Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 6 misafir, 2 mobil kullanıcı
33435
Cevap
1788820
Tıklama
3
Öne Çıkarma
Cevap: STILO FOREVER :) (1672. sayfa)
C
4 yıl
Er

Motor alt kaplamaya ne kadar istiyorsun reis



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @stiilloo
D
4 yıl
Yarbay

1.4 mü daha sorunsuz yoksa 1.6 mı?!



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
B
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: derfgt

1.4 mü daha sorunsuz yoksa 1.6 mı?!
1.4 motoru bilmem, sonradan çıktı o ve 6 vitesli, 1.6 lar 5 vitesti. 1.6 motorların beyin sorunu var ve benim canımı çok yaktı şahsen. bir de 1.4'ler full donanım yoktu, daha düşük donanım seviyesindeydi.



S
4 yıl
Yüzbaşı

1.4 ler daha sorunsuz



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @derfgt
L
4 yıl
Teğmen

Arkadaşlar stilo 1.6 lpgli almayı düşünüyorum. Bir kaç arızası var gibi yardımcı olur musunuz?

Ekranda engine, stop, airbag failure hatası dönüp duruyor.
Bir de klima sürücü tarafındaki kanallarda sıcak üflüyor sadece.
Bir fikri olan var mı?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
B
4 yıl
Yarbay

Engine stop falan diyorsa alma kardesim. Facebooktan stilo gruplarina uye olursan daha cabuk ve detayli bilgi alabilirsin



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @linkorn
B
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: linkorn

Arkadaşlar stilo 1.6 lpgli almayı düşünüyorum. Bir kaç arızası var gibi yardımcı olur musunuz?

Ekranda engine, stop, airbag failure hatası dönüp duruyor.
Bir de klima sürücü tarafındaki kanallarda sıcak üflüyor sadece.
Bir fikri olan var mı?
aman arkadaş. engine hatası veriyorsa veya sen gaza bastığın halde gitmiyorsa (bu da beyin arızası, bu arızanın vermesi için biraz uzun sürmen gerekebilir), sakın haa...

sürücü tarafı klima sıcak üflüyorsa yine alma. her üfleçte ayrı ayrı ısı sensörü var stilo'da. sürücü tarafındaki bozuk demek. stilo parçası pahalı bir araçtır, muadili de yoktur.

sıfırdan alıp 10 sene kullandım, stilo almanı tavsiye etmem. aracı 19bine sattım, son senesinde 11bin masraf yaptı bana 6 sene öncenin parasıyla.



L
4 yıl
Teğmen

Almadım hocam o aracı. Ama yine stilo bakıyordum çok mu sıkıntılı



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

H
3 yıl
Onbaşı

yok mu @beyinsis hariç bu konuyu bilgilendirecek. sadece bu arkadaşımız yorum yapmış ve doğal olarak yaşadığı sıkıntılar yorumların olumsuz olmasına sebep olmuş.. arıza dediğiniz nedir ki her araç arıza çıkartır. önemli olan arabanı tanımak, sevmek ve bakmak. bakımsız her araç arıza çıkartır. araba demek koca bir makine demek. bu makine sayısız mekanizmadan oluşuyor. onun için aracınızı alın yavaş yavaş sorunlarını halledin ve bakmaya devam edin arabanıza o da sizin cebinize bakmayı bıraksın. STİLO tipiyle donanımıyla çok güzel bir araçtır...



H
3 yıl
Er

Beyin arızalarının sebebi tasarım hatasından oluşan ısı problemi bu kronik problemi istanbulda çözüyorum 18 yaşındayım 4 stilo tamir ettim hepsi yollarda ve beyin lokasyonunu değiştirerek motordan aldığı ısıyı engelliyorum telefon numarası paylaşılırmı bilmiyorum ama seve seve yardımcı olmayı isterim



C
3 yıl
Onbaşı

Merhabalar. 2003 1.6 stilo aldım ve Ankara'da ikamet ediyorum. Ankara'da stilo bilen arızaları ilgilenen bildiğiniz bir usta var mı?



