Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
678
Cevap
21988
Tıklama
7
Öne Çıkarma
##### TOBB ETÜ 2014 GİRİŞLİLER TOPLULUĞU #####
M
10 yıl
Çavuş

Önceki senelerde rehber niteliğinde yazılar yazmıştım. hazırlığı ne yapıp edip geçmeye bakın cidden zaman kaybı. Ders devam zorunluluğu , ergen hoca tavırları yıpratıyor insanı 1 sene. Önceki senelerde rehber niteliğinde bir şeyler yazmıştım, fazlası için ö.m atabilirsiniz:
Okul acilisinda girecek oldugunuz sinav hakkinda bir kac bilgi verelim. Kayittan sonraki gun sabah okulun duzey belirleme sinavina gireceksiniz.Genel olarak kolay bir sinav.Eger lisede sadece dersleri takip etmis biri dahi gecebilir.Sinav icerigi:
Dilbilgisi ve Sözcük Dağarcığı (60 soru/50 dakika)
Okuma-Kavrama (40 soru/40 dakika)
Dinleme-Kavrama (25 soru/30 dakika)
Listeningte her konusma 2 defa tekrarlanir.Ardindan sorular sorulur.Kitapciginizda bu sorular yazi olarak mevcut olacak.Daha sonra gramer bolumu var.Coktan secmeli bosluga uygun olani secme vs.En son bolumde reading var yaklasik 3 paragraflik bir metin ve ona bagli yaklasik 10 soru seklinde
4 adet reading parcasi var*Tavsiye:Tum sinavlarda reading sondadir.Bu bolume geldiginizde yorulmus olursunuz.Eger tempo ve moralinizi o dakikarda toparlayamazsaniz reading sizin icin tam bir eziyet ve facia ile sonuclanir.Cok uzundur cunku bu bolum*. Bu sinavin sonucu o aksam yayinlaniyor.Kac aldiginiz vs malesef yazmiyor.Gecip gecmediginizi ogreniyorsunuz.Gecemeyenler o hafta duzey sinavindaki basari kistasina gore a ve af ile derslere basliyor.
Gecenleri ise asil sinav TOEFL hemen ertesi gun bekliyor.TOEFL hakkinda bilgi verelim.3 Turu vardit IBT(Bilgisayara karsi ek olarak speaking,writing var),ITP(Coktan Secmeli Kagit uzerinde),PBT.Okulumuz kendi bunyesinde ITP,IBT ve Boğaziçi üni itp merkezinde girilen IBT notunu kabul ediyor.
ITP 500,IBT 61 gecer nottur. Gelelim okulda duzey sinavini gecen kisilerin sinavi olan ITPye. ITP icerigi:
Dinleme-Kavrama (50 soru/40 dakika)
Dilbilgisi ve Sözcük Dağarcığı (40 soru/25 dakika)
Okuma-Kavrama (50 soru/55 dakika)
Bu sinav cok daha zordur dbsye gore.Listening konusmalar bir kez gerceklesir.Kitapcikta sorular yazmaz.Sadece siklar vardir.Kitapcik uzerine hicbir sekilde isaretleme yapamazsiniz.Reading 50 soru gecmis 90 soru yorgunluguyla cekilemez hale gelebilir.Cunku itpde dbsye gore cok daha karmasik akademik parcalar vardir.
Anlamini bilmediginiz bir cok kelimeyle karsilacaksiniz.Sinav boyunca moral bozmayin yapabileceginiz maksimumu yapmaya calisin.Sinavdan cikinca 1 hafta tatiliniz var eger yurtta kalacaksaniz ayrilmayin.Kalin ve takilin derim
AF Kuru (Temel): Düzey Belirleme sınavından 0-49 puan alanlar
A Kuru (Başlangıç): Düzey Belirleme sınavından 50-64 puan alanlar
B Kuru (Orta-Alt): Düzey belirleme sınavından 65 ve üstü puan alıp TOEFL- ITP sınavından 449 ve altında puan alanlar
C Kuru (Orta) (Yeni Kayıtlı): Düzey belirleme sınavından 65 ve üstü puan alıp TOEFL- ITP sınavından 450-499 arası puan alanlar
D Kuru (Orta-Alt): TOEFL-ITP sınavından 449 ve altında puan alanlar
C Kuru (Orta) (Eski Kayıtlı): TOEFL-ITP sınavından 450-499 arası puan alanlar

