Hayırdır inş son günlerde Türk Telekom iş yapmaya başladı gözlerim yaşarıyor ağlayacağım sevinçten şimdi... Bir 40 senede bu hızlarda kalmayız umarım, teknoloji her sene gelişiyor hızlanıyor bunu bir öğrenseler sorun çözülecek zaten.
Konu sahibi darısı Superonline'a demiş ama ben yıllar öncesinde zaten Superonline'da 100/10 paket kullanıyordum.
Bir de upload artışı şaka gibi. 8'den 10'a çıkarmak nedir? Minimum paketler zaten 100/20, 500/50, 1000/100 olmalı. Adamlar dalga geçer gibi 1000/30 veriyor.
Ağlancak hale gülüyoruz sene 2022 hala adsl kısıyorlar en yüksek pakette bile 1mbit upload rezillik adsl 2mbit upload kaldırır bari hiç olmazsa 1.5 upload ver
vdsl2 de downloadın yarısına kadar upload alabilir 100 mbitte 40 falan olması lazım aslında ama 15i para ile satmaya çalışıyorlar rezillik gerçekten ya
Turknetin kendi altyapısından verdiği hızlara göre halen çok düşük. Fiberde teknolojik bir kısıtlama yok ama halen düşük upload vermekte ısrarcılar. Evden çalışan ve sık sık upload yapan biri olarak upload hızlarının vasatlığını çok hissediyorum. Turknet verebildiğine göre, yurtdışında da bol kepçe dağıtılabildiğine göre yapılabiliyor, bu işin bahanesi yok.
Turknette olmasa tt ve sol gercekten ne dudukleyecek bizi var ya. Turknet 1000 mbiti bu fiyatlara o upload hizlari ile vermese ne sol 250ye 1000 mbit verirdi nede bu upload hizlarinda bir kipirdanma olurdu. Bakalim bu harekete karsilik sol ne yapacak uploadlarda. 1000 lik paketi kullanan biri olarak 50 yapmasini bekliyorum. Umarim surpriz yaparda 1000/100 olur cok sans vermesemde bu ihtimale.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backspace7 -- 3 Temmuz 2022; 11:5:50 >
Kesinlikle. Bana yeni FTTH fiber geldi ama altyapı Türk Telekom'a ait. Nokia ONT verildi. Nokia OLT tercih etmişler ki Nokia en iyisi sanırım teknik olarak. Bu arada, 100 Mbps paketteyim ve Upload hızım 8 Mbps. Bu 20 Mbps'e çıkacak diye bekliyorum ama 20 Mbps bile yetersiz bence. 1000/1000 vermeliler. Şu anki paket için ayda 179 TL alıyorlar, çok pahalı sayılır ama mecbur aldık 100 Mbps hız alabilmek için. GigaFiber gibi simetrik vermesi lazım Türk Telekom'un. Bakalım o aşamaya ne zaman varacağız. Ben de artık fiber FTTH kullanıcısı olduğum için oldukça önemsediğim ve takip ettiğim bir konu.
Hocam ne me lazım 50, 100, 200 Mbps upload hızı verilirse koca şirketlerimiz ne hale düşer. Karlılıkları, sene sonu hissedarların bilançolarına düşen milyon - milyar dolarlar büyük ihtimal sadece upload hızı yüzünden - trilyon dolar falan borç olur diye bunlar gereklilikten hep
Türk.net'i kesinlikle takdir ediyorum ama aklımın almadığı mantık hatası kabul edilebilir değil. Türk.net, evlere kadar kendi fiberini çekmeye çalışmakla bu iki devin yaptığı aynı hatayı yaptı. Telekom ve Sol ile, aynı onların mantığı ile rekabet etmeye çalışıyor. Her yere kendi kablomu getireyim. Sen bu iki devin bakım ve personel maaşına harcadığı paradan daha az ciro yapıyorsun büyük ihtimalle. Bunlarla geleneksel yöntemlerle nasıl baş edebilirsin??
Dünyanın 15 kat gerisinde kalmışlığın ve vergi şamiyonu olmanın yüzü suyu hürmetine yapmışlar... türknetten rekabetçi firma olmaz. Adamların %99.999... alt yapısı yok büyük şehirlerin alt yapısına bakıldığında. fiber getirelim siz de bize 10-15 yıl tahhüt verin dese...Düşünmem tak imzalarım. Fakat alt yapı yapıcak got türknette mevcut değil.
Eğer Upload yüksek olacak şekilde olursa frekanslar artmak zorunda kalıyor. Bu durumda da yüksek mesafelerde çalışmamaya başlıyor. Bizim ülkemiz için en ideali 16 mbit down, 1 mbit up
2 ay taahhüdüm kaldı bana yenileme ücreti 216 lira istiyor 100 luk hızı suan 200 hızı o fiyata satıyor mevcut müşteriye sacmalil ötesi fiyat …. Taahhüt sonunda İptal ettirip bi daha başvuru yapsam olur mu acaba indirimli paket
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bir de upload artışı şaka gibi. 8'den 10'a çıkarmak nedir? Minimum paketler zaten 100/20, 500/50, 1000/100 olmalı. Adamlar dalga geçer gibi 1000/30 veriyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesajda bahsedilenler: @oursoft
vdsl2 de downloadın yarısına kadar upload alabilir 100 mbitte 40 falan olması lazım aslında ama 15i para ile satmaya çalışıyorlar rezillik gerçekten ya
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
upload vermekte ısrarcılar. Evden çalışan ve sık sık upload yapan biri olarak upload hızlarının vasatlığını çok hissediyorum.
Turknet verebildiğine göre, yurtdışında da bol kepçe dağıtılabildiğine göre yapılabiliyor, bu işin bahanesi yok.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @berk70
zaten bu zamana kadar bütün firmalar adsl e 1mbit upload veriyordu bir tek ttnet 800kbit veriyordu
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @miskindvd
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backspace7 -- 3 Temmuz 2022; 11:5:50 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @bykonak16
Bu mesajda bahsedilenler: @Triac3
Bu mesajda bahsedilenler: @oursoft
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 3 Temmuz 2022; 11:55:52 >
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @Triac3
Bu mesajda bahsedilenler: @berk70
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > Bu mesaja 2 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @veysel_lowe
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @miskindvd