Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 9 misafir, 1 mobil kullanıcı
31342
Cevap
2136559
Tıklama
80
Öne Çıkarma
Cevap: TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023 (1444. sayfa)
M
2 ay
Yarbay

LR veya P alanlar da bu süreç devam ederse Std RWD tercih edebilirler ileride. Şahsen Juniper geldiğinde %10 ÖTV devam edebilirse veya o dönemki 160kW avantajı kaybolur da %40 ÖTV ile almamız gerekirse ( doğal olarak 160 kW limitine sokulamazsa 220 kW gelir araçlar ) tek motorlu RWD aracı ( LR olsun Std olsun fark etmeksizin ) ben de düşünürüm. Ancak şehirdışından ziyade gücün şehiriçinde daha değerli olduğunu düşünüyorum. Özellikle yan yollardan bağlanmak, dur kalk trafikte şerit değiştirmek bu araçlarla çok kolay. Sadece makas olarak yorumlamak hata olur.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @CaptainTsubasa483
R
2 ay
Onbaşı

Selamlar benim LR version olarak v12 2024.14.3 olarka gorunuyor. Simdi bu v12.14.3 mü oluyor? Yabanci videolarda versionda yil gorunmuyor. Bir de v12 de yapay zeka gelecektiya hani, bu FSD olmadan bi işe yaramiyor mu?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RocketMode -- 25 Mayıs 2024; 17:59:22 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

C
2 ay
Yarbay

İyi akşamlar
İki adet MYP sipariş vermiştim fiyat bir milyon TL artınça eşim istemedi, ikinci aracı iptal etmiştim, dediğiniz gibi o zaman SR olsaydı bende ikinciyi SR alırdım



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


_____________________________

Eski kullanıcı adı: Bimarhane



Bu mesajda bahsedilenler: @tanriseven
K
2 ay
Binbaşı

Arkadaşım burası model Y kullananlar grubu. 4 çekerlerin grubu değil. Eskiler siparişle ilgili geçen yıl sürekli muhatap oldukları soruların aynısını tekrar tekrar yaşamamak için siparişin başka grupta konuşulmasını istediler, kimi hak verir kimi vermez bilemem.

Genele söyleyecek olursak ;
Anlamsız bir şekilde bazı eski araç sahipleri yeni gelen modeli kötüledi burada. Hangi araç mantıklı, hangi araç daha cazip, hangi araç daha çok sipariş alacak, yıllar geçtikçe piyasası ile belli edecektir kendini.

Bir de şu konu var, aracın fiyatı arttı diye Model Y premium falan da değil. Kimse öyle bir algı ile almasın ya da binmesin bu araçlara. Yok düşük fiyattan girince müşteri portföyü değişecekmiş vs üstten konuşan bazı insanlar bir havalara girmiş. Dünyanın en çok satan, satması için genele üretilmiş bir aracı statü sembolü sanmak baştan sıkıntılı bir düşünce. Şark kafası tam anlamıyla! Bunlar yurtdışında benzer fiyatlara sahip araçlar. Ülkemizdeki ötv çarpıklığı yüzünden başka düşüncelere kapılmasınlar..



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @CaptainTsubasa483
T
2 ay
Yarbay

DC'de max 50kw ile ancak saatli bomba olur bundan, aşağıdaki testte can çekişiyor.

https://www.youtube.com/watch?v=c10Ck84QgEI&t=1286s




Bu mesajda bahsedilenler: @cihanair
C
2 ay
Binbaşı

Evet eski araç sahiplerinin ustten bakan yaklasimlari varsa o da hatali. Bizim sr grubunun da eski alanlara yuzyilin kazigini yemisler gibi bakmasi da hatalı. Statü sembolu olacak bir araç değil doğru ama bu ulkede 80 90 bin dolara araba alabilen insanin da durumu vardir demek abarti değil. Araba premium araba değil evet ama fiyati ust vergi diliminde gayet ust gelir grubuna hitap ediyor. En üst degil dikkat edin. Üst. Yuzde 45 50 si asgari ücretle çalışan bir ülkedeyiz malesef.

