Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
25344
Cevap
1213112
Tıklama
43
Öne Çıkarma
Cevap: THE LAST OF US: PART II | ANA KONU | TÜM ZAMANLARIN EN ÇOK ÖDÜL ALAN OYUNU (1112. sayfa)
G
5 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: tospik

Hocam yazdıklarım tartışma açmak icin degil fikir alışverişi icin yazıyorum. İyi okumalar dilerim :)



1,2- Ellie en başta öldurmeye gidiyor hatta hapishanedekileri çıkardıktan sonra abby olme ben seni öldurecegim tarzında cümleler kuruyordu. Sonra oraya gittiğimiz zaman abby’nin çaprazında saçı örgülü bir kadın görüyoruz. En başta çoğumuz abby’nin o olduğunu zannediyoruz. Sonra abby konuşmaya başlıyor. Orda abby’nin halini görünce ellie şok oluyor ve vazgeçiyor ( nedeni ise bence halini görünce aslinda cezasını çektiğini görüyor. Ölmekten beter hale gelmiş vaziyette buluyoruz). Yüzündeki şaşkın ifadeyle bota yürüyor ve en son bota binecekken yarasını elliyor ve elindeki kandan joel’un ölmüş halini görüyor ve başlıyor savaşa.
3- Orda abby’nin o halini bilmediği için öldürmek istiyor. Herkes öldürmek istiyor. Bu dünyada kimse ne iyi ne de kötü karakterdir bence. Herkes kendi sebepleri icin insanlar öldürüyor. Dünya şartları gereği tabi.
4- Hocam abby jesse’yi ölduruyor sadece. Orda da kapıdan silahla çıkan birisi var. Tommy ise direnmeye çalışıyor.
5- Ellie aslında geri donmek istemiyor ama mecbur. Ellie değer verdiği kişi (dina) hamile olduğu icin anlaşıyor mecburen. Zaten tommy’i bulunca eve dönelim diye anlaşıyorlar ve jesse ile tommy’nin yerini (telsiz konuşmalarıyla) buluyorlar ama ellie abby’nin peşinden gidiyor.
6- Aslında ilk çiftlik sahnesinde kitabına bakarsanız joel’u hiç unutamadığını görüyoruz. Yazdıkları şeylere bakarsanız görürsünüz hocam. Zaten Tommy abby’nin yerini buldum diyince ellie’nin mimikleri de unutamadığını gösteriyor.
7- En sonda vazgeçmesinin nedeni son flashback sahnesini hatırlamasıdır. Orada da cevapları mevcut hocam

Hocam siz bazı parçaları atlamışsınız. Bence bir kere daha oynasaniz seveceksinizdir. Kimse bu kadar karamsar bir hikaye istemez ama güzel ve eksiksiz işlendiğini düşünüyorum. Eksikleri de mevcut ama ilk oyundan daha komplike bir hikayeye sahip. İlk oyun çok basit bir hikayeyi çok güzel anlatıyor. İkinci oyun ise çok ağır/karamsar/üzücü bir hikayeyi muhteşem anlatıyor. Sonuçta çoğu oyuncu oyunda sürekli duygu değişimine girdi. Oyunun amaci da bu :))
Bazı parçaları atlamışsınız diyorsunuz ama siz de aşırı yorumlama yapıyorsunuz. Oyunu güzellemek için ve kötü yanlarını paklamak için
Tommy'i öldürdüğünü
görmezden gelmeniz veya "kitabına bakarsanız görürsünüz" gibi cümleler kıvranmalardır. Orada Abby şunu tam gözünden vurayım da ölmesin diyerek sıkmadı heralde değil mi? Eğer kitaba bakıp da haa böyleymiş diye yorumlamaya mecbursak demek ki Neil anlatmak istediğini iyi ve net bir şekilde aktaramıyor.

