Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
11
Cevap
2723
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Superbden Levorga Geçmek
V
8 yıl (43 mesaj)
Onbaşı
Konu Sahibi

Herkese Merhaba,

Tek çocuklu bir çekirdek aile babası ve 2016 model Superb 1.6 TDI Prestige DSG sahibiyim.

İç hacim, konfor ve tüketim anlamında arabamdan anlatamayacağım kadar memnunum. Yılda 30000 - 35000 km arası yol yaptığımı da belirteyim. Arabam şu an yaklaşık 65000 kilometrede. İzmir'de yaşadığım ve sıkışık trafiğe girmediğim için henüz DSG problemi yaşamadım, fren balatalarım bile hala değişmedi.

Araba değiştirme planım olmadığından son bakımda garantiyi iki yıl uzatıp (2400 TL) dört lastiği de yenilemiştim (3600 TL). Hatta lastiklere (235/45/R18) verdiğim paranın sancısı hala geçmedi.

Levorgu çıktığı günden beri yerli ve yabancı kaynaklardan takip ediyor, videolarını seyrediyorum. Karakterleri farklı ama aklım Forestera da kayıyor. Kriterlerim arabanın en fazla iki yıllık ve 20000 km civarında olması. Bu özelliklerdeki bir Forester bütçemi aşıyor. Kendi arabamı 145000 - 150000 TL aralığına satmayı planlıyorum ve üzerine koyabileceğim başka bir para yok.

Cumartesi günü test sürüşü yapmaya gideceğim ama bana çok fikir vereceğini sanmıyorum o sürüşün. Kiralama imkanım olsa alıp her gün geçtiğim mıcırlı köy yollarında bile denemek isterim ama kiralığını bulmak da mümkün değil.

Aklıma takılanlar:

1. Konfor olarak tabi ki Superbe yaklaşmasını beklemiyorum ama karımı ve çocuk koltuğunda oturacak oğlumu rahatsız edecek kadar sarsıntı, yol ve rüzgar sesi olur mu? Superbde 140 km/h hızla bile giderken kısık sesle müzik dinleyebiliyor, aracın içinde sesimizi yükseltmeye gerek kalmadan doğal bir şekilde sohbet edebiliyoruz. Daha önceki araçlarım olan 2008 model Toyota Auris ve 2013 model Ford C-Max bu konuda çok zayıftı.

2. Trim sesleri konusunda gerçekten takıntılıyım. Beni tatmin eden ilk araba Superb oldu. Bugüne kadar iki şikayetim oldu ama servis halletti. Mıcırlı yol, dişli asfalt dahil arabamdan rahatsız edici bir ses duymuyorum. 18 inç lastiklere rağmen amortisör konforu da tatmin edici.

3. Tüketim... Superb, DSG'nin de katkısıyla gerçekten az yakıyor. Özel bir çaba sarf etmememe rağmen 5.4-5.8 l/100 km aralığında çok istikrarlı bir ortalama tüketim yakalıyorum. Otoban gazlamalarında bile 7.5'in üzerine çıkaramadım. Levorgla 8-9 aralığında gezeceğimi tahmin ediyorum. Yaptığım hesaba göre ayda yaklaşık 600 TL tüketim farkı olacak ama Levorgdan zevk alabilirsem bunu kafaya takmam.

4. Piyasası, ikinci el... vs. Piyasasının olmamasının avantajını ikinci el alarak zaten kullanacağım. Aldığım arabaları sıfır veya çok düşük kilometrelerde alıp 4-5 yıl kullanıyorum. Arabadan memnun kalırsam işin bu kısmı ikinci planda olacak.

Yapmayı düşündüğüm şey mantıklı mı değil mi karar vermeye çalışıyorum ama mantıksız olması bana ne kadar engel olur onu da bilemiyorum :)

Sizin görüşleriniz nedir?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vsonek -- 13 Temmuz 2018; 9:49:17 >