Duzey belirleme ve yapilacak olan TOEFL icin calismak isteyenlere bir kac kaynak onerisi yapalim.
longman preparation course for the toefl test kitabini cd ile beraber satin alip cozebilirisniz (kirmizi ve yesil zorluk siralamasina gore).
structure icin herhangibir gramer kaynagindan calisin.
Reading icin The Great Book of Questions and Answers adli kitabi okuyabilirsiniz zevkli basliklari var,indirmek icin:
http://yadi.sk/d/KCGotoII7cmu5
Ayrica Toefl kelime bilgisi icin 400 Must have Kitabi.Bu kelimelere de cumleler ile calisabilirsiniz ogrenmek icin.Indirmek icin:
http://yadi.sk/d/3Z8FrIyX7cmpB
Listening icin asagidaki siteleri kulanabilirsiniz:
http://www.english-test.net/toefl/listening/#TOEFL_discussions
http://www.english-test.net/toefl/listening/lectures.html#list





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madeonx -- 24 Temmuz 2014; 16:59:40 >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
M
10 yıl
Çavuş

Bölüm ve hazırlık konusunda çok pm alıyor hazırlık konusunda yazı daha önceden yazmıştım Bölüme dair daha önce de bahsettiğim gibi bir yazı hazırladım buyrun:

Merhaba arkadaşlar ETU de bilgisayar mühendisliği ve genel olarak mühendislik okuyacaklara bilgi ve tecrübelerimi aktaracağım.

Ders Kitapları:
Okulda dersler için kaynak temin etmeniz çoğu zaman gerekmiyecek.Nitekim hocaların büyük çoğunluğu bu konuda ısrarcı değil. Fakat bölüm derslerinizin kitaplarının ingilizce versiyonlarını temin etmenizi öneririm. Kütüphanenizde bu kitapları bulundurup arada sırada açıp sistematik şekilde okuyup çalışmayla bir süre sonra ing kitaplara olan hakimeyetnizi artırrıp gelecekte araştırmalarınızda rahatlıkla kaynak tarayabilirsiniz. Bunun dışında yine bu kaynaklr bolca örnek içerir. Başta kitaba temel kavramları oturtursanız gramerde de sıkıntı çekmeziniz.

Notlar,Çıkmış sorular:
Kitaplar dışında okul hayatı boyunca çıkmış sorular ve ders notları büyük önem taşır. Kırtasiye kaliteli notları barındırmıyor olabilir.Üst dönemden arkadaşlar edinip kontakt kurun. Kendileri yazmasalarda mutlak edindikler notlar vardır. Bu notları edinmekte gecikmeyin daha kendi döneminiz geldiğinde edinemeyebilirsiniz.

Ders Kayıtları:
Ders kayıtlarına değinecek olursak eğer ilk döneminiz değilse, ön kayıtlar olur.Burada gelecek dönem alacağınız dersleri seçer sisteme kaydedersiniz. Böylece okulun bilgi işlem bölümü buna göre kota ve saatler konusunda ayarlama yapar.Okulda ilk döneminiz ise ilk gün saat 8:30'da kayit.etu.edu.tr de ders seçim ekranı aktif olur. Bu ekranda Servis Dersleri bölümünden ortak dersleri seçersiniz.(Mat101,Fiz101 vs.). Bölüm derslerinizi de departman adını taşıyan bölümden yapacaksınız. Dönemin min ve maks. kredi kısıtlaması vardır(13-23 gibi). Dersleri seçtikten sonra kaydı onaylamayı unutmayın.Aksi taktirde 200 lira civarında bir bedel ödersiniz. Bu hata genelde ilk ikinci dönemde olmaz 3.dönemde her şeye alıştık vs düşüürken birde bakmışsınız dersleri ayarlayalım derken o kayıt onay butonuna basmamışsınız. Çok arkadaşımın başına dikkat edin. Rehber hocanız gelecek bir hafta içinde onaylar.Onun onayı konusuna çok takılmayı süre bitimine kadar onaylamasa da sıkıntı olmaz.