Mesela ben de böyle aşırı yorum yapayım,
Ellie, Abby'le sahilde kavga etmeye başlayana kadar sürekli Joel'ın kan revan içindeki patlamış kafasını görüyorken neden Abby'i boğarken bir anda Joel'ın gitar çaldığı anı hatırladı? Bunun sebebi ne yani o anda bütün adrenalin, cinnet, öfkenin içindeyken bir anda gitar çalan Joel'ı görüyor çok ilginç değil mi? Bence daha da fazla ölü Joel'ı, üstüne tüküren adamı vs görüp iyice zıvanadan çıkması gerekiyordu sonuçta öfkeyle dolu. Ama Abby nasıl kurtulacak öyle olursa ?


Oyun bütün yorumlamayı bu şekilde bize bırakıyorsa hikayede açıklık yok demektir bu da zaten 10/10 bir hikayede olmaz. Karakterler adam gibi davransa 180 atıp durmasa bu tarz sıkıntılar da çıkmaz ama bütün karakterlerin motivasyonları fiyasko oyun boyunca. Yorumlamayı oyuncuya bırakmak nerede işe yarar en güzel örneği ilk oyunun sonudur. Ama o ikilemi de ikinci oyunda yok edip Joel'ın yaptığının kesin kötü ve bencilce olduğu kabul edilmiş. İlk oyunu yoksayan hatta üstüne tüy diken bir karar. Neil'ın Joel ile ne derdi vardı acaba .





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0F7B056BC -- 26 Ağustos 2020; 22:5:30 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
5 yıl
Yarbay


Zaten orda öldurmek icin sıktığını hepimiz biliyoruz. Ben farklı bir şey mi diyorum ? Orada ŞANS eseri hayatta kalıyor. Yoksa hayaleti geri gelip ellie’yi mi uyarıyor

Oyunu bütünüyle oynamadıysan benim suçum yok. İnsan açıp merak eder okur herhalde. Ayrıca o dediğim sahnede mecbur olarak okuyordun galiba (emin değilim). Eğer öyleyse okumadan kapamasaydın. Merak etmediysen benim suçum yok

Sizin yorumunuz ne diyeyim :))

Hikaye yorumlamak icin 10/10 olması mi gerekiyor . O zaman hiçbir hikayeyi yorumlayamazsınız benden demesi. İlk oyunun sonunda bencilce bir hareket yaptığı doğru (ikinci oyun çıkmadan da bunu söylersin sonuçta dünyayı kurtarmak varken yapacak kişileri ölduruyorsun) ama kendisine göre doğru bir hareket olduğunu son sahnede de (kitapta degil ha) söylüyor sonra da ellie affetmeye çalışacağım seni diyor. Kesin kötü sonucunu nerden çıkardınız acaba :)) Valla neil açıkça söyledi benden başka kimse (belki troy hariç) joel’u bu kadar sevemez. Ayrıca sevmediği bir karakteri neden ilk oyuna koysun ki :))



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @grkm1
K
5 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Spider-Man

Druckmann'ın asıl işi senaristlik değil zaten. Son oyundan sonra ilk oyunu bu adamın yazmış olmasına inanmak çok zor. Bazı Diyaloglar o kadar kötü, karakterler o kadar silik ki.

Alıntıları Göster
Evet hocam. Zaten bahsettiğimiz oyunun konusu değil. İlk oyunun konusu da çok basitti ama senaryo güzeldi. Senaryo demek sadece konu demek değil, o konuyu karakterlerinden diyaloglarına nasıl kurguladığının toplamıdır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingofbet -- 26 Ağustos 2020; 23:3:6 >

O
5 yıl
Yarbay

Bu oyundaki diyaloglar ile ilk oyun arasında çok fark var. Tabii ki olumsuz anlamda. Sanki bizim Türk dizilerinde zaman doldurmaya çalışır gibi zorla diyalog yazmışlar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnLiNe MaNaGeR -- 26 Ağustos 2020; 23:28:12 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
5 yıl
Çavuş


bizi sevdiğimiz bir karakterden nefret ettirebilen ve nefret ettiğimiz karakteri hayat hikayesiyle bize sevdirip, bir de esas sevdiğimiz karakterden korumamızı dahi sağlayacak konuma getirebilecek kadar insanı ters köşe yapabilen nadir oyunlardan. tam bir sanat eseri..