Bugun böyle konusulur eski alanlarin bosa para verdiği ima edilir. Yarin bir gün 55 bin dolara juniper gelir çok daha donanımlı olarak , ayni laflari bize ederler. Bu da hoş olmaz mesela.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kanmet
B
2 ay
Yarbay

Selamlar,
Kim bakiyormus oyle? Hayir birileri bu tarz mesajlar yaziyorda ben kaciriyorum merak ettim. Cunku genel olarak Model Y Lr ve Pf kullanicilari hep pozitif yorumlarda bulunuyor. Aralarda Troller saldiriyorsa takilmamak gerek. Onlar gelip gecici.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @CaptainTsubasa483
C
2 ay
Binbaşı

Ben görmedim cevap yazdığım arkadaş öyle iddia etmis aracin kullanici profili düştü falan diyenler olmuş fiyati düşünce denmiş. Ben de hatirlamiyorum ama varsa o da yanlış diye değindim.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @berkolo88
M
2 ay
Yarbay

Araç özelinde ben yeterli bulmadım ama aracı bizimle paylaşan arkadaşımız bireysel şarj imkanı olmayan EV almasın görüşünde. Bu aracı bireysel şarj imkanı olmayanın alması hiç mantıklı olmaz çünkü süreleri epeyce uzun olacak. Benim şahsi şarj imkanım yok örneğin. Kamusal alan şarjlarıyla kullanıyorum. Şehiriçi kullanımda 11 kW AC işimi görüyor, DC'ye hiç girmeden halledebiliyorum. Bunu max. 2 - 2,5 saatlik 2 adet şarjla yürütebildiğim için 6.6 kW gibi nispeten düşük bir hızla alıştığım haftalık kullanımımı karşılayamam. Örneğin aracım 22 kW ile AC çekebiliyor olsa haftada 2 saatlik tek şarj bile yeterli olabilirdi benim kullanım şartlarımda. Başka araçların yavaş şarj olarak buraları meşgul etmesi de işime gelmez. Olabilirse AC'nin 22 kW olabilmesi tercihimdir. DC'yi de şehirdışı kullanımda tercih ettiğim için aracın DC şarjının da hızlı olmasi şehirlerarasında bekleme süresinin kısalması açısından önemli. Bu araç batarya boşken max. 50 kW çekebiliyorsa batarya şarj olup doldukça hızı daha da düşecek süreler tahmin edilenden uzun olarak gerçekleşecektir. Bizim araçların şarj grafik eğrisi paylaşılmıştı şarj hızı hep max. değerde kalmıyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @mbkaynar
A
2 ay
Yarbay

boyadan ziyade uygulamaci onemli.
sokum isi kolay degil ve simdiye kadar yaptirdigim yerde yeni aracini da sokturen oldu boya kalkan duymadim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @crow in cornfield
K
2 ay
Binbaşı

Kimsenin kimseye laf söyleme hakkı yok. Mantıklı gelmiş ya da istemiş almış. Tercih meselesi. Ayrıca bu araçları alanlar belki de bir daha asla olmayacak bir fırsatla araçlarını aldılar. Güle güle binsinler. Elinde ne varsa en güzeli odur. Yeni kasanın bu fiyatlara alınabileceğine inanan beklesin zaten, gerekirse kaporayı da yaksın.

LR ve P nin piyasası SR gelmeden önce zaten bitmişti. Niş bir marka olarak kalacaktı Tesla eğer SR hamlesi gelmeseydi. Fiyat 3 milyon üstüne çıkınca aylık satış adetlerinden bunu görebilirsiniz. Nisan ayında sadece 27 adet satan bir markadan bahsediyoruz. Ettiği kar organizasyon giderlerini karşılamaz.

Zaten ne yatırım yaptı ki? Başka marka olsa topa tutardık. Doğru düzgün ne servisi ne de supercharger yatırımı var. Şimdiye tüm otoyol güzergahlarını donatmış olmalıydı.. Umarım bundan sonra yapar.

Dilerim SR gelişi Tesla nın yatırımlarının artması için de bir katalizör olacaktır. İnşallah hep %10 dilimde kalır ve ciddi satış rakamları yakalar ama hiç sanmıyorum.

AWD sahipleri kızmasın, onlar güle güle binsinler özel araçlara biniyorlar. İşletme ve ilk alım maliyetleri benzer olsa kimse SR almaz zaten. Bakınız geçen yıl fiyatlar yakınken olan durum.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @CaptainTsubasa483
N
2 ay
Yarbay

İnsanlar kendilerini arabalariyla kıyaslar olmuş.

Ülke iyice toksik bir hal almış. Sorun arabalarda, markalarda değil. Sorun toplumda, kendimizde.

Değer yargılarını düzeltmesi lazım toplumun.

Önce kendimizi bir eleştirelim, sonra arabaları markaları ve davranışları eleştirebiliriz.

Model Y bir markanın alt segment arabası.
Bunu sadece hızlanması iyi diye gidip ust segment araç üreticileri ile kıyaslamak doğru olmaz.

Model Y eleştirmek, Model Y sahiplerini eleştirmek değildir.

Defalarca yazdım bu araba bu paraları hak etmiyor diye, 100.000dolar’a aldı insanlar, Tesla Hype’i uğuruna.

