Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 kayıtlı üye, 7 misafir, 5 mobil kullanıcı
28471
Cevap
833590
Tıklama
38
Öne Çıkarma
Cevap: TÜM OPERATÖRLER 4,5G HIZ TESTİ [ANA KONU] 5G YE DOĞRU ADIM ADIM (750. sayfa)
M
8 yıl
Yarbay

Neden alamayayımki hız anında 143 e çıkıyordu ve stabil devam ediyordu sınırlanmış gibi teknik olarak turkcell 3 frekans 50mhz bant genişliği ile 375mbit veriyor. telefonum s6 2 frekansa yani 40mhz üzerinden 300mbit'e kadar destekliyor platinum paketlerde öncelik olduğundan alabilirim diye düşünüyorum? Zaten bu konuda iphone ile 270 küsür alan bir arkadaşta vardı.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @boyzof
A
8 yıl
Yarbay

Turkcell 4G de gerçekten iyi. 20 aralık günü Dilovası, Gebze, Bursa Orhangazi, Gemlik ve Mudanyadaki sonuçlar. Henüz Vodafone gibi kapsaması geniş değil ancak kapsaması olan yerlerde hakkını veriyor.


< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.R.E.S. -- 27 Aralık 2016; 0:46:38 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

B
8 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Mustafa Dmrl

Neden alamayayımki hız anında 143 e çıkıyordu ve stabil devam ediyordu sınırlanmış gibi teknik olarak turkcell 3 frekans 50mhz bant genişliği ile 375mbit veriyor. telefonum s6 2 frekansa yani 40mhz üzerinden 300mbit'e kadar destekliyor platinum paketlerde öncelik olduğundan alabilirim diye düşünüyorum? Zaten bu konuda iphone ile 270 küsür alan bir arkadaşta vardı.

Hem 140 mbite düşürme diye bi kısıtlama olmaz, gerçek hayatta 250 ile 140 in farkı yok ki verilen kotalar dusunldugunde, yani platinum olsanız da bu civar alirdiniz hem de 2 frekansla normal gibi bu hız, teorik değerleri beklemeyin hiçbir zaman.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boyzof -- 27 Aralık 2016; 12:40:39 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
8 yıl
Yarbay

1800 MHz bir istasyona yakınken ve düşük yoğunlukta 130 - 140 Mbit hız alabildiğim oldu. Ancak şu an bulunduğum yerde baz istasyonları yetersiz ve abone yoğunluğu yüksek. Bu durumda baz istasyonuna yakınken bile aldığım hız en fazla 60 Mbit oldu.
Hani sıkıntınız şebeke yoğunluğu. Muhtemelen yoğun bir yer ki 1800 ve 2600 birleştirse bile hız o kadar yapıyor. Gelecekte daha fazla istasyon eklenip yoğunluğun dağıtılması ile hızınız yükselebilir.




Bu mesajda bahsedilenler: @Mustafa Dmrl
M
8 yıl
Yarbay

Hocam size bi sorum olacak bu turkcell niye halen elindeki frekansları kullanmıyor sadece 800 ve 1800 kullanıyor diğer operatörlerden bi farkı kalmıyor bunun yüzünden hatta normal bölgelerde türk telekom turkcell'i yoğunluğu daha az olduğundan geçiyor halbuki 900'ün 5mhz'inden çift taşıyıcı 3g 2100 de elindeki 30mhz'i 4g ye açsa speedtest'lerde sırtı yere gelmez diğer operatörler karşısında ama neyi bekliyorlar anlayamadım hatta 2600 bile koca ankara kızılayda 2 baz istasyonunda var her baz istasyonunda fiber var o bölgede ama açmıyorlar türk telekomun en az 4-5 bazında var 2600 aynı bölgede acaba btk falanmı izin vermiyor rekabet amaçlı yoksa açmaması için bir neden yok yani okadarda para vermişken frekanslara.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sis651
S
8 yıl
Yarbay