(cümleyi yazarken beynim yandı)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufL -- 26 Ağustos 2020; 23:0:16 >

G
5 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: tospik


Zaten orda öldurmek icin sıktığını hepimiz biliyoruz. Ben farklı bir şey mi diyorum ? Orada ŞANS eseri hayatta kalıyor. Yoksa hayaleti geri gelip ellie’yi mi uyarıyor

Oyunu bütünüyle oynamadıysan benim suçum yok. İnsan açıp merak eder okur herhalde. Ayrıca o dediğim sahnede mecbur olarak okuyordun galiba (emin değilim). Eğer öyleyse okumadan kapamasaydın. Merak etmediysen benim suçum yok

Sizin yorumunuz ne diyeyim :))

Hikaye yorumlamak icin 10/10 olması mi gerekiyor . O zaman hiçbir hikayeyi yorumlayamazsınız benden demesi. İlk oyunun sonunda bencilce bir hareket yaptığı doğru (ikinci oyun çıkmadan da bunu söylersin sonuçta dünyayı kurtarmak varken yapacak kişileri ölduruyorsun) ama kendisine göre doğru bir hareket olduğunu son sahnede de (kitapta degil ha) söylüyor sonra da ellie affetmeye çalışacağım seni diyor. Kesin kötü sonucunu nerden çıkardınız acaba :)) Valla neil açıkça söyledi benden başka kimse (belki troy hariç) joel’u bu kadar sevemez. Ayrıca sevmediği bir karakteri neden ilk oyuna koysun ki :))
-Yanlış okumuşum- İlk oyunda zaten Neil farklı bir hikaye anlatmak istiyordu Bruce Straley sayesinde TLOU1'e tanık olduk. 10/10 Olmadan yorumlayamazsın falan ne alaka ya nerde demişim öyle bir şey siz hikayenin eksiksiz olduğunu yazmışsınız 10/10 dediğinizi varsaydım. "Açıklık" yoksa o hikaye 10/10 olamaz yazdım dediklerimi çarpıtacaksınız cevaplamayın bunu

Joel bütün oyun boyunca pısırık bir şekilde suçlu şekilde davranıyor Ellie falan da trip atıyor iyice suçlu hissettiriyor Joel'ı. Halbuki aşının %100 çalışma ihtimali yoktu vs gibi şeyleri açıklayabilirdi Joel. Sadece ikinci oyunu oynayan birinin böyle düşünmesinin imkanı yok yani ikinci oyun hikaye boyunca Joel'ı yerin dibine(!) sokuyor ilk oyunda yaptığı şey için.

Ayrıca Troy Baker denen gevşek de Joel'ın David'den farkı var mı diye soran adamdır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0F7B056BC -- 27 Ağustos 2020; 0:33:50 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
I
5 yıl
Yarbay

Adamlar kitapları, notları okumuş be :) ben bir yerden sonra not mot okumadım yeter be dedim oyunmu oynucam notmu okucam heycanımı yitiriyordu okumadan oynadım pek sarmamıştı çünkü hep bi bekletideydim ha düzeldi ha düzelicek senaryo diye..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
5 yıl
Binbaşı

Hocam Türk dizisi yine iyi . Diyaloglar susam sokağı





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingofbet -- 27 Ağustos 2020; 0:46:28 >


Bu mesajda bahsedilenler: @OnLiNe MaNaGeR
T
5 yıl
Yarbay


Tamamıyla benim yanlış okumamdan kaynaklı bir hata olmuş :)) Zaten istesem yazdıklarınızı cook farklı yerlere ceker cook farklı şeyler yaparım ama kavgaya hiç gerek yok. Bu konuda yeterince edildi zaten ve benim tarzım degil zaten :))