C
geçen yıl
Er

Yaklasik 5 yildir 3K 2005 model 1.6 stilom var burada bilip bilmeden yazan arkadaşlar oldugunu gordum enginefault beyin hatasi diyen arac kronik rahatsiz diyen herkes bir sey soylemis durmuş olabilir farkli dusunceler ama ben 5 yildir kullaniyorum enginefault da diyor kac tane ustaya gittim hepsi bana fahiş fiyatlardan beyin saplamaya calisti gelgelelim ki aracin baski balatasi tamamen bitmis bir de bogaz kelebegini temizledikten sonra duzeldi arada bir map sensoru yani oksijen sensoru soketinden enginefault diyordu soketi de yeniledim sorun falan kalmadi mesele beyinde de olabilir belki ama cok dusuk bir ihtimal bu bir.
İkincisi ayni tipte ve olculerde alacaginiz hundai peugeot reno gibi araclar B segmenti stilo C segmentidir
Hem bu ulke de hangi bakimsiz arabayi alip da sanayiden cikabilen var ? Onemli olan araca bakmak aldiginiz arabanin gecmisi temizse bakimlari guzel yapilmissa motor 5 bin devirlerde bagirtilarak yanlanmamissa alin stilo alabileceginiz en donanimli en verimli en saglam arabadir.
5.yilimiza girdik stiloyla normal yapilmasi gerekem seyler vardir mesela belli surede triger degisimi gerekir kezaa baski balata bunlar standart seylerdir o yuzden onlari saymadan ettigim diger masraflar 200 300 liralik masraflardir stiloya bu kadar sayan adamlar var ya arabadan anlamiyorlar ya da hep esege binmeye alismislar bende onceden peugeot vardi a.q un arabasi hayatimi sikti her hafta bir yolda bir yerde kaliyordum reno vardi tenekeden hallice motoru guzel ama hic bir donanim yok a.q tabut gibi araba bakiyosun fiyatlarina stilodan da pahalilar mantikli mi bu? Markasi ne olursa olsum kotu bakilmis araca denk gelirseniz yaa. Yersiniz. Ama iyi bakilmis bir arac bulursaniz arabadan da anliyorsaniz ve iyi de bakarsaniz stilo da size cicek gibi bakar abi. Stilo hakkinda meraki olup da bilmedigi seyleri sormak isteyene yardimci olurum nacizane tecrubelerime dayanarak



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
9 ay
Er

Hocam aracı hala kullanıyor musunuz önerir misiniz parçası bulunur mu motor aksamı vs parçası bulması kolay mı ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Cskn1071
X
2 ay
Çavuş

Arkadaşlar merhaba Fiat stilo ben çocukken babamın kullandığı arabaydı ve çok severdim yeniden almak istiyorum. Araştırdım bu aracın birkaç sıkıntısı varmış; devriyaj gaz sıkıntısı, beyin problemi, motor hatası, klima sorunu ve bir de skywindow açılırken bozulması yada su kaçırması. Bu sorunlardan klima ve skywindow sorunun çözümlerinin olduğunu biliyorum ancak devriyaj gaz - beyin problemi ve motor hatalarının çözümlerini bilmemekteyim.

Tüm bu araştırmalarım sonucunda bir de bu aracın 1.6 benzinli 103 HP atmosferik motor seçeneği dışında 1.9 JTD dizel 115 HP turbo seçenekli versiyonunun olduğunu aynı zamanda yurt dışında da 1.8 JTD dizel turbo 150HP ve 1.9 JTD dizel 170HP seçeneklerinin olduğunu gördüm.

Araştırmamda fark ettiğim ve size sormak istediğim konu ise şu: devriyaj gaz sorunu motor sorunu ikisi de beyinden kaynaklanıyor onu anladım ancak bu sorun ve şikayetlerin %90'ı 1.6 benzinli atmosferik motor da gördüm 1.9 JTD dizel turbo seçeneğinde bu sorun yok gibi bir şey, doğru mudur?