Turkcell bir ticari firma, amacı ticaret hani; yatırımcılarına para kazandırması gerekli. Dediğiniz gibi de frekanslara o kadar para verdiler. Bu durumda da bir yerlerden kısmaları lazım ki yatırımcılara da para kalsın, kendilerine yatırım yapmaya da.
Turkcell kişisel deneyimime göre en geniş kapsama alanını oluşturmaya çalıştı ilk andan beri. Diğer operatörlerin 4G vermediği Şemdinli, Yüksekova gibi yerlerden batıya gelene kadar geçtiğim her ilçe merkezinde 1800 ya da en azından 800 MHz 4G verdiğini gördüm bu yaz. 3G döneminde bu kadar yayılma bile yıllar içinde sağlandı. Tabi 4G yatırımı çok maliyetli bir şey, bizim saha dolabı deyip geçtiğimiz dolaplar, baz istasyonlarındaki kablo deyip geçtiğimiz kablolar, radyolar vs. diğer üniteler; bunlar aslında çok pahalı malzemeler, çünkü telekom grubu ürünleri genel olarak pahalı ürünler. Dediğim gibi masrafı önce kapsama alanı için yapıyor. Çoğunlukta 1800 ve 800 veren paneller kullanılıyor ve bu paneller 2600 Mhz de destekliyor. Bazı az nüfuslu yerler ya da kar ettirmeyen yerlerde sadece 800 MHz kullanmış ki buna benim ilçem Muratlı da dahil ki Tekirdağ ilçesi. Şemdinli merkezde bile 1800 4G veriyordu, burada vermemesine bozuldum. :D Bunun için bozulup Turkcell MH arayacak oldum ama biraz dolaşınca daha büyük pek çok şehirde 4G sinyali alınamayan bölgeler olduğunu gördüm. Şikayette bulunsam da benim 20. banttan gelen 4G'mden çok hiç 4G gelmeyen yerlere öncelik verecekleri muhakkak.
Bu dediğim 800 ve 1800 MHz istasyonlara gelecek dönemlerde bir iç ünite, radyo koyup kablolarını da çekince 2600 MHz frekanstan da yayın yapmaya başlayacak. Ayrıca bazı baz istasyonlarında da muhtemelen transmisyon kapasitesi olarak sıkıntı var. Yani 2600 MHz frekanstan yayın verse bile diğer iki bant ve 3G trafiği ile birleşince istasyondaki radyolink toplam trafiği taşıyamayıp yine son hızı düşürecek; bu da buna etki eden bir şey olabilir ki benim ilçemde 1800 MHz vermeyişini bu ihtimale bağlıyorum. Zamanla fiber yaygınlaştıkça bu tür sorunlar ortadan kalkacaktır.
Tekirdağ merkezde sanırım bir baz istasyonunda denk geldim 2600 MHz frekansına. Tabi telefon farklı frekans taşıyıcıları birleştiremediği için hızı 1800'den farklı değildi. Çorlu santrali var Tekirdağ'da, öyle çok yüksek kapasiteli bir yerde bile 800 ve 1800 MHz yayın yapıyorlar; yani her şeyi maliyetine göre mantıklı yapmaya çalışıyorlar.
Dediğim gibi önce 1800 ve 800 ile daha çok alanı kapsamaya çalışıyorlar, sonrasında öncelikle yüksek yoğunluklu yerler olmak üzere 2600'ü de aktif etmeye başlayacaklar. 4G'nin bu kadar hızlı yayılması 3G dönemine göre çok önemli bir gelişme, biraz zaman vermek lazım tam oturması için.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Mustafa Dmrl
S
8 yıl
Yarbay

900 kullanilmiyomu peki



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sis651
M
8 yıl
Yarbay

Turkcell bulunduğum bölgede fiber sıkıntısı çekmiyor çoğu baz istasyonunda fiber var. Elbette maliyetide düşünecekte turkcell tamamen 800 ve 1800 odaklanmış durumda gerekli olmayan boş yollarda bile 1800 vermeye çalışıyor aynı bölgede türk telekom ve vodafone sadece 800 verip hem çekim gücünü hemde hızını gayet yeterli tutup masrafıda kısmış oluyor ama turkcell her baz istasyonuna 1800 verme çabasında bence bu tarz yerlere 1800 vermeye çalışacaklarına kızılay gibi merkezi alanda tüm frekanslarını kullanmalılar 2600 olan baz da bile hız'ın 20-30mbit lere düştüğü oluyor 2100 üde açmaları lazım bu konumlarda. Türkiyede ilk ben gördüm heralde turkcell'de 2100 4g yi geçen sene yazın boş şehirlerarası yolda görmüştüm konusunuda açmıştım denemeler var belliki ora seçilmiş ama çok zaman geçti üzerinden artık yaygınlaşması lazım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sis651
S
8 yıl
Yarbay

900'ü bildiğim kadarıyla tek Vodafone kullanıyor henüz 4G'de.




