Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
13
Cevap
590
Tıklama
0
Öne Çıkarma
TT’deki bakımı hacker grup saptırdı
B
13 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Geçen ki kesintiyle alakalı bir haber buldum arkadaşlar forumda paylaşıldı mı bilmiyorum ben paylaşayım dedim.

http://haber.gazetevatan.com/ttdeki-bakimi-hacker-grup-saptirdi/447256/43/Teknoloji

TT’deki bakımı hacker grup saptırdı
Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, ortak hareket eden Anonymous ve Redhack gruplarının 20’ye yakın kamu kuruluşunun bilişim altyapısına saldırdığını ancak alınan önlemler sayesinde hiçbir sitenin çökertilemediğini belirtti.

Tayfun Acarer, ana hedefin Adalet Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü olduğunu saldırı tipinin saldırılan sistemi işlev görmez hale getiren DDOS saldırısı olduğunu hatırlatırken, siber saldırılardan sonuç alamayan sanal korsanların Türk Telekom’daki altyapı çalışmasını ve internet kesintisini fırsat bilerek bu kesintiyi kendilerinin sağladığı havası yarattığını da kaydetti.

Saldırıyla ilgisi yok

BTK Başkanı Acarer, şöyle konuştu: “Türk Telekom ‘un fiber internet çalışmaları kapsamında gerçekleşen teknik bir arızadan kaynaklanan yaklaşık 1 saat 10 dakika süren ve yalnızca bireysel TTnet abonelerini etkileyen internet kesintisinin kamu kurumlarına yapılan saldırı ile herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Saldırıların koordine edildiği IRC kanalında da saldırganlar yaşanan internet kesintisinin kendi yaptıkları saldırı ile ilgili olmadığını belirtmişlerdir. Bununla birlikte, 28 Nisan sabahı Redhack grubu, internet kesintisinin kamu kurumlarına yaptıkları saldırılardan kaynaklandığını iddia etmiş ve kamuoyu yanıltılmaya çalışılmıştır. Sonuç olarak, bazı hacker grupları 27 Nisan ve 28 Nisan günlerinde bazı kamu kurumlarına saldırılar düzenlemişler, fakat alınan önlemler neticesinde başarılı olamamışlardır. Saldırıya maruz kalan sitelerin tamamı ayaktadır. 27 Nisan gecesi bireysel abonelerin yaşadığı internet kesintisi ise Türk Telekom tarafından yapılan altyapı çalışmalarından kaynaklanmış olup, ne bu sistemlere yapılan bir saldırı ile ne de kamu kurumlarına yapılan saldırılar ile ilgisi bulunmamaktadır.”

TTNET ÇÖKTÜ OLUM BİZDEN BİLİYORLAR...

Siber saldırıdan sonuç alamayan hacker’ların Türk Telekom’daki bakımı fırsat bilerek TT Net’i kendilerinin çökerttiğine dair kamuoyunda algı yaratmaya çalıştığı farkedilirken kendi aralarında yaptıkları konuşmalar işin aslını ortaya koyuyor:

- zuahahaha

- Olum bu arada ttnet cökmus bizden biliyorlar

- :=)

- yırttık

- bilsinler

- biz yaptık diye açıklama yapalım

- bizim sayemizde mi gitti

- la ne alakası var neka

-denk geldi sadece

- bosverin olm senin eğlence çıktı

- sen govlari indiremedin

- interneti indirdik diye avunmaya calisiyon...

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BT_Ismail -- 2 Mayıs 2012; 9:19:32 >