Dersler hakkında:

Ders işleyiş ve hocalara gelirsek. İlk hafta genelde ders işlenmez. Matematik Zülfükar, Fizik Ahmet Nuri hocadan alınır.Aksi halde kriz geçirmeniz olası. İnkar edilemez diğer bir gerçek ikinci defa açılan dersler ve sınavları daha kolay olur.(İstisnalar var).

Bilgisayar Mühendisliği bölüm ilk senesinde Java ve C göreceksiniz. İlk dönem Java dersini Mehmet Tan gerçekten mükemmel verir.Kendisinden öğreneceğiniz çok şey var derslerini kesinlikle kaçırmayın.İlk sene bil.müh derslerinin hiç birinde yoklamayı önemsemezler.Kaçırılan ders kaçırılmış konu demektir.Eğer kodlama konusunda özel becerileriniz yoksa kendiniz anlamakta kısa dönem sürelernde zor olacaktır. C dersin benim dönemimde Osman Abul verdi o da iyi hocadır. Her iki dersin lab ve lab sınavları vardır. Temel olarak kodlamada sıkıntı çıkmaz,ezberdir.Önemli olan olayın algoritmasını çözebilmektir.Genelde her dönem ayn tarzda şeyler sorulur.Mesela kelimeyi tersine çeviren veya köklü bir sayıyı rasyonel halde yazmanızı iki dersten birinde isteyeceklerdir.Yine üst dönemlerden bu sorulara dair ipuu alabilir veya ders kitaplarında soruları tarayabiirsiniz.Benzer sorular oluyor.Kod yazarken ezber söz konusu olduğundan ve olaya ısınmanızı istediklerinden Windows yerine Ubuntu kullanacksınız verilen pclerde kurulu gelecek. C'de vim editör, Java da metin editöründe yazıp konsolda derleyeceksiniz. Vime ısınma konusunda bir çok kişi yaygara yaptı çünkü hoca kendinizin kullanmayı öğrenmenizi bekliyor. Çalışma alışkanlığı olmayan arkadaşlar vimi kullanmayı dahi geç öğrendiğinden konulara ısınamadan sınavlar gelecektir.Dikkat edilmesi geren bir konu. Genelde 2 haftada bir lab sınavı olur bölüm derslerinde, çok faydalıdır.O esnada yapamasanız bile kağıdı yanınıza alıp daha sonra çözün çünkü muadli yöntem ile çözülen sorular arasınav veya finalde sorulur. Lab sınavları pcde ara sınav ve final kağıt üzerinde yapılır. Java da Mehmet hoca'nın takip soruları ve son sorusunu meşhur bulmuşumdur :) . Uzunca kod verilir kod takip edilerek çıktının satır satır doğru yazılması beklenir( BU yazdıklarımı sınav öncesi bakarsanız daha anlaşılır olacaktır.Malum şu an olaya biraz yabancısınız.) Son soru ise diğerlerine göre daha zordur.Kod yazmanız beklenir.Algoritması zor olur. Bazı arkadaşlarımda bu sınavların sorularının olduğunu biliyorum.Biraz araştırırsanız ulaşabilirsiniz.Genelde benzer sorular soruluyor ara sınav ve finallerde.Açıkçası çalışmadan Javayı ilk dönem vermek hayal.Düzenli çalışmak gerekiyor. Gelecek yıl kütüphane ve ortak çalışma alanlarında 3 gün 3er saat etüt yapmayı planlıyorum.Katılmak isteyen yeni arkadaşlar olursa programlama konusunda da yardımcı olup anlatabilirim.Daha sonraları birlikte proje vs uğraşabiliriz.

Koşul ağacı:
Okulu uzatmadan sağlıklı biçimde bitirmenin temel Anahtarı Koşul ağacından geçer.Bazı dersleri alabilmeniz için koşulu olan dersleri vermiş olmanız gerekir.Aksı halde birikimli biçimde bu dersler mezuniyetinizi engeller.Bil müh. için koşul ağacı:
http://etu.edu.tr/c/docs/Bilg_muh_on_kosul_semasi.pdf
BU tabloya bakınca anlayacağınız üzere Bil113 Java müthiş önemli bir ders daha eğer ikinci dönemde de veremezseniz daha ilk seneden tökezlemenize neden olur.Keza diğer kırmızı içerisine alınmış dersler de aynı önemde.Bil 134 çok daha kolay bir derstir.Yüksek harf notu almaya bakın.