O tren ilk oyunda geçti hocam. İlk oyunda yalan söylediğini ellie anlamıştı son sahnede. Bakışlarından öyle olsun bakalım diyordu. Yalan ortaya çıkınca joel’un üstüne gidecek tabi ellie. Sonuçta ellie bunu ne kadar çok istediğini bir çok kez söylüyor. Bu oyunda aslında joel’u kızıyla güzel vakit geçiren ve yaptığı şeyin bedelini ödeyen diye tasvir edebiliriz aslinda. En sonunda da istediğini elde etti aslinda. Ellie barışıyor ama tekrardan güzel vakitler geçiremiyor tabi ki :((

Çok ağır bir söz ama haklılık payı var (tamamen doğru demiyorum). Geçmişte joel’un ne tur pislikler yaptığını arada söylüyor/gösteriyor ayrıca joel silah kaçakçısı ama joel canımız ciğerimiz orası ayrı :)



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @grkm1
G
5 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: tospik


Tamamıyla benim yanlış okumamdan kaynaklı bir hata olmuş :)) Zaten istesem yazdıklarınızı cook farklı yerlere ceker cook farklı şeyler yaparım ama kavgaya hiç gerek yok. Bu konuda yeterince edildi zaten ve benim tarzım degil zaten :))

O tren ilk oyunda geçti hocam. İlk oyunda yalan söylediğini ellie anlamıştı son sahnede. Bakışlarından öyle olsun bakalım diyordu. Yalan ortaya çıkınca joel’un üstüne gidecek tabi ellie. Sonuçta ellie bunu ne kadar çok istediğini bir çok kez söylüyor. Bu oyunda aslında joel’u kızıyla güzel vakit geçiren ve yaptığı şeyin bedelini ödeyen diye tasvir edebiliriz aslinda. En sonunda da istediğini elde etti aslinda. Ellie barışıyor ama tekrardan güzel vakitler geçiremiyor tabi ki :((

Çok ağır bir söz ama haklılık payı var (tamamen doğru demiyorum). Geçmişte joel’un ne tur pislikler yaptığını arada söylüyor/gösteriyor ayrıca joel silah kaçakçısı ama joel canımız ciğerimiz orası ayrı :)
Evet ilk oyunun sonunda hiç ikna olmamış bir biçimde tamam diyor. Ama buradan çıktıklarında ne yapmak istediklerini vs de konuşuyorlar. Kız ne istediğini tam bilemiyor yaşından da kaynaklı. Sonra zaten iyice ergen olup tavırlara giriyor burası normal. Ama Joel fazla sessiz kalıyor sıkıntı orada. Ellie'nin mantara çözüm olacağı kesin değil, çantasını vermeden Joel'ı dışarı salıyorlar ölmeye, Ellie'ye sorulmadan ameliyata alınıyor vs bunları en ufak bir şekilde açıklamıyor. Onun yerine depresif ve baya yıkık bir şekilde davranıyor. Ve dediğim gibi oyun Joel'ın yaptığını katiyen şeytanice kabul ediyor. O leş ameliyathaneyi bembeyaz yapmaları boşuna değil Joel olmasa kesin aşıyı bulacaktıya getirmişler. Ama Joel'ın başka seçeneği yoktu. Bu Joel meselesi oyunun sıkıntıları arasında çok küçük bir yeri kaplıyor benim için çok daha büyük sorunları var oyunun.

Demek istediğinizi anlıyorum. Joel geçmişi karanlık birisi bize verilene göre. Ama yine de Troy, pedofili ve yamyam David'i nasıl Joel ile karşılaştırabiliyor aklım almıyor. Joel ilk oyunda Tess ile konuşurken de boktan insanlarız ama hayatta kalanlarız diyor. TLOU evreninde hayatta kalmaya çalışmak iyilikle, kibarlıkla olmuyor yani ben Joel'a kötü demem bize verilenlere göre. Joel 20 sene boyunca ne yaptıysa bilmiyoruz orası işlenirse dizide vs. fikrim değişebilir ama bütün yaptıklarını hayatta kalmak için ve son 5 senede yaptığı her şeyi de sadece Ellie için yaptı. Dediğiniz gibi Joel canımız ciğerimizdir


