Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
6
Cevap
1841
Tıklama
0
Öne Çıkarma
subwoofer yardım (tda2030a)
M
16 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

arkadaşlar öncelkle selamlar bi kaç hafyadır forumu inceliyorum çok hoşuma gitti yazdıklarınızı okuyorum gerçekten çok iyi bende çok meraklıyım elektroniğe.şimdi kayıt oldum umarım benimde size yardımlarım dokunur.

evde kullandığım 5.1 ses sisteminin woofer çıkışını yanlışlıkjla kısa devre yaptım ve içinden bi patırtı geldi açtığımda tda2030a diye bi entegrenin patlamış olduğunu gördüm.bugün ise aynı devredeki entegreyi yanan entegreyi söküp onun yerine taktım fişe takınca koku geldi ve tahmin ediyoru o taktığımda yandı ne yapmam gerekir entegreleri değiştirsem çalışırmı yoksa başka parçalarda yanmış olabilirmi ?

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



T
16 yıl
Yüzbaşı

http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/25043/STMICROELECTRONICS/TDA2030.html
linkden typıcal aplication' a bir bak ve kontrol et eğer senin devrendede 1n4001 diod'lar varsa beslemeye ters olarak takılmış olanlar bunları ölçme gibi bir olanağın varsa bir bak. illa 4001 olmasına gerek yok 4007'ye kadar yolu var hepsi senin devrende çalışır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.