Şayet doğru ise 2.bir sorum daha var: 115HP bana az geldi açıkçası ben yurt dışından bir stilo alsam 1.9 JTD dizel 170 HP yada 1.8 JTD dizel 150 HP bunun motorunu ülkemize getirtsem buradaki bir 1.6 benzinli atmosferik motorlu stiloya takabilir miyim? Motor Swap yapılabilir mi? Buna aracın kasası ve ön motor bölümü müsait midir? Biraz uçuk sorular bunlar ama harbiden merak ettim bütçem 500.000 TL şu anda yani bence olur diyorum ama yine de size de danışmak istedim. Derseniz 500.000 TL bütçeye çok daha iyi araçlar var ama ben stilo istiyorum yani benimki fantezi aslında ama niye olmasın?

Son olarak yukarıda bir arkadaş beyin sorunun motor ısısından kaynaklı olduğundan bahsetmiş, bu beyini farklı lokasyonlara koyarak sorunu çözdüğünü söylemiş bunu birkaç yerde de okudum bu doğru mu? En azından motor swap mümkün olmaz ise bende beyin sorunun çözerek 1.6 benzinli yada 1.9 JTD alarak yoluma devam ederim.

Buraya kadar okuyup yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim, iyi forumlar, saygılar...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
2 ay
Yüzbaşı

Genel olarak cevap vereyim.

Evet dizeller daha sorunsuz.

ısrarla devriyaj gaz sorunu dediğiniz sorun gaz kelebeği / devir dalgalanması sorunu olması lazım. Aracın debriyajıyla ilgili bir sorun yok çünkü. Gaz kelebeği sorunu basitçe kelebek temizlenerek, kontrol ünitesindeki film yenilenerek ya da komple gaz kelebeği değiştirilerek çözülüyor. devir dalgalanması için gaz kelebeği , sente ayarı ve hava akış sisteminin dışardan hava almaması gibi şartların sağlanması gerekiyor. yani normal şartlar sağlanmış bir araçta sorun olmayacaktır. Kelebek için bir de dişli sıyırma kırılması durumu var. Ama çözümler benzer. atla deve değil.

Az sayıda dizel olduğundan belki de onlarda gaz kelebeği sorunu duymadım.

Beyin sorunu (kurcalanmamışsa) lehim yenileyerek ya da entegre değiştirilerek çözülüyordu benim zamanımda. şimdi ne yapıyorlar bilmiyorum. içi yenilendikten sonra uzun vidalarla yerinden yükselterek motordan ayırma, araya termal macun sürme, yan taraftaki hava filtre kutusuna sabitleme gibi tekrar ısıya maruz kalmamasını sağlayan uygulamalar yapılabiliyor. Ben stiloyu 3,5 sene sorunsuz beynin yerini değiştirmeden (LPG'siz) kullandım.

Dışarıdan getireceğiniz motor hacim aynı olduğundan bence! (bildiğimden değil) swap konusunda sorun yaşatmaz size. Genelde turbo ve 1-2 ufak değişiklikle alıyorlar o güç farkını çünkü. Sığar yani.

Hevesli ve arabayla uğraşmak isteyen adamı yolundan çevirmeye çalışmayı hiç sevmem :) ama o bütçelere Fiat Bravo dizel alınır ve keyifle binilir demeden edemiyorum. biraz daha yukarı çıkılırsa km'si dizele göre düşük ve iyice temizleri bulunur. istenirse yazılım da atılır vs.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sui_cast -- 4 Mart 2024; 12:3:51 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @xbea
X
2 ay
Çavuş

Hocam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, bende baktım evet hiç uğraş gerektirmeyen dizel ve HP de yüksek araçlar var ancak ben stiloyu sadece bir araç olarak görmüyorum o benim ilk yol arkadaşım bu yüzden uğraşmak ve onu en güzel haliyle kullanmak istiyorum açıkçası. Motor swap ilk etapta olmasa de aracı aldıktan sonra en kısa sürede -çünkü sağlam usta sanayi derken biraz vakit alacaktır ee tabii bir de fiyatta anlaşmak da gerekli- motor swap gerçekleştirmeye çalışacağım hatta belki bunu youtube için içerik olarak bile çekebilirim. Neyse tekrardan bilgilendirme için teşekkür ederim, saygılar...




Bu mesajda bahsedilenler: @sui_cast
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.