Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
460
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Su Soğutmalı Sistemler Hakkında Bİr Soru
B
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhaba. Merak ettiğim bir konuyu siz sormak istiyorum.

Sıvı soğutmalı fanlar bilgisayarın genelini mi soğutur (ekran kartı, anakart, cpu, harddiskler vb.) yoksa sadece cpunun soğutulmasına mı yararlar.. ben de cooler master 812 fan var cpu soğutması için.. Bir de sıvı soğutmalı fan alsam ne kadar işe yarar, tavsiye eder misiniz?



B
10 yıl
Yarbay

Sivi sogutma yalnizca cpu icindir islemci faniniz varsa onu sokup sivi sogutma takin



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @bendenbirben
D
10 yıl
Yarbay

sıvı soğutma, radyatör ve soğutma bloğu olarak farklı parçalardan oluşur. soğutma bloğu takılı olduğu donanımdan aldığı ısıyı sıvıya iletir, radyatör de sıvıdaki ısıyı dışarı atar. genelde sıvı soğutma kitleri sadece işlemci soğutma bloğuyla geliyor, eğer büyük bir radyatör varsa ekran kartına da ayrıca soğutma bloğu alıp bu radyatöre bağlanabilir.

kasa fanları kasa içindeki havayı tazaler ve sıvı soğutmadan ayrı bir ihtiyaçtır. sıvı soğutma sayesinde kasa içindeki ısı kaynakları azaldığı için kasa fanına olan ihtiyaç da azalacağından daha az sayıda daha sessiz fanlar tercih edilebilir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darklord Sauron -- 8 Eylül 2014; 16:50:48 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.