Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
4
Cevap
780
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Toyota’dan radikal hamle: Yeni Highlander artık tamamen elektrikli
B
7 ay (7791 mesaj)
Moderatör
Konu Sahibi

Toyota, üç sıra koltuklu elektrikli SUV modeliyle ilgili ipucu paylaşımlarına devam ediyor. Japon üreticinin yayımladığı son ipucu, modelin Toyota Highlander olarak adlandırılabileceğine yönelik tahminleri doruluyor. 2027 Toyota Highlander yarın akşam resmi olarak tanıtılacak.



2027 Toyota Highlander, tam elektrik gücüyle geliyor❗



Toyota’dan radikal hamle: Yeni Highlander artık tamamen elektrikli
Yeni yayımlanan video, önceki iki ipucuna göre biraz daha ileri gidiyor. Aracın tamamını görmesek de çok daha somut bir detaya ulaşıyoruz: logolar. Sadece 11 saniyelik kısa klipte Highlander yazısı ile birlikte iki farklı rozet dikkat çekiyor.



Bunlardan ilki Toyota’nın BEV (Bataryalı elektrikli araç) rozeti. Yani karşımızdaki model net şekilde tam elektrikli. İkinci logo ise AWD, yani dört tekerlekten çekiş. Bu da yeni Highlander’ın çift motorlu bir elektrikli SUV olacağını gösteriyor. Önceki görsellerde aracın arka tasarımına dair genel hatlar ve üçüncü sıradan öne doğru bakış açısı paylaşılmıştı. Tüm bu ipuçları, Toyota’nın bu SUV’a neden Highlander adını verdiğini artık netleştiriyor.



bZ yerine tanıdım model isimleriyle yola devam



Modelin daha önce bZ5X olarak adlandırılması bekleniyordu ancak Toyota, bu yeni isim stratejisi pek tutmadığı için kararını değiştirdi. Bu durum aslında sektördeki diğer markalar için de geçerli. Örneğin; Volkswagen de yaklaşan elektrikli modellerinde Polo ve Tiguan gibi tanıdık isimleri geri getirmeye hazırlanıyor.



Ayrıca Bkz.Yeni Renault Clio 2026 Türkiye fiyatı açıklandı!



Toyota’dan radikal hamle: Yeni Highlander artık tamamen elektrikli
bZ4X’in beklentilerin altında kalan lansmanının ardından Toyota, markalamayı sadeleştirerek “bZ” adına geçmişti. Örneğin; Kuzey Amerika pazarına yönelik bir başka modelde bZ Woodland ismi kullanıldı. Ancak Toyota’nın bu yeni SUV’da bZ ismini tamamen bırakıp sadece Highlander adını tercih etmesi büyük ihtimalle tamamen marka gücü ve bilinirlik ile ilgili.



2027 Toyota Highlander çok yakında tanıtılacak. Konuyla ilgili detayları siz değerli okurlarımıza aktarmaya devam edeceğiz.






Kaynak:https://pressroom.toyota.com/charged-and-ready/

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil

 Haberi Portalda Gör

M
7 ay (12875 mesaj)
Yarbay

Yakından bakınca da umarım bu kadar çirkin gözükmez



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
7 ay (4909 mesaj)
Yarbay

Rav 4 boyutlarında 1.6 diesel mini bir Landcruiser yapsa, tadından yenmezdi.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

İ
7 ay (279 mesaj)
Yüzbaşı

hybrid Land Cruiser istiyoruz hala dizelini satıyorlar.




M
7 ay (2504 mesaj)
Binbaşı

yarıştan kopmamak için yapılmadıysa güzel duruyor. her marka bir şekilde yeni model ile piyasaya çıkmaya zorlanıyor bir diğer marka tarafından. çok fazla model olunca seçim yapmak zorlaşıyor.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.