Arkadaşlar merhaba, 3 hafta sonra Türk Telekom 100Mbit VDSL tarifemin taahhütü bitiyor. Bulunduğum lokasyonda boş port olmadığı için başka servis sağlayıcıya geçemiyorum. Türknet ile görüştüğümde bana geçişte VDSL portumun garantisini veremediler. Risk almak istemediğim için mecburen Turk Telekom paketlerine bakıyorum. Kampanyalara baktığımda üç beş hepsi aynı sonuca çıkıyor, 100Mbit yalın için 150-160TL arası bir fiyat vereceğim gibi gözüküyor.
Asıl canımı sıkan sözleşmedeki bir ayrıntı. Sınırsız tarifelerin sözleşmelerine upload için aşağıdaki maddeyi koymuşlar. Şu an uygulanmıyor bile olsa sözleşmede bulunduğu için ileride bir hak iddia edemem, çünkü kabul ederek geçmiş oluyorum.
Sınırsız tarifelerin sözleşme ayrıntılarına koymuş olmaları da tam bir tuzak bence, doğru dürüst okuyan yok nasıl olsa . Tarifenin adı da sınırsız , ne sorun çıkabilir ki. Bir çok abone maalesef ancak hızları düşürüldüğünde durumu farkedecek
< Resime gitmek için tıklayın > Mevcut tarifemde böyle bir sınırlama yok hatta pandemi döneminde upload hızlarını da artırdılar ama bu sözleşmeye göre istedikleri zaman upload hızımı 4Mbps'ye düşürebilirler, o da yetmezmiş gibi bir de kota ekleniyor. Ortalama upload miktarım normalde aylık 100GB, buna göre bir hafta geçer geçmez upload hızım 2Mbps'ye düşürülebilinecek. Bu hızda bir upload, benim download hızımı da direk etkileyecektir. çünkü vdsl ve adsl fiberde olduğu gibi simetrik değil.
Sözleşmede upload kotası olmayan 100Mbitlik tarife bildiğiniz var mı?
Düzenleme: Özel mesaj atıp bu bilgiyi nerede gördüğümü soran arkadaşlar oldu. Kampanya detaylarının en altında "Taahhütname için Tıklayınız" ibaresi var. Oradan görebilirsiz. Az önce de belirttiğim gibi kotalı/kotasız ayrımı yapılmamış, dolayısıyla böyle bir madde kampanyadaki bütün tarifeler için geçerli oluyor.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
Asıl canımı sıkan sözleşmedeki bir ayrıntı. Sınırsız tarifelerin sözleşmelerine upload için aşağıdaki maddeyi koymuşlar. Şu an uygulanmıyor bile olsa sözleşmede bulunduğu için ileride bir hak iddia edemem, çünkü kabul ederek geçmiş oluyorum.
Sınırsız tarifelerin sözleşme ayrıntılarına koymuş olmaları da tam bir tuzak bence, doğru dürüst okuyan yok nasıl olsa
< Resime gitmek için tıklayın >
Mevcut tarifemde böyle bir sınırlama yok hatta pandemi döneminde upload hızlarını da artırdılar ama bu sözleşmeye göre istedikleri zaman upload hızımı 4Mbps'ye düşürebilirler, o da yetmezmiş gibi bir de kota ekleniyor. Ortalama upload miktarım normalde aylık 100GB, buna göre bir hafta geçer geçmez upload hızım 2Mbps'ye düşürülebilinecek. Bu hızda bir upload, benim download hızımı da direk etkileyecektir. çünkü vdsl ve adsl fiberde olduğu gibi simetrik değil.
Sözleşmede upload kotası olmayan 100Mbitlik tarife bildiğiniz var mı?
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enyalius -- 25 Ekim 2020; 18:59:20 >