Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
90
Cevap
7781
Tıklama
104
Öne Çıkarma
Cevap: Türkiye'de İnsanlar 2. El Alışveriş Yapmayı Bilmiyorlar (5. sayfa)
V
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Sıfırı 350 lira olan mala kimse 290 vermez. Bu benim görüşüm, kendi malım olsa da böyle yaklaşırım. 150-200'den listelerim muhtemelen. Zaten alacak adam gider 60 lira fazla verir sıfırını alır.

Fiyat sorma işi de şöyle; bazı kişiler pazarlık yapılacağını düşünerek yüksek fiyat yazıyor. Mesela 350'lik ürünü 290'a listeledim demişsiniz. Ben olsam ben de 150 teklif ederim. O andaki düşüncem pazarlıkla 200-250 bandında arada buluşmak olur.

Kusura bakmayın, sıfırdan 60 lira ucuz ikinci el mal satmaya çalışmak da bana göre pek zekice bir iş değil.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @YaptikBirHataKomiserBey
Y
3 yıl
Yüzbaşı

Hocam 2. El daha önce başkası tarafından kullanılmış ürünü tanımlamak için kullanılır. Benim ürünüm de sıfır. Kutusu dahi açılmamış. Sen vermezsin ama veren malı bilen alacak adam var alınıyor zaten.

Benim burada vurgulamak istediğim kaçırmışsın. Sen 150 tl lik mal bakıyorsan ona göre arama yaparsın 170 180 hadi 200e kadar listeleme yaparsın.

Satıcıların iş bilmemesinden daha çok ölücü tayfa mevcut. Ya da niyeti yok ama merağı var diyelim.

300 tl lik ürünü listeleyip 150 tl fiyat teklifi vermek neyin kafası?

Sen vermezsin ben veririm mevzusu değil olay. Umarım anlatabilmişimdir.




Bu mesajda bahsedilenler: @VulonViing
V
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Konuya gelen bütün mesajları okudum. Üç aşağı beş yukarı benimle aynı fikirde olmanız mutlu etti. Konuda ölücülere ufak da olsa değindim, bu konuda sizle aynı fikirdeyim. Dediğim gibi, alıcı ve satıcı tarafında da şark kurnazı mevcut.

Git o zaman sıfırını al diyenlere toplu cevap veriyorum, öyle yapıyorum. Benim gibi yüzlerce insan da öyle yapıyor. Yazdığınız kelimelerden malum sitelerdeki o "Git o zaman sıfırını al birader, laga luga yapma." diye cevap veren şark kurnazı tiplerini görüyorum. Muhtemelen 50-60 lira kâr yapabilmek için kendisini çok zeki sanan tipler sizlersiniz. Elbette ki bir ürüne x lira parayı verebilecek adam o ürüne x+100 lira da verebilir. Burada amaç o 100 lirayı cepte tutabilmek. Kimse kimseye durup dururken 100 lira vermez sonuç olarak. Üzüntüm, bu kafayla sizin de ürününüzü gidip kelepir fiyata ikinci el dükkanına satacak olmanız. Belki de satamazsınız, hiç para alamazsınız. Bu şekilde kaybeden siz olursunuz satıcılar.

Sıfır alın arkadaşlar. Ölücü tiplere mal satmayın. Şark kurnazlarına da prim vermeyin.



E
3 yıl
Yarbay

500 lira ilan fiyatım adam gelmiş 200 lira olur mu dıyor.Ya arkadaş 200 olsa neden 500 ilan fiyatına koyayım değil mi ? Akıl fikir mantık yani..



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

S
3 yıl
Çavuş

Bende bu konuda bir iki şey yazmak istiyorum. İkinci el sitelerde çok ürün sattım hatta çoğunluk sıfır ürünü uygun fiyattan sattım. Yalnız dolap mantığını anlamadım. Orada da yeni hesaplarla üyelik açıp indirim kovalayan akıllı insanlar benim sattığım sıfır ürünlere ikinci el fiyatından daha düşük fiyat çekmemi istiyorlar üstüne üstlük bir de atar yapıyorlar burası dolap diye. Kardeşim benim senin adına kesilen faturasız ürünümü piyasa fiyatının altında dolaba komisyon ödeyerek sana satıyorum ve senin o indirimi kaçırdığın için sana bir fırsat sunarak ürünü paylaşıyorum üstüne 2-3 kuruş kar koyuyorum diye bir de linç yiyorum. Gitsin sıfır aldığını düşündüğü sitelerde alsın sahte replika ürünleri görsün anyayı konyayı. Bende bu tiplere ayarım...



