleri savaş alanlarında çürüyor. Nüfusu, altyapısı, ekonomisi vs boş yere çarçur ediliyor. Ülkeleri yok yere etkileri onlarca yıl sürecek bir hasara uğruyor. Rusya'nın Sovyetler Birliği gibi zaman içerisinde zayıflamasını ve çok uluslu yapısının içerden yavaş yavaş fragmante olmasını beklemek varken Ukraynalıların bu kadar süratli şekilde Batı Bloğu'na kayarak Ruslarla sıcak savaşa tutuşmalarına, Amerikalıların jeostratejik oyuncağı olmalarına gerek yoktu. Eminim çoğu Türk - bilhassa Türkçü, milliyetçi ve benzeri spektrumda düşünenler - bu dediklerime katılacaktır.



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

K
3 hafta
Yarbay

O değil de bir ara -Ukray-Rusya Savaşı çıkmadan evvel, Rusya'nın Avrupa'ya gaz sattığı zamanlar- Türkiye Rus gazına Avrupa'nın ödediğinin 2 katını ödüyor filan diyorlardı. Yani buradan kazıklanıyoruz anlamı çıkarılıyordu öyle diyeyim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
3 hafta
General

Yalnız bu örnekte LNG doğal gazdan bariz biçimde daha verimsiz. Ondan daha pahalı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
3 hafta
Yarbay

Desenize bu millete yine kazık girecek. Bir türlü belimizi doğrultamayacağız. Rezillik.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Nat Alianovna
C
3 hafta
Binbaşı

Tercüme yanlış sanki?
Amerika'ya Karadeniz gazını satacağız, ben öyle anladım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Colda -- 30 Nisan 2024; 7:0:49 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
3 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

o bizim davidov'un amerikan hayali gaza gelip rus uçağını düşürmesi ile başlayan süreçten bahsediyorsun.




Bu mesajda bahsedilenler: @Kartal Göz
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.