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
5 yıl
Yarbay

Çok saol hocam su ameliyathane konusunu yazdığın icin. Önceden görmüştüm cevap yazmayı unuttum. Ameliyathanenin temiz gözükmesinin hiçbir katkısı yok olaya. Zaten ellie ameliyatta ölecek. İster steril (Ameliyatlar hasta enfeksiyon kapmasın diye steril ortamda yapılır) ortamda yap ister yapma. Orda önemli olan kullanın aletlerin temizliği onu da yapmışlardı ilk oyunda. Ayrıca o kadar da temizlememişler sanki :)




Bunu daha önce senle konuşmuştuk. Ellie ölecegini öğrendiği zaman bile joel’a niye izin vermedin diye tepki koyuyor. Hatta en son sahnede bu şansı benim elimden aldı diyor. Sorsalar evetten başka bir şey demeyeceğini oyun söylüyor zaten. Ellie’nin hastalığa çare olmayacağı da kesin degil ? Olabilir de ayrıca. Sonuçta bu hastalığa karşı bağışıklığı var. Belki bulunsa milyonlarca (tahmin) kişinin hayatı kurtulacak. Denemeye değer bir durum (hasta kabul ediyorsa ki ellie dünden razı bu duruma) Hocam joel susuyor derken ? Biraz daha açabilirseniz belki cevaplayabilirim. Joel ellie’nin gerçeği öğrenmesinden ödü kopuyor. Sonuçta ikinci kez kızını kaybedemez. Ellie kurcaladıkça joel daha da sert tepkiler veriyor (gitar teli almaya gittikleri sahnede joel sırası mi bunun gibi sert çıkıyor).





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tospik -- 27 Ağustos 2020; 5:56:52 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @grkm1
T
5 yıl
Yarbay

Aklıma bir soru takıldı.


Abby ellie’nin sadece yüzük parmağını koparıyor ama ellie serçe parmağını da kesiyor. Acaba neden ? Kanıt
< Resime gitmek için tıklayın >


Bonus:






< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tospik -- 27 Ağustos 2020; 6:11:51 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
5 yıl
Yarbay

Bu postun tam üstünde de farklı bir düşünce var. Durduk yere iyiye dönmez zaten, demlenir. Hatırlarsın, üstünde tekrar düşünürsün. Derdim şu aslında, sağda solda görüyorum, bu oyuna 7/10, 6/10 puan veren var, istiyorum ki hikayeyi beğenmeyen insanların dahi oyunun hakkını versin. Çünkü bu oyun 7/10 ise Avengers oyunu kaç puan o zaman? Ama çok da zor, oyunun vurucu kısmı hikayesi, o kısmı beğenmeyenin ağzında çok kötü tat kalıyor maalesef. Size hak vermesem de anlıyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @grkm1
K
5 yıl
Binbaşı

Oyunun hak ettiği puan 7/10 bence. Ne çoğu basının övdüğü gibi 10/10 puanı hakediyor ne de öfkeli oyuncuların yerden yere vurdukları kadar 2/10 puanı.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @broodofqueen
B
5 yıl
Yarbay

Kıyas yapmak adına soruyorum, 9 puan verdiğiniz bir oyun paylaşır mısınız?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kingofbet
D
5 yıl
Yarbay

Bu şahesere 7 veren bana göre bir halttan anlamıyordur, boşa tartışmanın gereği yok. İnsanlar türlü türlü godfather seven de var Recep İvedik seven de.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
5 yıl
Binbaşı

Recep İvedik seven de var evet. Bu oyunun senaryosu Recep İvedilik ile aynı potadadır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @dark dragon
D
5 yıl
Yarbay

Kesin öyledir.
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @kingofbet
K
5 yıl
Binbaşı

Witcher3 8.5-9/10
Bloodborne 8.5-9/10
RDR2 8.5-9/10

aklıma ilk gelenler




Bu mesajda bahsedilenler: @broodofqueen
F
5 yıl
Yarbay

Last of us 2 tüm zamanların en iyisidir witcher ile birlikte ..hikâyesiide anlatım tarzı da 10/10 dur .



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >