Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
30246
Cevap
1828799
Tıklama
23
Öne Çıkarma
Cevap: TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (1511. sayfa)
E
2 ay
Teğmen

Saol, 3 ürün olayını biliyorum ama 5 ürün limiti kötü olmuş. Neyse yapacak birşey yok.




Bu mesajda bahsedilenler: @MrChame
O
2 ay
Binbaşı

sportsdrect ten 103 sterlinlik alışveriş yaptım kargo dahil. ama bana böyle bir mail atmışlar kimlik bilgim vs istemişler sorun yok %30 vergi alacaklarmış, eskiden pttkuryesine öderdik vergiyi değiştimi acaba.

Değerli Müşterimiz,
 
 
Sports Direct sipariş numaranız «22****047» / SkyNet takip referans numaranız «711****925» , gümrükleme gerektirdiğinden ve Türkiye'ye girişte gümrük ücretleri uygulanabileceğinden şu anda SkyNet Londra'da beklemededir. Paketinizin ihracatına devam etmek için şunlara ihtiyacımız var:
 
1.       Yerel kimlik numaranız (veya Türkiye'de ikamet etmiyorsanız pasaport numaranız)
<p class="ql-align-justify"> </p>2. Geçerli ithalat vergilerinin ve gümrük ücretinin ödenmesi (4 £ / yaklaşık 90 TRL)
<p class="ql-align-justify"> </p>Kılavuz olarak, vergiler siparişinizin değerinin %30'u üzerinden hesaplanacaktır.
 
Ödemeyi kabul etmenizi ve kimlik bilgilerinizi paylaşmanızı istiyoruz. Takas acentemiz ShipsLand, gönderinizin tam ücretlerini içeren bir ödeme bağlantısını size e-posta ile gönderecek ve ödemeyi aldıktan sonra gönderinizi bir sonraki uygun uçuşta serbest bırakacağız.  Ücretleri kabul etmemeyi seçerseniz, paketi Sports Direct'e iade edeceğiz.
 
Her iki seçenek için de kabul etmek veya reddetmek için bir yanıt gereklidir.
 
Lütfen 7 gün içinde yanıt verin, bunun yapılmaması paketin iade edilmesine neden olacaktır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OMREG -- 10 Haziran 2024; 16:39:40 >

F
2 ay
Binbaşı

Ev kullanımı için Epilasyon cihazı gümrüğe takılıyormu



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
2 ay
Binbaşı

Takılmaz



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @FIRST
M
2 ay
Yüzbaşı

Ptt tarafındada artık Ptt Kargo ve Ptt Posta var aynı bezer ürünler Ptt postada 700tl vergi çıkarken Ptt kargo ile gelene 1.500tl vergi çıkıyor çok enteresan şekilde burdaki faktör çok sanırım hem gönderen firma hem bölgesi bu durumu değiştiriyor


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
2 ay
Binbaşı

Aliexpress peşin alıyor vergiyi, PTT nin aldığı bu vergi neyin nesi Ayrıca gelen paket 2 kilogramın altında ise posta sınıfına giriyor, 2 kilogramı geçti mi Kargo sınıfına giriyor diye biliyorum..



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @MrChame
M
2 ay
Yüzbaşı

Kilo değil gram olarak gelen bir üründü NVME SSDler bunlar aynı ürün olmasına rağmen değişik işlemlere tabi tutuluyor. yurtdışından ne alırsan uygun diye burdaki fiyatını bile aşabiliyor çoğu zaman oyüzden buradan indirim takip etmek daha karlı eğer bulumayacak bir ürünse gelecek süprizlere hazırlıklı olmaz lazım



D
2 ay
Er

Basitlerilimis usulde gumruk beyanı verebilecek gumruk müşaviri tavsiye verebilir misiniz?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

P
2 ay
Yüzbaşı

Merhaba,

Almanya'dan Fedex ile gelen ürünüm 150€ sınırını geçtiği için gümrükleme yapılması istendi. Fakat gümrükleme bedeli ürünlerin neredeyse 3 katı fiyat çıkıyor.

Ben hiç bir işlem yapmaz isem ve almazsam ne oluyor acaba?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
2 ay
Yüzbaşı

Aynı durumdayım. Bende 0.82 fakr nedeniyle ile müşsavire yönlendirdi. Ben teslim almayacağım ne yaparlar bilmiyorum. Normalde gümrükte kalıp sonra satışa çıkabilir diyende var.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @desobedient
D
2 ay
Er

Ben fedex temsilcisine sormuştum iki seçeneğin var:

1. Iade edebilirsin (kargo + navlun ücreti aliyorlar)
2. Gümrüğe terk edebilirsin (burda herhangi bir ücret istemiyorlar)

Burda söyle birsey de var ben başka gümrük müşavire sormuştum ürünlerim basit usulde de gecirebilirmiş yani burda fedex kendi inisiyatifi kullanıp ürünleri geçirmiyor.

Ama o müşavir de çok fazla bir ücret talep ediyor (herkes geçiren gecirene) ürünler zaten basit usulde geçiyorsa neden vergisinin 4 katını odeyim?

