Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
20
Cevap
26777
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Tek modemden 2 farklı ip almak ''Yardım''
F
13 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Arkadaşlar evimde tek bir modem haliyle tek internet "ttnet" ve modeme ethernet ten bağlı 2 farklı bilgisayar var. Yapmak istediğim bu iki bilgisayarında çıkış ip lerini farklı göstermek yani rapid hotfile gibi sitelerden aynı aynda indirme yapmak gibi hotspot gibi programlar bunu sağlıyor ancak interneti çok yavaşlatıyor yükleme hızım düşüyor.
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



H
13 yıl
Yüzbaşı

Çok kolay bir deneme yapabilirsin bir den fazla bilgisayarı olan bir yapıda her bilgisayardanhttp://whatismyipaddress.com/ adresine gir çıkan bütün iplerin aynı olduğunu görürsün.



F
13 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: ScanServ

Aynı DSL hat üzerinden yada şöyle söyleyeyim aynı internet hattı üzerinden alınabilecek çıkış ip adresi birden çok olabilir. Örnek vermek gerekirse, ortamınızda 50 adet istemci olsun, siz her istemciyi farklı public IP adresinden dış dünyaya çıkarabilirsiniz. Öncelikle reel ip adresleri satın almanız gerekiyor. Aldığınız bu ip adreslerini kullanabilmeniz için, içerideki herhangi bir pc'ye ait local ip adresini, satın aldığınız reel ip adresine route etmeniz gerekiyor. Bunu yapabilmek içinde Layer 3 çalışabilen bir ürüne ihtiyacınız var. Switch, router yada Firewall işinizi görecektir. Daha çok teknik detaya girmiyorum ama bu olay en basit anlatımıyla böyledir... Şimdi sizin ev kullanıcısı olduğunuzu ve evinizde layer 3 çalışabilen switch yada firewall donanımı olmadığını varsayarsak, mevcut adsl hattı üzerinden bu dediğiniz olayı yapmak mümkün değildir :)

Şimdi ttnetin sağladığı 2 ve fazla statik ip hizmeti var bunu sattıklarına göre verdikleri modemde bilgisayar başı ip atıyıcak donanıma sahiptir heralde benim işimi görür diye düşünüyorum yoksa yanılıyormuyum ? Düşündüğüm şey değilmi bu hizmletleri
http://www.ttnet.com.tr/bireysel/Hakkinda/duyurular/Sayfalar/1-Kasim-2012-Statik-ip-tarife-guncellemesi.aspx


Bu mesaja 1 cevap geldi.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.