Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
32
Cevap
933
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: SUPERONLINE FIBER BUFFERFLOAT SORUNU (2. sayfa)
Z
2 hafta (4699 mesaj)
Yarbay

OpenWRT yükleme prosedürlerini dikkatli uygulamak lazım. Resimlerler adım adım anlatan birkaç site vardı. Gogole'dan arayıp bulun. Bu arada gerekli kabloyu da temin etmelisiniz. İlk openWRT yazılımını atarken gerekli olacak. Sonrasında yükseltmelerde gerek kalmıyor. Forumda da mevcut sanırım. Wi-Fi bende de kapalı zaten. 2.4 olduğundan çok verimli olmaz. 1GE ethernet çıkışları var zaten.
Bu cihazı TTNet zamanında ücretsiz vermişti. Çok kaliteli bir cihaz. Ayrıca bellek kapasitesi de OpenWRT için uygun olduğundan çok aranılan bir cihazdır kendileri.
Router alırken ileride farklı ağlarda kullanma ihtimaline karşı 2.5GE giriş ve çıkışı (en azından 1 adet) olan bir cihaz bulmaya çalışın. OpenWRT kullanabilen ya da yüklenebilen bir model olması artı olur.

Yükleme ile uğraşmak istemezseniz hazır OpenWRT yüklü olarak da satmaay başlamışlar.
PTTAVM: Openwrt yüklü Zyxel P-2812HNUL-F1 VDSL modem 300Mbps





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulu123 -- 4 Aralık 2025; 10:23:1 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @htncy
H
2 hafta (20 mesaj)
Onbaşı

Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. kabloyu edindim çok olmasa da az çok anlarım yapabileceğimi düşünüyorum. ddetaylı bir video da buldum aynı lişinin forumda rehberi de mevcut onu kullanacağım bakalım. Bu modemle ilgili;biçok ilanda wwifi çalışmıyor dendiğini gördüm keza benim aldığım da öyle nedir bu kronik bir problemi mi var bu cihazın?
Ben de bu günlerde router bakıyordum ne alacağıma karar veremedim tavsiyeleriniz olursa duymak isterim.

Linkteki ürün ise bu modemi keşfetmiş uyanık bir satıcı, bolca ilanı var s comda da. özellikle bu satıcının çevresinden dolanmayı seçtim açıkcası.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @zulu123
Z
2 hafta (4699 mesaj)
Yarbay

Bendeki kendi cihazım. Yıllar önce TTNet hediye etmişti:)). Şimdi ISS'lerin verdiği ucube cihazlara bakınca cidden muhteşem bir cihaz. Bellek kapasitesi ciddi yüksek ve zaten o nedenle OpenWRT yüklenebiliyor ve sorunsuz çalışabiliyor. Wi-Fi benim cihazda çalışıyor ancak kapalı tutuyorum. Standart 2.4 olduğundan çok verimli olmuyor. Gerçi xDSL hızlarında çok da sıkıntı değil ancak coverage olarak çok yeterli gelmiyor. O nedenle arkasına Flint 2 veya başka bir Access point takarak kullanıyorum. Sonuçta kronik bir Wi-Fi sorunu yok. OpenWRT'de Wi-Fi çalıştırmak için ayrı bir dosya ve 1-2 yapılandırma ayarı var.

Router için yine OpenWRT destekli cihazlara bakın. İlgili Mercusys modellerini inceleyebilirsiniz. SQM ayarı yapabilmek çok önemli. Özellikle xDSL bant genişliklerinde Bufferbloat sorunlarıyla uğraşmamak adına gerekli. Modem arkasına router bağlayacaksanız SQM'i modemde değil router üzerinde çalıştırın. Sonuç olarak OpenWRT destekli bir cihaz bulamazsanız en azından SQM özelliği olan bir cihaz bulmaya çalışın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @htncy
H
geçen hafta (20 mesaj)
Onbaşı

kullanmaya başladım openwrt kurulumunu da kolaylıkla yaptım. hiç kopma yok uyumlu gibi görünüyor Broadcom dalam ile. hikayenin başındaki hedefime de ulaştım; snr ayarı yapabiliyorum 9 snr ile crcsiz 77mbps alıyorum. 2 günlük tecrübem çok pozitif yönde.
Router olarak mi 3000t bakıyorum fiyatı da 1499tl idi şuan ciddi bşr zam gelmiş düşündürdü biraz bu kadar ihtiaycım var mı diye. şimdilik eski modemimi router olarak kullanıyorum. router arayışlarım devam ediyor, aynı zamanda 2812yi test etmiş oluyorum.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @zulu123
Z
geçen hafta (4699 mesaj)
Yarbay

2812, xDSL modemlerde bir efsanedir. Router olarak Mi gibi cihazlarla ağınızı kirletmeyin derim. Router yerine bir Access Point alabilirsiniz. Zaten 1GE ethernet çıkışı var. Arkasına bağlayacağınız bir AP ile WiFi 6 vs. gibi ihtiyaçlarınızı rahatlıkla çözersiniz. Ağ yönetimini de 2812'deki OpenWRT ile yapmış olursunuz.

