Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
123
Cevap
6633
Tıklama
22
Öne Çıkarma
Cevap: TOGG, şarj cihazlarının kurulum ve testlerine başladı (7. sayfa)
U
3 yıl
Yarbay

ırkçı arap veledi zinası... zaten Almanya'dan ithal parçaları montaj atelyesinde monte edecekler ki...




Bu mesajda bahsedilenler: @Black2432
E
3 yıl
Yarbay

180kW gayet yeterli hız önemli olan %20-%80 arası bu hızı ne kadar koruduğu ha Çin'li Nio Xpeng 500kW istasyon çıkardılar ama bakalım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Apsny
B
3 yıl
Yarbay

Hocam öncelikle kullandığımız dile dikkat edelim, zeka özürlü falan nedir? Gönderdiğiniz video termik santraliini animasyonla anlatıyor. Kağıt üstünde termik santral GW'larca güç üretiyor ancak gerçekte o santrallerin coğu çalışmıyor bile. O santrallerin amacı "elektrik burada üretiliyor" izlenimi vermek için. Rüzgar türbinleri de aynı şekilde. Rüzgar olsa da olmasa da dönüyor o türbinler, neden diye bir sorun. Rüzgar türbinlerinin dönmediğinin ispatı:


< Resime gitmek için tıklayın >

Amerika'da geçenlerde çıkan tornado drone ile görüntülendi. Tornadonun çevresinde esen bir rüzgar yok fakat türbin dönüyor, bu nasıl iştir. Bunun gibi daha bir yıgın video var. Türbin dönüyor türbin dibindeki ağaçların yaprakları kımıldamıyor. Danimarka daki Sylt denizi açıklarına inşa edilen rüzgar türbinleri, kanatları kapalı (pitched-off) konumda olmasına ragmen tam hızda dönüyor, duruyor, yine dönüyor. Rüzgarla olması imkansız cunku kanatları kapalı. Yani o türbinlerin içinde, türbini döndüren motor var, içerden bir motorla dönüyor o türbinler, amacı da "bakın elektrik üretiyor" demek için. Tüm bunların da amacı, elektriği ancak milyarlarca dolarlık yatırımlarla elde edilebilen pahalı birşey gibi göstermek, kazık tarifeleri makul gösterebilmek için. Benim tüm bunlarla ilgilenme, anlatma amacım da kazığa karşı bilinç oluşturmak için.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ugah6aiw
B
3 yıl
Yarbay

Çin'li Nio Xpeng 500kW istasyon çıkarmış.

500kW nedir bilir misiniz. Korkunç bir güç. Bu kadar büyük bir gücün, termik santralde kömür yakarak, rüzgar çiftliğinde pervane döndürerek üretilemeyeceğini, hiç teknik bilgisi olmayan kişi bile anlar. Peki bu güç nerden geliyor. Tek açıklama, atmosferde yüklü statik elektrik, şehir dışında bazen içinde de sıklıkla gördüğümüz pilonlara asılı kablolarla çekilerek, yüksek akım/yıldırım koruma güvenlik devresinden geçirilip yerleşim birimlerinde 220V AC ye (e-araçlar içn 400V, 800V DC ) dönüştürülerek olması.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

U
3 yıl
Yarbay

çalışmasını anla diye animasyon olarak koyuyorlar saçma sapan masallara inandığından gerçeklerle bağın kopmuş... bak buhar türbini ve janaratör...



< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @berkandinçay
B
3 yıl
Yarbay

Su ana dek söylemedim, ben mühendisim. Gönderdiginiz gönderebileceğiniz konuları çoktan biliyorum. Gönderdiğiniz basmakalıp şeylerin tartışmasına dahi girmiyorum.

Gerçek bir videodan alıntı fotografla bir soru sordum. Soruyu yanıtlamadınız, yorumlamadınız bile.

Termik santralde doğalgazdan elektrik üretilebiliyor olması, duvardaki prize elektriğin termik santralden geldiğini ispatlamaz.

Mantıklı, anlayabilecek kişiler için iletiyorum:

Rüzgar türbinleri, rüzgar olsa da, OLMASA DA dönüyor. Görüntüleri var. Örnek:

https://www.youtube.com/watch?v=FPvPA07kAvo

WHAT IS POWERING THESE TURBINES IF THERE'S NO WIND

Kanatları kapalı (pitched-off) konumdayken bile dönen rüzgar türbinleri var.

Danimarka'nın batı kıyısından 70km uzakta 5MW'lık 80 türbinin inşa edildiği Sylt rüzgar parkı:https://www.youtube.com/watch?v=RqdE53JhJ4E

Platformun ortadaki türbin kanatları kapalı (pitched-off konumda) 44:37 - 44:43 arasında dönüyor. Onun arka sağındaki türbin 44:42 - 44:45 arasında pitched-off konumda dönüyor.

Video yaklaşık 6x time-lapse. 6 ya bölerek hızı normalize edince türbinlerin standart hızı olan 30-35rpm da döndüğü ortaya cıkar.

Minimum mantık sahibi olan birisi bu gerçeklerden yola çıkarak rüzgar türbinlerinin içinde türbini döndüren bir motor olması gerektiğini bilir. Rüzgar türbinlerinin kabini (nacelle) içinde türbini döndüren motor var bu mantıksal bir gerçek. Standart müfredatta geçmiyor olması, bu gerçeği değiştirmez. Buradan enerji sektörünün gerçek işleyişi üzerine çeşitli sorular çıkarılabilir. Örneğin rüzgar türbinleri rüzgarla değil içerden motorla dönüyorsa, elektriği nasıl üretiyor? En hızlı yanıt, rüzgar türbinlerinin gerçekte elektrik üretmediği, "elektrik üretiyor" göründüğü. Standart müfredatta, günümüz elektrik enerjisinin (yaklaşık rakamlarla) %10, bazı ülkelerde %30'unun rüzgar çiftliklerinde üretildiği yakın gelecekte bu oranın %50 üstüne çıkacağı belirtiliyor. Türbinler elektrik üretmiyorsa, bu elektrik nereden geliyor?

Atmosferde sınırsız kapasitede statik elektrik yüklü. Bu belgeleri olan bir gerçek. Termik santral, rüzgar çiftliğinde üretilmeyen elektrik, atmosferik elektrik çekilerek üretiliyor olmalı, gerçeklere en yakın açıklama bu. Veya açıklamalardan biri bu diyelim, sizin daha iyi açıklamanız varsa iletebilirsiniz.

Bu açıklama ışığında elektrik atmosferde yüklü statik elektrik, şehir dışındaki bazen içindeki yüksek pilonlara asılı kablolarla çekilerek, temiz biçimde üretiliyor. Medyada son dönemde sık duyduğumuz yenilenebilir enerji biçiminde üretilmiş oluyor. Atmosferik elektriğin pilonlarca çekilme ihtimaline dair örneklerden yalnızca biri:

< Resime gitmek için tıklayın >

Düz alanda yan yana bir sürü pilon... Bunun bir açıklaması olmalı.

Kesin ispat amaçlı değil, öylesine bir örnek
< Resime gitmek için tıklayın >

Ovada yan yana 2 dev pilon. Amaç elektriği iletmekse neden 2. yapılır, 1. üzerinden kablo ile iletilebilir. Yüksek gerilim elektrik yer altından da iletilebiliyor, bunun da belgeleri var. Onlardan yalnızca biri.


< Resime gitmek için tıklayın >

Demek ki yüksek gerilim yer altından iletilebiliyormuş. Belgesi yığınla var. O zaman neden onca masraf ve külfete girilerek, bakımı da zor, ayrıca riskli olan pilonlar inşa ediliyor? En mantıksal açıklama: Cunku pilonlar atmosferle temas halinde, atmosferik elektriği çekebilmenin yolu o. Bu pilonları "elektriği iletiyor" diye tanıtınca ve heryerde bu böyle yapılınca kimse şüphelenmiyor bile. Elektrik gözümüzün önünde atmosferden çekilse bile termik santralde sobaya kömür atarak, rügar esip türbin dönünce üretiliyor sanıyoruz o yüzden kazık elektrik faturalarını normal karşılıyoruz. Kazığın anatomisi budur.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ugah6aiw
U
3 yıl
Yarbay

senin mühendis olduğun palavrasına inanmam diplomanın fotosunu görsem inanmam hangi hastanedeysen artık ruh ve sinir hastalıkları hastanelerinde internet var mıymış?...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @berkandinçay
B
3 yıl
Yarbay

Elektriğin gerçekte nerede üretildiğini bilmek için mühendis olmaya gerek yok, lise düzeyi yeterli. Bu konularda sizi herhangi birşeye inandırmak gibi bir endişem yok. Mesajlarım, 1 şarj istasyonuna 500 kW elektrik nasıl gelebilir, bu kadar devasa elektrik bu kadar sorunsuz nasıl üretilebilir, bunları fark edebilecek bilgi donanımına sahip kişiler için, üstünüze alınmayın

Pilonlar şehir içinde, üstten kablolarla yanyana 2 pilon üzerinden neden geçer?
< Resime gitmek için tıklayın >
Yüksek gerilim hattı, ultra sağlam ultra yalıtkan kablolarla yer altından iletilebiliyorsa, neden dev pilonlar bir değil iki tane yanyana inşa edilir, onca masraf ve külfet altına girilir? Atmosfere açık kablolar olmasının asıl nedeni ne olabilir? Bütün kablolar neden hep açık hava ile temas edecek şekilde inşa ediliyor?

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ugah6aiw
U
3 yıl
Yarbay

uydurma hikayen komple yalan yanlış... git bisikler dinamosu al bak elektrik nasıl üretiliyor gör...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @berkandinçay
E
3 yıl
Yarbay

ben çoktan engelledim hocam deliye doğruyu kavratamazsınız.




Bu mesajda bahsedilenler: @ugah6aiw
A
3 yıl
Binbaşı

Hocam olaya sadece 1 tane panel diye bakmak yanlış olur. Düşünün Tüm Opet, Shell, PO, Aytemiz vb. istasyonların çatısında güneş paneli olduğunu.. Binlerce panel yapar, binlerce kw kurulu güç yapar. Zaten olay hepsini biranda yapmak değil, Güneyden kuzeye doğru tüm istasyonlar panel ile kaplanabilir. Hem istasyon sahibi kazanır hem ekonomi. Sonuçta istasyonlar 2-3 yıllığına açılmıyor. Bir açılan istasyon 40-50 yıl belki daha fazla bir süre aynı yerde işine devam ediyor. Panel bir yerde 30 yıl dursa (ekonomik ömrü 30 yıl varsayalım), 1 kere masraf edip durduğu yerde enerji üreten bir sistem "bence" yapılabilir bir sistem.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @REDMOD
B
3 yıl
Yarbay

Yılın kaç günü, günde kaç saat, güneş panele enerji verece açı ile geliyor? İyimser rakamlarla yılda 150gün, günde 6 saat, = 900 saat. Yılda 365*24= 8760 saat. Yılın 10'da 1'iyle sınırlı, verimlilik oranı 10% olmayan bir "istasyon üstü güneş paneli" ile değil istasyon sahibi, tüm arazilerini panelle donatan arazi kralları bile birşey kazanamaz. Üzgünüm.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @amanhem
T
3 yıl
Yarbay

bir şeyi de doğru bilin be! hitler alman halkı için bir araba üretilmesini istiyor, bütün üreticiler örneklerini getiriyor hada adam opel ag nin yaptığı araba daha güzel olmasına karşın 1700 mark civarında bir maliyete sahip olduğu için adolf bakmıyor bile. aradığını 1000 marklık maliyeti olan beetle da buluyor.

quote:

Ortada bir eser varsa, kimin yaptığına bakmak saçma! Ama ortadoğu zihniyetinden kurtulamadık ki arkadaş.
güzel diyorsunda iş bizimkilere gelince iki ayyaş, sizinkilere gelince aynı gemideyiz goygoyu, kim yaparsa yapsın mantığı! yok öyle çifte standart!




Bu mesajda bahsedilenler: @mtanhu
T
3 yıl
Yarbay

bırak palavrayı ihtiyar, iktidar değişince yatırımlar değişmeyecek, yatırımcılarla görüşülecek!




Bu mesajda bahsedilenler: @ihtiyar.gamer
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.