Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
1959
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Superonline Fiber Altyapı Sorunu
C
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Selamlar,

Superonline 1 Gbit fiber kullanıyorum (İzmir / Narlıdere). Yakın zamanda taşınma durumu var. 250 metre ileride bir binaya taşınacağız. Yeni binayı Sol'ün sorgu haritasından kontrol etttiğimde, "fiber potansiyeli mevcuttur" yazıyor (şu an 1 Gbit'i kullandığım bina için de aynısı yazıyor). Binanın etrafı da mavi fiber simgeleriyle dolu.

Ancak müşteri hizmetlerini aradığımda, yeni binada sadece VDSL olduğunu söylediler.

1- Binaya fiber bağlanması için ne yapmam gerekir? Dilekçe veya online formu nereye yazmalıyım? Sokakta belli ki fiber altyapısı var. Bina da o çevredeki en yeni apartmanlardan biri. Talepte bulunursak sonuç alabiliriz (diye umuyorum ).

2- Uzun bir süre VDSL kullanmak zorunda kalacağım belli. VDSL altyapısını Türk Telekom sağladığı için ona geçmek isterim; ancak Superonline binaya fiberi daha erken getirirse, onların müşterisi olmam avantaj sağlar. Sizce ne yapayım? Sol, VDSL'de çok problem yaşatır mı?

Bu arada, yeni binayı Türk Telekom'da da sorguladım. Onda da VDSL (Hipernet) yazıyor.

Son olarak, yeni binanın Göknet'teki sorgu sonucunu atayım:

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu da şu an 1 Gbit fiberi kullandığım bina:

< Resime gitmek için tıklayın >

Fiber için bir anlamı var mı bilmiyorum ama sonuçlar aynı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 8 Temmuz 2022; 16:39:28 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
2 yıl
Teğmen

Vdsl mevcut yeni taşınacağınız binada.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Castle Bravo
Y
2 yıl
Yüzbaşı

yeni taşınacağınız binada superonline kutusu var mı veya hazırda şuan aktif olarak kullanan komuşlar vs var mı bakın. sistemsel bir hata olabilir.



C
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bilgi olması için yazayım:

Konuyu birkaç ay önce Sol'ün Konak'taki merkezine danıştım. Sokakta fiber olduğunu ama fiberi minimum 8 dairesi olan binalara çektiklerini söylediler. Bizim binada 6 daire olduğu için çekemiyorlarmış.

Bu arada, bizim binada 6 daire dışında, 3 tane kapsamlı dükkan, kargo şubesi falan da var. Sorarken onlardan bahsetmek aklıma gelmedi. Bir ara tekrar gidip soracağım. Dükkanları dahil ederlerse belki lütfedip fiber çekerler, ama muhtemelen ayrı ticarethane / kurumsal müşteri olarak değerlendirip çekmeyecekler.

İnternet hızını eskisi kadar önemsemediğimden, tekrar gidip sormaya üşendim. Ama tabi arada bir PS5'e oyun indireyim dediğimde 1 Gbit Fiber yerine 50 Mbit VDSL kullanmak kötü oluyor. (VDSL altyapısı 80 Mbit civarını destekliyor ama Sol'de 75 Mbit paket olmadığından 50 Mbit tarifesini kullanmak zorunda kaldım. O da ayrıca kötü oldu.)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 3 Kasım 2022; 13:33:41 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
geçen yıl
Yüzbaşı

süperonline altyapısı görünmüyor kendi sitesi hariçi hiçbir yerde bendede var fiber ama altyapı sorgulama yapınca cıkmıyor



S
geçen yıl
Yüzbaşı

Yorumunuza istinaden SOL fiber çekilen binaları kontrol ettim, aşağıdaki görseldeki binalarda 3 daire bulunuyor ve kablolama yer altından değil bina üzerinden geliyor.

< Resime gitmek için tıklayın >






Edit: Arka tarafında 3 kat 6 daire karşısında 4 kat 4 daire olan binalar mevcut ve hepsinde SOL fiber mevcut.


Edit2: adresime çekmeleri için uğraşıyorum, şikayet kanallarından planlı alt yapı çalışması yok şeklinde yanıtlar alıyorum :(


< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sacrific3 -- 20 Kasım 2022; 15:31:25 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Castle Bravo
C
geçen yıl
Teğmen

merhaba son attığınız fiber aktif kısımını vs nasıl görebilirim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Sacrific3
S
geçen yıl
Yüzbaşı

Merhaba,

Superonline mobil alt yapı sorgu da haritadan seçtiğiniz de etrafta fiber var mı daha haritada gösteriyor.
https://m.superonline.net/internet/fiber/nerede




Bu mesajda bahsedilenler: @Cagriozbkr
S
geçen yıl
Binbaşı

Bu SOL Fİber neye göre altyapı çekiyor onu anlamadım karşı mahallede ve yanımdaki binada Turkcell Fİber var ama bizim apartmanda yok 3 dairedeki yere zor diyorlar adamlar tek katlı müstakil olan sokağa çekmişler İzmir/Buca da çözemedim bunları.



K
geçen yıl
Yarbay

Arkadaşlar merhaba şuan oturduğum binada tt alt yapısını kullanan bir firma ile vdsl kullanıyorum internet hızı yerlerde açtığım arıza kayıtlarına firma daire içi tesisat çok kötü ondan dolayı diye dönüş sağlıyor elektrikçiden teklif aldım 8. Kata ankastreden cat 6 kablo ve daire içi işlemler için 1000 tl fiyat çekti ev sahibi karışmak istemiyor masrafa,super online kutusunu gördüm binada fttb kutusu galiba super online geçiş yaptığımda ankastreeen benim daireye kadar cat 6 yı onlar çekiyor galiba bu şekil kablo masrafı olmayacak,bu süperonline fiber alt yapısını kullanıp aynı şekil daireye kadar cat6 çeken başka firma varmı bildiğiniz kablonet milleti v.b gibi
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.