Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
818
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Su eksiltme sorunu
S
8 yıl (35 mesaj)
Onbaşı
Konu Sahibi

Merhaba Arkadaşlar,

2005 model polo marka otomatik vites aracım su eksiltiyor, 2 haftada 1 litre civarı, bu arada araçla çok fazla yol katetmiyorum, sadece haftasonları kullanıyorum.
Bundan yaklaşık 1 ay önce aracın fanı ikinci devirde çalışmadığı için hararet çok yükseldi, 130 lara dayandı, aracı hemen sağa çekip su takviyesi yapıp en yakın sanayiye götürdüm o anda.
Aracın beyniyle ilgili bir sorun olduğunu söylediler ve bunun tamirini gerçekleştirdiler, aracın harareti şuanda 90 ı geçmiyor fakat araç su eksiltiyor. Araca antrifizli su konmuş bu anttifriz
araçta hortumları vs delmiş olabilir mi? Veya daha da kötüsü bu hareret sırasında araç conta yakmış olabilir mi? Bu arada araç bazen ilk kontakta da çalışmıyor.
Ne yapmak lazım, tecrübeli arkadaşlar?

Yardımlarınız için teşekkürler

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



D
8 yıl (627 mesaj)
Yüzbaşı

once araba rolantideyken ve calisma isisindayken kaputu acip hortumlari, kelepceleri, baglantilari kontrol edin. gerekirse krikoyla yukseltip altinda da bakin. ozellikle radyatorde terleme olup olmadigina bakin. bunlari yaparken yuksek devir gaz verip basinci arttirirsaniz isiniz kolaylasir. contada kacagini da genlesme kabindaki basinctan anlayabilirsiniz. ayni zamanda sistemde baloncuk olur.



S
8 yıl (35 mesaj)
Onbaşı
Konu Sahibi

Sağolasın, sanırım ben bu konuyu çok anlayamam, bir tamirciye götüreyim de o baksın.



T
8 yıl (1189 mesaj)
Yüzbaşı

Araç LPG'li ise ilk baktıracağınız yer lpg'nin T bağlantıları olsun. T'ler plastik ise metal olanlarla değiştirtin...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
8 yıl (23352 mesaj)
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: tomofil tutkunu

Araç LPG'li ise ilk baktıracağınız yer lpg'nin T bağlantıları olsun. T'ler plastik ise metal olanlarla değiştirtin...

platik t bağlantısı nasıl su eksiltiyor


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
8 yıl (1189 mesaj)
Yüzbaşı

Soğukta büzüştüğü için kelepçesinde boşluk kalıyor. Isınınca genleşerek kelepçeye oturuyor.. bu yüzden su soğukken azar azar kaçırıyor.



1 aydır aracım su eksiltiyordu, bahsettiğim olayı sağlam bi usta söyledi T leri değiştirdim artık eksikme yok.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @CeyKalDa
S
8 yıl (35 mesaj)
Onbaşı
Konu Sahibi

Araç lpg li değil benzinli arkadaşlar.



S
8 yıl (35 mesaj)
Onbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar aracın genleşme suyuna şu radyatör kaçak sıvılarından attım şuanda 4 haftadır su eksiltme yok gibi. Farklı bir gelişme olursa haber vericem


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
8 yıl (627 mesaj)
Yüzbaşı

İyi yapmamışsın, bir süre hararete dikkat ederek kullan. İleride kaloriferin ısıtmaz ve hararet gibi sorunlarla karşılaşırsan konsol içindeki ısıtma radyatörünü ilk kontrol edeceğin yer olsun. O tür katkılar soğutma ve ısıtma radyatörlerinde tıkanıklıklara sebep olabiliyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @Shevek
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.