G
3 yıl
Yüzbaşı

Dediklerin sonuna kadar dogru Tr de hic biseyin adam gibi kültürü yok.Letgo denen yer tam bi bataklık ne duzgun satici var nede duzgun alici var les gibi..3 ay mal satmaya çalıştım mesaj yazan dengesiz tiplerden darlandim uyeligimi kapattim..Ne mal almasnini bilen nede satmasini biliyor bu millet açgözlü ve dengesiz



O
3 yıl
Yüzbaşı

2350 TL'ye sıfırını aldığım telefon için zevkine letgo'dan aynı telefona bakayım dedim.
2300-2200 TL'ler havada uçuşuyor. Üstelik birkaç gün sonra bazıları satmıştı.



F
3 yıl
Yüzbaşı

Dostum senin bir araban var normal piyasası 50-65 bin arası diyelim. Sende 52 bine verdin.. ve bir hafta sonra sattığın arabayı 70 bine ilanda gördün. Sen sonraki sahip olduğun arabayı yine düşük fiyattan verir misin? Ben olsam vermem. Onun bunun cebine gireceğine benim cebime girsin o para. Ve inan bana çoğu kişi böyle düşünüyor. Böyle böyle piyasa yükseldi. Suç hem al satçılarda hem de o al satçılardan araba alıp onların ekmeğine kaymak sürenlerde.. millet kolay para kazanma derdinde. Ama aynı zamanda kendi ayaklarına sıkıyorlar haberleri yok. En azından eskiden al satçılar arabayı alıp toplayıp öyle satıyorlardı. En azından ufakta olsa bir emek vardı. Ama şimdi o da yok. Arabanın kilometresine kilometre katıp çok daha pahalıya satıyorlar. Şu yurtdışından araba getirme olayını bi yapsalar var ya. Sen o zaman gör o al sat yapanları. milletin anası ağladı. En son ne zaman içimden gelerek deliler gibi gülüp yanaklarımın ağrıdığını unuttum. O derece mutsuzum. Para zaten pul, aldığım nereye gidiyor anlamıyorum..



S
3 yıl
Yüzbaşı

Yalnız son dönemde şöyle birşeyde görüyorum. Özellikle cep telefonu ve bilgisayar parçalarında. Başlığa sorunsuz sıkıntısız yazıp açıklamaya usbler arızalı diyenler, hiçbir sorunu yok diyip ekranda ufacık çatlak var (Hatta akıl verip al yaptır diyenler) diyenler. 2009 model arabaya sıfır kokusu üstünde yazanı gördüm. O yüzden insanlar bazen fiyat uygun olunca onu da düşünüyor. Resmen kaos oldu ortam.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Kassady
3
3 yıl
Yüzbaşı

12 yıllık çakmak koydum, hediye gelmiş ve kullanılmamış.
Sıfırının internet satış fotosunu da koydum. (450 TL)
Sonuçta kullanmadım ama ikinci diye 1/3 fiyatına satayım diyorum. (Zippo durdukça değerlenir ama bizimkiler anlamaz)
175 TL satışa koyup 150 TL'ye satmayı düşünüyorum.
Adamlar "100 olmaz mı?" diyorlar. Sıfırı 450 lira, sence 150 uygun değil mi dediğimde ise 100 liraya ısrar ediyorlar.
İki aydır bekliyorum bende. Çok garipler...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
3 yıl
Yüzbaşı

Önce ilkokuldan itibaren zorunlu ilan açma dersleri koyulmalı ki insanlar ilan nasıl açılır, ilanda neler belirtilir, neler vurgulanır, neler öne çıkarılır öğrensin. Adam ilan açıyor, ürünün yarım yamalak net olmayan bir resmi var, ne markası, modeli, kondisyonu, fiyatı ve hatta hangi şehir olduğu bilgisi bile yok... Bazen ara ara harici harddisk bakıyorum, harddiskin sıfırı mediamarkt gibi görece pahalı bir firmada bile 470 lira ama ikinci eli sitelerde 525 liradan başlıyor. DSLR makinelere arada bakıyorum, 300 bin shutterda olan bir makineye çektikleri fiyatları görünce insan şaşırıyor... Elektronik ürünlerde istenen fiyatları görünce direk sayfayı kapatıp Almanya, Bulgaristan ikinci el sitelerine yöneliyorum, orada çok daha uyguna buluyorum ve yurt dışına gideceğim zaman da seçtiğim ilanlara mesaj atıyorum ve oradan almaya çalışıyorum. İkinci el, garaj satışı, bit pazarı gibi kültürümüz yok maalesef...



W
3 yıl
Yarbay

350 e koy 300 e 1 haftada satarsın



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @35plt35
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.