Bu mesajda bahsedilenler: @cronaldo2
S
8 yıl
Yarbay

Zamanla yapacaklar işte onu da. Kızılay'daki sorun var olan birkaç 4G istasyonuna 2600 eklenerek çözülecek bir sorun değil. 4G istasyonları az sayıda olduğu için daha geniş bölgelerdeki yani daha fazla sayıdaki kullanıcının trafiğini taşıyor. Zamanla tüm istasyonlara 4G'nin yayılması ile çözülecek bu. Zaten bu istasyonlardaki antenler buna hazır, sadece birkaç bin dolarcık daha yatırım yapıp radyo takmaları ve kabloları bağlamaları gerekli. 2600 eklenmesi hızı bir miktar yükseltir ama onun yerine çevredeki bir istasyona 1800 koyması bölgedeki yükün başka bir istasyona kaymasını sağlayıp halihazırdaki istasyonun hızını iyileştirir zaten.
Keşke her bölgede 1800 verseler. 1800 aslında standart olmalı bu işte ama bazı yerlerde kurmuyorlar işte. 800 ile 1800 arasında kapsama olarak ne kadar fark var bilmiyorum ama evimde 5KM mesafeden ve ters yönden çok zayıf ve belli bir pozisyonda 4G sinyal alıyorum ve evdeki tek bağlantım bu. -110 db sinyal olsa bile 1800 MHz şebekesinde bağlantı 800 MHz'e göre çok daha performanslı oluyor 1800 ile 30 - 40 Mbit hız geliyor ve 4K videolar bile takılmadan oynuyor ama 800 daha yüksek sinyal şiddetine rağmen 20 - 30 Mbit hız görünse de sayfalar açılmamak için yalvarıyor ve videolar vs. takılıyor.
Zamanla eldeki tüm frekanslar kullanılacak ama öncelik tüm bölgelere kullanılabilir bir 4G hizmeti yaymak. Devamında yatırımlar yoğun yerlerdeki kapasiteyi arttırmaya yönelik de yapılacaktır zaten.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Mustafa Dmrl
M
8 yıl
Yarbay

Baz istasyonlarını boş kaldıkça kontrol ediyorum *#0011# koduyla ordaki sinyal gücünden gördüğüm istasyonlarda 4g olduğu anlaşılıyor zaten hiç birinde radyolinkte yok burdanda fiber bağlantılı oldukları anlaşılıyor bu halde bile hızlar sürünüyor çoğu zaman. Turkcell'in 2100'ü 2017 de açacaklarını söyleyen bir resmi vardı bu 4.5g evde internet paketinden sonra belki açabilirler önümüzdeki aylarda neyse bekliyecez artık. Birde sizin sorunun benzerini bende yaşıyorum mersinde yazlık var Turkcell ve Vodafone'un yan yana bazları var vodafone bizim eve doğru çevirmiş tüm antenleri ve çekimi çok iyi ama turkcell boş yola doğru çevirmiş antenleri çok düşük geliyor sinyal bir anlam veremedim antenleri öyle kurmalarına baktığı yönde hiç bir yerleşim yok sadece yol var zaten o yolu kapsama altına alan 3 operatöründe bazları var yani bu bazın oraya bakması çok gereksiz bu sene gittiğimde hala düzeltmedilerse şikayet etmeyi düşünüyorum düzeltirlermi acaba?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sis651
S
8 yıl
Yarbay

