Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
913
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Trendyol Maduriyeti Satıcı Telafisi
A
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Eylül Ekim ayı gibi razer mouse almıştım 280 lira civarıydı. 3-5 ay sonra mouse scroll u ve sol tuşu bozuldu. Satıcıyla iletişime geçtim ürünü arenaya yolladım. Haftasına arena iade değişim raporu verdi. Satıcıyla iletişime geçtim trendyoldan talep açın değişelim dedi. Buraya kadar sorun yok.

Trendyol önce belgede kırmızıyla ıslak imzaya gerek yoktur yazmasına rağmen raporu illa ıslak imzalı istedi. Satıcı ıslak imzaya gerek yok demesine rağmen. Arena sağolsun ıslak imzalı belge yolladı.

Mouse fiyatı 280 liradan 700 liraya çıkmış. 2 katından fazla. Ben ürünü seviyordum ve değişim istedim. Trendyol yaklaşık 2 hafta boyunca talep açmadı ve en sonunda aça aça talebi iade olarak açmış. Benim talebim göz ardı edilerek.

Bu durumda yapabileceğim birşey var mı ? Deneyimli arkadaşlar yazarsa sevinirim.

Edit : Şu ana kadar satıcı/mağaza isminden bahsetmemiştim. Game of Zone mağazası tarafından bu yaşanan maduriyetim kendi zararlarına da olsa giderilmiştir. Trendyol iadeniz yapıldı başka işlem yapmayız diyip madur ederek bıraktıktan sonra satıcı Game of Zone iletişime geçip iade ücretini alıp yeni mouse göndermiştir.

Bundan sonra Game of Zone satıcısından pazar yerlerinden değil doğrudan alışveriş yapmayı tercih edeceğim. Trendyol'dan ise çok mecbur kalmadığım sürece alışverişi burada bırakıyorum. Aldığım ürün binlerce liralık beyaz eşya veya başka bir ürün olabilirdi ve zararım 300-500 değil binlerce liraya ulaşabilirdi. Son 12 ay içerisinde online aldığım beyaz eşya tutarı 40.000TL, şu anda aynı ürünler 90 bin TL yi geçiyor. İyi ki alışverişi trendyoldan yapmamışım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 11 Mayıs 2023; 15:38:9 >

P
geçen yıl
Yarbay

Hocam emin olmamakla beraber sizin uyuşmazlık konusu ürün parasal sınır olarak Tüketici Hakem Heyeti yetkisinde olduğu için Mahkeme yolu mümkün olmayabilir, şurada önce THH'ye başvurulmalıdır parasal sınır içindeyse diyor:
https://vonahukuk.com/tuketici-hakem-heyeti-ve-basvuru-kosullari/

Bir de sizin hukuksal destek alabileceğiniz bir birim varmış anladığıma göre. Avukata verin gitsin, tabi avukatlık ücretini karşı taraftan sadece Baro tarifesi üzerinden alabileceğiniz için o noktada bir fark oluşabilir eğer ücretli destek alacaksanız, ama sonunda canını okurlar N11 ve satıcısının.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 5 Mayıs 2023; 21:24:26 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Antor
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.