Bu arada OpenWRT Status sayfasında Modem çipsetinin (Lantiq ile başlar) altında bağlanılan DSLAM cihazının çipsetini de göreceksiniz. Infineon olarak görünüyorsa zaten Lantiq çipset vardır :).


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @htncy
H
geçen hafta (20 mesaj)
Onbaşı

Belli başlı paketleri kurmak istiyorum ancak bunları 2812 üzerinden değil openwrt destekli bir router ile yapmak istiyorum o yüzden bu fikre girdim. araştrıdığımda da mi router + p2812 kombinasyonunu çok gördüm. APlerle de bu dediklerimi yapabiliyorsam araştırırım ancak pek bilmediğim için rehberi açık seçik olan modellerden gitmeye çalışıyorum. :)

Dediğiniz gibi OpenWRT status sekmesindde en alta vendor id Broadcom xxx olarak gözüküyor. Daha önce keenetic modemin arayüzünden log alarakta öğrenmiştim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @zulu123
Z
geçen hafta (4699 mesaj)
Yarbay

Bu arada İzmir'deki evime döndüm ve TurkNet Gigafiber bağlatıp test ettiğimde B seviyesinde Bufferbloat çıktı. Hem upload hem de download 900 mbps üzerinde alıyorum. SQM vs. denedim ancak faydası olmadı. xDSL gibi düşük bant genişliklerinde ciddi şekilde ieş yaramasına rağmen, yüksek bant genişliklerinde ISS üzerinden yürümek gerekiyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @htncy
H
6 gün (20 mesaj)
Onbaşı

çok anlamıyorum ancak deneyip gördüğüm kadarıyla bufferbloatı etkileyen yegane aktör modem dslde fiberde bu kadar etkisi var mı bilemem. gerçi Türkiye'de ont gibi garabet bir cihaz koyuyorlar hatla modemin arasına


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @zulu123
H
4 gün (20 mesaj)
Onbaşı

evet ben de anı şeyi demek istedim. isslerin verdiği ont ile 1000mbpsi asla geçemiyorsun, paket değişmeden sfp ile kullanmayı başaranlar var ve bu kullanıcılar 1300mbpsye kadar hız alıyorlar, aynı şekilde ont ile olsun dersen vsol 2.5g ont kullanıp yapanlarda var bunu. dediğinize çoğu alanda katılıyorum ancak burada 2 cihazı gerektirecek bir durum yok ki. Sınırlandırma, 2 cihaz 2 adaptör ont ile router arası ekstra ethernet kablosu vs. bunlara ihityaç yok. saçma bir uygulama


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @zulu123
Z
3 gün (4699 mesaj)
Yarbay

ONT cihazı olmazsa kendi router cihazınızı doğrudan kullanamaz ve ISS'in verdiği cihaza bağlamak zorunda kalırsınız. ISS cihazlarının menüleri kısıtlanmış olduğundan, Bridge modu, SQM veya QoS gibi ayarları yapamazsınız. Profesyonel kullanım için SFP veya ONT cihazı şart. O nedenle çoğu kullanıcı ONT ve Router tümleşik cihaz almak istemez. 1GE sınırını aşmak için SFP destekli bir 2.5GE router ya da ONT (SFP takılabilen ont cihazları da var) edinilmesi gerekiyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @htncy
W
3 gün (23765 mesaj)
Yarbay

takip



H
3 gün (20 mesaj)
Onbaşı

hocam son 3 mesajınız dediğim şeyi bana tekrar söylüyorsunuz, ben başka bişey söylüyormuşum gibi cevap veriyorsunuz :))


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @zulu123
Z
dün (4699 mesaj)
Yarbay

Hayır, aynı değil. Siz ONT'ye gerek yok diyorsunuz, ben ise gerek var diyorum. profesyonel kullanım için ONT ya da SPF şart.




Bu mesajda bahsedilenler: @htncy
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.