Yol varsa özellikle o yolun kapsanması için o tarafa çevrilmiş olabilir anten. Ancak kuranların plansızlığı ile de öyle kurulmuş olabilir. Yine de inceleyip daha faydalı olacaksa size doğru ya da daha uygun bir yere döndüreceklerdir.
Bendeki durum da aynı o. Hizmet aldığım bazı 2011'de şikayet ile kurdurmuştuk. Şikayet ile kurulduğundan antenlerden biri tam bize doğru bakıyor ve kulede dört sektör vardı, 3G gayet iyiydi. Ancak 4G 800 MHz için sadece üç anten takmışlar. Bu durumda da tam iki sektörün arasındaki kör noktada kalıyorum ve istasyona aslında yakın sayılabilecek bir mesafede olsam da bir çubuk sinyal alıyorum ve o da telefonu elime alıp bir şeyler yapmaya kalkınca 3G'ye düşüyor. Vodafone de aynısını yapmış ve TT'nin en yakındaki bazında 4G yok, uzakta bir tepeden ilçeyi kapsamaya çalışıyor sanırım.
Diğer evim ise şehir dışına cephe olunca 3G sinyali 2.5KM karşımdaki köyden geliyor. 4G sinyalini ise telefonu camın önünde yan konuma getirirsem evin tam tersi yönde kalan 5KM mesafede bir bazdan alabiliyorum. :D Ama 20 MHz 1800 MHz baya verimli oluyor buna rağmen.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Mustafa Dmrl
M
8 yıl
Yarbay

Hocam işte sorun orda yolu kapsamak için koysalar neysede zaten o yolu kapsayan baz istasyonu varken bu bazı kurup bunuda yola doğru ayarlamışlar.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sis651
S
8 yıl
Yarbay

O kısmı biz bilemeyiz işte. Belki diğer antenlerin yönü önemli bir yere bakıyor ve yola bakan anteni de diğer sektörlerdeki frekansı kirletmesin diye o tarafa çeviriyorlar. Şebeke planlama ayrı bir şey. Vodafone bu tarafta bir baz kurdu 3G. Diğerlerinin bazı yok aynı yerde ama hepsinin yakındaki diğer bazları hemen hemen aynı yerde. Vodafone'un bazı kurduğu yerde Turkcell 3G ful çekiyor, 4G'nin de kapsamaya girme sınırı gibi bir şey. Şimdi Vodafone orada çektiği halde neden oraya baz kurdu diyemeyiz. Mutlaka bir sıkıntı vardır ki kurmuştur, kuru kuruya onbinlerce lira masraf yapmazlar boşu boşuna bir baza.
Siz şikayetinizde bulunun; zaten kötü bir planlama ile kurulmuşsa antenleri size doğru çevireceklerdir.




Bu mesajda bahsedilenler: @Mustafa Dmrl
M
8 yıl
Binbaşı

birisi gemlik kapalı pazar yeri yanına veya otogarla özdilek arasındaki yola baz koydursun 1 yıl boyunca test yapıp koyacağım söz gına geldi1 2 3 4 5g olsa bu haliyle çekilmiyor evde sabit net var kota 100 gb 2 kişi kullanıyoruz ayın 15 ine kadar iyi 15 inden sonra 3mb ki onu görmüyoruz rezil. mobil bağlantı açıyorum 1-2 diş 4g 5 diş 3 g var ancak ikisi de 1 mb geçmiyor el insaf ne yapalım kardeşim


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
8 yıl
Yarbay

Tüm operatörler de sorunlu mu? Biraz daha da iyi olsa daha iyi olana geçin varsa. Bölgede sıkıntı yaşayanlarla anlaşın imza falan toplayın. Gerekirse istasyonları kaldırtanlarla uğraşın. Ama sabit bağlantı kullanım için en iyisidir, daha yüksek AKK ya da AKK olmayan paketlere bakın derim. Biraz pahalıdır muhtemelen ama operatörlere falan iş yaptırmaktan kolaydır.




Bu mesajda bahsedilenler: @m398
T
8 yıl
Yarbay

evde ısı yalıtımı varsa sorunun nedeni o... 3G ve 4G için 2. sorunda 2G bazdan devşirme bazlar... adamlar resmen hurda bazları tekrar kullanıyor..



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

M
8 yıl
Binbaşı

Yok hocam yok montalama falan yok telekomünikasyon en yüksek kotası 100gb üstü olsa alacağım ama yok diğer mobil operatorlerde aynı pek farkı yok inanın burası merkezi bir yer



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
8 yıl
Yarbay

< Resime gitmek için tıklayın >
ve 5gb kotam var yarin biticek kullanılmıyor Vodafone





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elmandrill -- 5 Şubat 2017; 23:34:49 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
8 yıl
Yarbay

Deneme

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blindfire -- 5 Şubat 2017; 23:36:48 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.