Gümrük müşavir tanıdığınız ya da tavsiye edebileceğiniz biri var mı?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Patience
P
2 ay
Yüzbaşı

Ben terk edeceğim mecburen tanıdıkta olsa gene masraf çıkacak gereksiz olacak.



M
geçen ay
Yüzbaşı

Geçmiş olsun usta Fedex ile Değilde UPS yada diğerleri ile gönderim yapsaydınız keşke Fedexin olayı tamamıyla yokuş yapma üzerine kurulmuş bir sistemleri var kimse durumu üslenip bir işlem yapmıyor bir işlemi 10 kez düşünüp sonra tekrar düşünüyorlar
Yurtdışı işlemlerde PTT kargo PTT Posta bunlardan daha iyi Çalışıyor ve daha netler Fedex Tarafı kendi Yaptığı işlemi bile bilmiyor benim 3kezdir denk geliyorum en sonuncu tam bir faciaydı zaten 140dolarlık ürüne 570tl gümrük vergisi mesajı yolladılar hemen ödedim bu seferde sizin ürün ticari işlemlere tabi tutulacaktır denildi ve 10 gün sonra cevap geldi
ben bu ara 50 yere 100 mail atmışımdır herkes birilerine paslıyor mailleri tek Kesin Cevap işleminiz devam etmektedir süreç bittiğinde dönüş yapılacaktır yani gelmiş bir ürünü hata oldu deyip 10 gün bekletmek nedir acaba
Bence Bu firmanın Biran önce Bir Denetimden Geçmesi Gerekir yetkilier tarafında içerde Ne İşler Dönüyorki kendi yaptıkları işlemleri bile hatalı ve gelen bir ürünü işlemleri bitmiş bir ürünü fazlasını koparmak için 10 gün bekletiryolar acaba tamamıyla müşteriyi madur etmek amacıyla kurulu bir sistem
ürün 150euroyu geçerse sadece kendi bölgesindeki müşavirlik bakıyor ve onlarda ürünün fiyatının 2.5 katını istiyorlar ne kadar saçmalıktır ürünün %20 %50 olsa mantıklı ödersin bu durumda birde ürünü geri yollamak zorundasın onun bile hem geri gönderme ücreti birde günlük ne kadar kaldıysa depo ücreti kesiliyor ben burda 10 gün bekletildim 575tl ödeyeckken 10 günün sonuda 2.800tl ödeme çıktı ürün 140 dolar şimdi ben bu fiyatı kabul etmesem geri göndersem 140dolardan daha fazla zarardayım birde faturayı da kabul etmiyorlar sitelerden satış fiyatınıda araştırıyorlar çok güzel sistem




Bu mesajda bahsedilenler: @Patience
B
geçen ay
Binbaşı

Arkadaşlar amerika’da ikamet ediyorum. İkinci el bir televizyon aldım 130$ civarında 75 inch tcl marka televizyon piyasası türkiyede 60 bin civarında bunu türkiyedeki aileme yollasam gümrükte bir sorun çıkar mı?



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
geçen ay
Yarbay

Evet, gümrükte sorun çıkar. Ürünün liste fiyatı üzerinden gümrük vergisi hesaplaması yapılır. 150 euro'yu geçeceği için, ithalat vs vs, bi ton işlemlerle, tv'nin fiyatı yurtiçinden pahalıya mal olur.

Bu tv'yi faturası ile birlikte uçakta yanınızda getirirseniz sorun olmaz.




Bu mesajda bahsedilenler: @ber-G
E
geçen ay
Yarbay

Japonya'dan kargom gümrüğe ulaştı. İl / İlçe aktarmaya 2 kere girip çıktığı görünüyor normal mi bu? Ücretler bölümüne baktım 320 TL vergi çıkarmışlar herhalde sıkıntı yok gibi.

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
geçen ay
Er

Sorun yok ücret çıktıysa ama direk pttnin uygulaması var ordan bakın daha detaylı görürsünüz browserdan çok detay gözükmez ama gümrük ücreti varsa sorun yoktur o size gelir



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ekostros
P
4 hafta
Teğmen

Amerika'dan bir ürün ladım aşağı yukarı 50 Dolar civarında. Asendia firması ile yolladılar kargo 16.06.2024 tarihinde ülkeye geldi ancak 11 gündür hiçbir güncelleme yok. Firmaya mail attım ülkeye giriş yaptıktan sonra güncelleme almamanız normal beklemede kalın vs dediler.
Bana ülke içinden herhangi bir kargo firmasından mesaj gelmedi PTT dahil. Gümrüğe vs başvurmam gerekir mi? kargonun kaybolmasından korkuyorum.


< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
4 hafta
Binbaşı

Asendia takip ekranının sağ üst köşesinde ikinci bir takip kodunuz çıkmadı mı? Normalde ilk kodun altında yer alıyor ve TR'de takip için kullanılıyor.
< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Potato_Hunter
P
4 hafta
Teğmen

2. bir kod var ancak global trackerlarda asendia ile aynı gözüküyor ve ülkede bulunan kargo firmalarında arattığımda birşey bulamadım.
< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @canned