Gidin daha düşük beygirli daha kaliteli arabalar alın daha fazla keyif verecektir.

Bu araba 40.000dolara hadi ülkenizde 50-60 bin dolara satılsın makul fiyata iyi bir araba.

Ama 3-4 milyon verecek adam belki 1.6motorlu Mercedes’te daha mutlu olur. Parasını gösteriyor belki hızlı değil ama…



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
2 ay
Yarbay

Lr ve P otv’si %220 olan araclarin dengi.

Gecen sene lansman fiyatiyla alan sansli 1-2 bin kisi haric herkes gercek fiyatiyla bu araclari aldi. Tesla zam yapmadi, aksine girisi lansmana ozel bir fiyat ile yapti.

Bir cok kisi de c, e, 3 ve 5 serisini satarak bu modellere gecis yapti. Gordugum tanidigim herkes de asiri memnun

Ilk SR gelse bu arabalari satip Tesla alan sayisi daha az olurdu.

SR farkli bir beklentiyi, LR ve ozellikle de P farkli bir beklentiyi karsiliyor. Premium laflarini gecelim, arac dedin mi rakamlar konusur.

Su araclari karsilastirmak anlamsiz bir muhabbet.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali® -- 25 Mayıs 2024; 21:12:57 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
2 ay
Teğmen

Premium bağlantı sona erince de hala araç online. Fakat 4g bağlantı olmuyor. Yine uzaktan araç ayarlarına aynen erişebiliyorsunuz. Ancak uzaktan kameralara bağlanmıyor, parkta youtube açılmıyor. Canlı trafik yoğunluğunda rotanızı sadece mavi renkle gösteriyor (sıkışıklık, kaza vs de canlı rota güncellemesi yine de oluyor).

Standart bağlantıda eğer telefonunuzdan hotspot açıp aracı bağlarsanız parkta youtube, yolculukta spotify vs. kullanabiliyorsunuz.




Bu mesajda bahsedilenler: @IbraKadabrA
R
2 ay
Binbaşı

bugün istanbulda bir kaç ppf kaplamacı araştırdım...

atasehire yakın bir yerde olan 95.000 fiyat verdi...

aracın rengi beyaz oldugu için ekstra seçime dikkat etmek gerekiyormus...

kalitesiz ürünler zamanla sararma yapıyormuş...

45.000 e de ürün var başka bir yerde bu baktıgım yerde 95.000 dedi...

gri renk dışındakilerde boyalar zayıf dedi teslalarda...

birsürü teslaya şeffaf kaplama yapmışlar...

paradan kaçıp yaptırıp sararma olursa beyaz renkte can sıkabilir...

henüz karar vermedim...



K
2 ay
Binbaşı

Emre özpeynirci yazmış. Dolaylı vergilere şiddetle karşı bir insanım ama lanet ki vatandaşına kene hini yapışan, sermaye dostu bir ymnetim anlayışımız var.

Vergi dilimlerine ayar gelirse şaşırmayın. M.Şimşek gözü dönmüş şekilde kaynak arıyor şu am.

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Marksman84
H
2 ay
Teğmen

Arkadaşlar selam, aşağıdaki aracta bir cisim çarpması sonucu göçük oluştu, sizce göçük onarıcılar ve rötüj boyası ile düzelir mi? Araçlar aliminyum alaşım olduğu için boya probleminden bahsediliyordu, tavsiyesi olanlara şimdiden teşekkürler.

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 2 cevap geldi.
D
2 ay
Binbaşı

Merhaba,
Mayıs sipariş verdiğimiz için daha henüz ortada birşey yok ama şarj konusunda ön hazırlık için birkaç video, inceleme vs baktım. Go-e flex taşınabilir olduğu için daha uygun geliyor, ancak Tesla Wallbox'ın da girişine trifaze fiş takıp, yazlığa götürüp oradaki trifaze prize takmak mümkün olur sanırım. Hem evdeki bağlantıyı hem de Wallbox'ı bu şekilde mobilize etme konusunda danışabileceğim, tecrübeli
İstanbul'da önerebileceğiniz ücretsiz keşif veren firma var mı?

Bir de bu Tesla Wallbox'ı yurt dışında yarı fiyatına. Ordan getirsek, arıza durumunda Worldwide garanti Türkiye'de geçer mi bilginiz var mı?


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @berkolo88
C
2 ay
Er

Arkadaslar merhaba. Bana da dun standart fiyat uzerinden 27’sine kadar odeme talebi geldi. Ic beyaz dis beyaz. sonradan cikan bir masrafim oldugu icin sirami almak isteyen varsa verebilirim. Bari kaporam yanmasin.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.