Başarı,Ortalama,Notlandırma:
İlk dönem ortalama yapmak çok önemli diyebilirim.2.dönem sonunda ortalamanız 1.50 altındaysa başarısız, 2.00 altındaysa sorumlu statüsünde olursunuz.Bu durumda başarısız öğrenci 7 yeni kredi,sorumlu öğrenci 13 yeni kredi alabilir.Yeni kredide daha önce aldığınız derslerin dışındki bütün derslerdir. Bu yüzden ilk iki dönem çok önemli, nasıl başladıysanız öyle gidiyor diyebilirm etüde. Sınıf atlama başarılı olan kredi sayısına göre gerçekleşiyor.Bıraktığınız dersler sınıfta kalmanıza neden olmaz, okulun uzamasına neden olur.Sistemde sınıf olarak sorumlu da olsanız atlıyorsunuz fakat ortalamanız çok kötüyse sınıfınız değişmeyebiliyor değiğim gibi verilen krediyle alakalı.

Ara sınav haftası dersler devam ediyor.Rehavete kapılıp ara sınav sonrası derslere gitmezseniz sıkıntı oluyor dikkat edin. Final haftası genelde 7-10 gün oluyor dönem sonunda. Notlar konusuna gelecek olursak servis derslerinde istisna olmazsa katalog uygulanır( 60 DD,65 DC,70 CC,75 CB..90 AA). Bölüm dersleri bilgisayarda Curve( Ortalama üstü geçer.Ortalama üstüne göre not verilir.) uygulanabiliyor.Bazı hocalar kendi geçme kurallarını koyuyor.

Ortalama hesaplanırken ders kredisi1*alınan harf notu1( DD=1, BA=3,5 gibi) şeklinde bütün dersler toplanır toplam krediye bölünür 4 üzerinden ortalama hesaplanır. Bir dersten kaldınız diyelim (FF) gelecek dönem o dersi alıp AA yaptınız. Dönem ort. dışında genel ortalama vardır. Bu ortalama hesaplanırken geçmişte aldığınız FFli not silinir ve doğal olarak o dersi aldığınız dönem ortalaması artar.Yeni aldığınız AA notu almış olduğunuz döenmde hesaplanır.Bütün derslerden aldığınız son notlar genel ortalamanızı oluşturur.

Aklıma gelen başka konular olursa eklerim,zaman kısıtı(malum finaller var) ve klavyem imla problemine neden olmuş olabilir kusura bakmayın. hepinize iyi tatiller.


Edit: cs go payday muhabbetleri geçmiş. steam id: kutlugo, werterda,kutlugo2 3ünü de ekleyebilirsiniz, oynarız finallerden sonra





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madeonx -- 31 Temmuz 2014; 1:42:15 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
L
10 yıl
Çavuş
Konu Sahibi



2014 Girişli arkadaşlar bu alanda tanışabiliriz.


~ TOBB ETÜ 2014 AKADEMİK TAKVİM: Link (Arkadaşlar YDB takvimi aşağıda kalıyo biraz dikkat !!! ) ~

~ TOBB ETÜ 2014 KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER: Link ~



ÖNEMLİ BİLGİLER


~ 4 Ağustos: GSTMF Sanat ve Tasarım Yönetimi Alanı Özel Yetenek Sınavı ~
~ 03 - 05 Eylül: ÖSYS ve DGS ile Yerleşen Öğrencilerin İlk Kayıtları ve Öğrenim Ücreti Taksitinin Ödenmesi ~
~ 06 Eylül: Yeni Kayıt Olan Öğrenciler için Düzey Belirleme Sınavı (Ön Eleme) ve Sınav Sonuçlarının İlanı ~
~ 08 Eylül: Yeni Kayıt olan Öğrenciler için Yeterlilik Sınavı (TOEFL- ITP) ~
~ 15 Eylül: A, B ve C Modülleri Derslerinin Başlaması ~



TOBB ETÜ 2014 GİRİŞLİLER

~ Elektrik Elektronik Mühendisliği
◊ Lucredia: Alperen
◊ 42salih42: Salih
◊ yabguali: Ali
◊Guts:İsmail
◊mtc0606:Muhammed
◊garippiyade: Ali Berk

~ Bilgisayar Mühendisliği
◊ Silentscream12: Doğa
◊ terkenden: Onur
◊ burakuyar: Burak
◊ Laxuss: Fatih
◊ Wace: Ahmet
◊ King_Leoric31: Arda
◊ burak617: Burak
◊ GreeneyedOneSoul: Kerim
◊ Haşikiometrik
◊ emrekpk:Emre
◊INegative:Ahmet

~ Makine Mühendisliği
◊ Any1CanBKilled: Yusuf

~ Endüstri Mühendisliği
◊ Piturjia: Burakcan
◊Shrek96:Uğur Mert

~ Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği
◊ erencelikses: Eren
◊ yagizbaytas:Yağız

~ Biyomedikal Mühendisliği
◊ skaj1234: Buğra

~ [uHukuk
◊ TOBBlerone: Mert

~ Tıp
◊ ALFAXQ: Alper
◊ VamosAlonso: Sadık
◊ mohan55:Mete

~ [◊uİktisat
◊ okaliptus06: Kadir
◊ camel1001: Kürşat
◊ Jst1907:Alparslan

~ İşletme
◊ Toucherleciel:Nazlıcan

~ Uluslararası Girişimcilik
◊ Carcharot: Yiğitalp
◊ lysmagduru16: Muhammed

~ Uluslararası İlişkiler
◊ orhanseyma: Şeyma
◊ öğrenciyizabi: İdil -Uluslararası İlişkiler
◊ alaimisema_s:Sevde
◊ iremm.2 :İrem
◊ FurkanBelen :Furkan
◊ HızalTasdelen

~ İngiliz Dili ve Edebiyatı
◊ bthnkoc: Batuhan
◊ Selintrkylmz: Selin
◊ mdenizetus:Deniz

~ Siyaset Bilimi
◊ MajorTom: Fahrettin
◊ Ayyufa: Fatih

~ İç Mimarlık ve Çevre Tasarım
◊ 61ayse: Ayşe
◊ musicandcoffee: Murat

~ Psikoloji
◊ küçükhakan: Cem
◊ yaneolacagdi:Şule

~ Tarih
◊Entreri_:Bülent
◊Petrovna:Erva







< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucredia -- 26 Ekim 2014; 12:47:53 >

P
10 yıl
Er

Açıkcası ben Düzey Belirleme Sınavına girmeyi düşünmüyorum, çünkü İngilizce'de her hangi bir düzeyde bile değilim boşuna insanları yormayalım



M
10 yıl
Çavuş

Bilgisayar bölümünde okuyacak olan arkadaşlara bos bir zamanımda rehber hazirlayacagim bölüme hazırlık anlamında ydb de bos bos zaman gecirmemek isteyenlere yönelik.Su anda otobusteyim ö.m donemiyorum bos bir zamanımda döneceğim. İyi geceler herkese.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
10 yıl
Çavuş

Valla eski dotacı olarak ben seni uyarayım. Tüm lise hayatım dota ve diğer online oyunlarla çürüdü gitti. Geriye dönüp baktığımda bunu çok üzülerek görüyorum. Üniversitede de aynı hayayı ve hataları yapmayacağım. Hani ara sıra dota oynayasım gelmiyor değil ama bir şekilde bastırıyorum o dürtüyü. Bence hiç başlama.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @lysmagduru16
P
10 yıl
Er

Konu ilk açıldığında herkes işte hazırlık, kaynak linkleri,bir sürü sorular falan sonra dota atiyoz mu counter oynayak mi ne adamlarsiniz ya



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
10 yıl
Er

Zaten 3.5ay herhangi bir şirkette staj yapacağız. İzmir'den bir şirketi tercih edersin


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @erencelikses
L
10 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Yav şu eksi veren bi benim desin yav yeter ama her mesaja eksimi atılır ya





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucredia -- 28 Temmuz 2014; 1:39:44 >

F
10 yıl
Yüzbaşı

Okul ITP yapar geçemezseniz dışardan IBT sınavına girebilirsiniz..Hazırlığı atlamak için 500ITP yada 61 IBT yapmanız lazım..IBT konuşma ve yazma olduğu için daha zor sayılabilir..Bruce Rogers-Complete Guide to Toefl kitabını alıp grammer kısmına çalışırsanız bi kaç günde baya puan artırırsınız zaten hazırlıkta bu kitap kullanılcak, çünkü ITP bilgiden çok taktik sınavı, çoğu soruda cümleyi anlamadan hatayı bulmanız gerekicek.

Donanımhaber tarihinde görmediği kız popülasyonunu bu konuda gördü..5 yıllık DH kariyerimde ilk defa 4-5 kızı bir arada gördüm. Yolunuz açık kaleminiz keskin olsun..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
10 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Silentscream12

Bu laptopların şarjı sıkıntı oluyor mu unide? Misal bahçede pil biterse nereye gidip şarj edicez cihazı :D

Pili iyi giden bişey şart galiba alıcaksak bişeyler? Misal ben geçen sene verilen laptobun özelliklerine baktım, pili 3 saat felan gidiyormuş wifi açık normal kullanımda. Bana az gibi geldi ya :/

< Resime gitmek için tıklayın >



O
10 yıl
Teğmen

A ve AF ciler fav.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
10 yıl
Çavuş

Silindi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayyufa -- 8 Haziran 2015; 12:15:11 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
10 yıl
Er

Tüm alternatifleri yazayım size madem öyle. 1. Tobb etu öğrencilerinin vazgeçilmez mekanı armada. 6 lira taksi ücreti var. Her türlü ucuz pahalı çeşit var istediğinizi yiyebilirsiniz.
2. Değirmen. Ak parti binasının tam karşısında aşırı tuzlu bi yer. Öğrenci batırır. :D
3. Okula dönersek önceki mesajlarda attığım saheste res. Yabancı dil binasının altında her türlü yemek çeşidi var. Lahmacun vs. Fiyatlar görüldüğü gibi.
4. Olarak Yine hazırlık binasının altında fast food yapan küçük bir yer var. Burası biraz daha uygun. Genelde çoğu kişi (ben ve arkadaslar dahil) buradan ıskenderun usulü soslu tavuk döner ayran alırız. 5.50 liraydi galiba en son ve doyurucu gayet. Bunun yanında kumpir hamburger vs gibi alternatifler mevcut.
5. Olarak Yine ydb de simitçi dünyası var. Sabah sıcak pogacanin eksik olmadığı kışın sahlep keyfinin olduğu güzel bir yer. Her türlü yaş pasta tatlı tuzlu hamur işleri mevcut. Burası da fazla pahalı sayılmaz. Cay 1 lira kahve 3 lira. :)
6. Ana binada ki sultan. 5 çeşit yemek 7 lira. Okulun çoğu burada. Ama lezzetsiz yemekleri var. Yine burada da birsürü alternatif var.
7. Nar cafe. Yine ana binada fast food ağırlıklı yer. Fiyatlar yüksek gibi.
8. En ucuzu :D
Teknoloji merkezindeki otomatlardan sandviç. 2 lira. :D



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
10 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Hoş geldiniz Burak ve İdil ikinize de hayırlı olsun :D


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @burakuyar , @öğrenciyizabi
P
10 yıl
Er

Tobb Bilgisayar mezunu biriyle konuştuğumda , hazırlık çok sıkı yani yoğun fakat geçilemeyecek bir sınav degil demişti. Bence sorun olmayacaktır



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
10 yıl
Er

İnşallah sağ salim atlatırız bütün zorlukları da dönem kaybetmeden mezun oluruz :D


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
10 yıl
Binbaşı

Uluslararası Girişimcilik - ismim Yiğitalp



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
10 yıl
Binbaşı

Kayıt için gerekli belgeler, ücretler vs.

http://www.etu.edu.tr/c/news22.html



L
10 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Silentscream12

Ban yemişim ya. Ben umarsızcagülenadam Alperen ana mesajı editlesene bu hesabı yaz oraya

avatardandır benim bile banlayasım geldi


Bu mesaja 1 cevap geldi.